TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Teraryumlar sevdiklerinizi mutlu etmek ya da kendi ortamınıza yeni bir hareketlilik getirmek için tercih edebileceğiniz ürünlerden bir tanesi. Ancak teraryumlar bir biblo ya da eşya gibi bırakıldığı yerde ömür boyu kalacak ürünler değiller. Uzun süre yaşamına devam edebilmesi için bakım işlemlerinin kusursuz bir şekilde yapılması gerekmektedir. Aksi halde ömürleri kısa olabilir.

Teraryum bakımında önemli olan üç farklı etmenden bahsetmek mümkün olur. Bunlar su, güneş ışığı ve havadır. Her ne kadar kaktüs türleri dayanıklı olsa da su, hava ve güneş ışığı olmadan yaşamına devam edememektedir.

Teraryumun Nefes Almasını Sağlayın

Kişiye özel tasarlanabilen teraryumların bakım işlemlerinde ilk etmen hava olacaktır. Eğer teraryumların nefes almasını sağlayamazsanız içerisinde bir canlının büyümesini de mümkün kılamazsınız. Teraryum içerisinde bulunan sukulentlerin her zaman hava alabilmesi ve kesinlikle havasız kalmaması gerekmektedir.

Sukulentlerin tasarımında kullanılacak olan cam fanuslarda havanın geçebilmesi için özel delikler yer almaktadır. Bu delikler aynı zamanda sulama işlemleri için de kullanılır. Gün içerisinde tek bir kez dahi olsa havalandırılan alanlar teraryum için yeterli olacaktır. Pencereler aracılığıyla havalandırılan alanlar teraryum için uygun olacak alanlardır. Kış aylarında dışarısının soğuk olması sebebiyle evlerin ya da işyerlerinin havalandırılması unutulabilir. Bu durum teraryum için zararlı olacaktır.

Teraryumun Güneş Işığı İhtiyacını Karşılayın

İnsanların sağlıklı bir şekilde yaşayabilmesi için düzenli olarak güneş ışığına maruz kalması gerekmektedir. Vücudumuzun ihtiyaç duyduğu D vitamini yalnızca güneş ışığı ile birlikte karşılanmaktadır.

Güneş ışığı teraryum içerisinde yer alan bitkiler için de hayati bir önem taşımaktadır. Teraryumun camdan üretilmiş olması rahatlıkla güneş ışınlarının geçmesi anlamına gelir. Evlerde ya da işyerlerinde kullanılacak olan teraryumların doğrudan güneş almayan bölgelere konması gerekli olacaktır.

Teraryumların doğrudan güneş almaması karanlık bir ortamda olması anlamına gelmez. Evlerde ya da işyerlerinde kullanılırken masaların üstü en uygun alanlar olacaktır. Direkt olarak balkonlara konursa camın da etkisi ile birlikte güneş ışınları sukulentler için fazla olabilir.

Teraryumun Su İhtiyacını Kusursuz Bir Şekilde Karşılayın

Teraryum içerisinde yer alan sukulentlerin düzenli olarak sulanması şarttır. Sukulentler uzun süre susuz kalabilseler de hiç su almadan yaşamına devam edemezler. Teraryum içerisinde yer alan harika bitkilerin haftada 1 defa sulanması yeterli olacaktır. Daha fazla sulama daha iyi bir gelişim anlamına gelmez.

Sulama işlemlerinde sprey kullanımı en doğru tercih olacaktır. Teraryumda yer alan boşluk kısmından sprey ile içeri su aktarılabilir. Yapraklara ve hafifçe toprağa doğru gönderilen sular sukulentlerin genel ihtiyacını karşılayacaktır.

Teraryumların üzerinde kahverengi lekeler oluşuyorsa bu durum fazla su verildiğini göstermektedir. Yapraklarda buruşmalar yaşanmışsa bu durum suyun yetersiz kaldığı anlamını taşır. Dengeyi iyi bir şekilde kurmanız şart olacaktır.