TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Antoryum sanılanın aksine nazlı bir bitki değildir yani Anatoryum çiçeği bakımı çok zorlu değildir. Bakımı oldukça kolaydır ve çiçekten az çok anlayan herkesin yetiştirebileceği bir çiçektir. Gerekli sıcaklık koşulları sağlandığı zaman tüm yıl boyunca çiçek açar ve bulunduğu ortamları süsleyebilmektedir. Evlerinizi, ofislerinizi süs bitkileri ile renklendirmeyi seviyorsanız sizin için çok iyi bir seçim olacak niteliktedir.

Antoryumun anavatanı Orta ve Güney Amerika’nın tropikal yağmur ormanlarıdır. Buradan da anlaşılacağı gibi aslen tropikal bir bitkidir. Ancak ev koşullarına da rahatça uyum sağlayarak evde yetiştirilmeye ve büyütülmeye uygun bir bitkidir. Anatoryum bitkisi ismen tanınmasa da herkesin mutlaka görmüş olduğu, oldukça estetik ve zarif bir çiçektir. Bu zarif çiçeğe sitemizden ulaşabilir, sizler de oldukça sağlıklı Antoryum çiçeğine sahip olabilirsiniz.

Antoryum Çiçeği Bakımı

Antoryum çiçeği, genellikle evlerde başköşede duran ve bulunduğu ortama neşe katan bir çiçek türüdür. İç mekânı güzelleştiren bu çiçek, dekor süslemeleri için de ideal bir seçenektir. Antoryum çiçeği Kuzey Meksika’dan Arjantin’e ve Karayipler’in bazı bölgelerine dağılmış olan Amerika kıtasında yetiştirilmesi oldukça yaygın bir bitkidir. Evlerde ise saksılarda yetiştirilen bu bitkinin pembe, kırmızı ve beyaz renk çeşitleri mevcuttur. Bakımı oldukça kolay olan Antoryum çiçeğinin bakımı nasıl yapılır? Bakımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir? Sizlere biraz bunlardan bahsetmek istiyoruz. 

Antoryum güneş görmeden asla çiçek açmaz. Antoryumlar günde yaklaşık 4 saat kadar gün ışığı almalıdır fakat direkt güneş ışığı bitkiye oldukça zarar vereceğinden güneş ışığının pencere tülünden süzülerek bitkiye ulaşması gerekmektedir. Bu ışık filtrelenmiş olduğu için bitkiye zarar vermeyecektir. Antoryumunuz yeterince güneş alıyorsa ve toprağının da besleyiciliği iyi ise bu şartlarda büyümesi hızlanır, çiçekleri daha canlı ve büyük olur ve asla çiçeksiz kalmaz. Özellikle kış aylarında yani kasım sonu, şubat sonu arasındaki dönemde güneş her zaman dik gelmelidir. Antoryum bitkisini birkaç yılda bir dinlendirmek ise bitkiye iyi gelecektir. 8-10 derece serinlikteki, güneş olmayan aydınlık bir odada kasım ortasından ocak ortasına kadar dinlendirebilirsiniz. Bu dönemde sulama ise toprak beşte üç oranında kuru olduğu zaman yapılmalıdır. 

Antoryum Bakımı

Antoryum bakımı için biraz daha detaylı bilgi vermek istiyoruz. Antryum’un sulanması dikkat edilmesi gereken konulardan bir tanesidir. Kireçsiz yani pH dersecesi nötr olan ve oda sıcaklığındaki su ile sulamalısınız. Elinizle kontrol ettiğinizde toprağın kuruduğunu, nemliliğinin gittiğini fark ettiğiniz takdirde tekrar sulama yapmanız gerekmektedir. Bitkiniz serinde dinlenirken ise toprak yarı yarıya kuruyunca sulamalısınız. Çoğu bitkide olduğu gibi Antoryum’da saksı dışından sızan suyu toprak geri emmemelidir bu yüzden fazla suyu mutlaka boşaltmalısınız. Bitkinin suya ihtiyacı belirlenemediği takdirde mesela az sulama yapıldığı zaman yapraklarda ve köklerde ciddi zarar oluşur, aşırıya kaçılırsa bu sefer de yapraklarda sağlık kaybı oluşacaktır. 

Sulamadan sonraki konu ise toprak bakımıdır. Antorym çiçeğinin toprağı nemli olmalıdır. Kökleri çoğalmadıkça aynı saksıda uzun süre kalabilmektedir. Ancak 3 yılda bir nisan ayında toprağı değiştirmeniz bitki için iyi olacaktır. Organik maddelerce zengin toprakta yetişiyorsa, Antoryum’un ilk iki yıl hiçbir ekstra besine ihtiyaç duymadığı bilinmektedir. Toprağın nemini koruması için büyük bir tepsiye çakıl taşları konulur, konulan çakıl taşlarını aşmayacak şekilde su doldurulur ve saksı bunun üzerine bırakılır. Bu işlem otomatik bir buhar cihazı gibi iş görerek nemi korumayı sağlamaktadır. Yalnızca saksının dibinin suyla temas edilmesine dikkat edilmesi gerekmektedir.

Kırmızı Antoryum

Bütün çiçeklerin olduğu gibi Anatoryumların da bir hikâyesi bulunmaktadır. Anatoryum çiçeği, 1800’lü yıllarda Saamuel Damon tarafından keşfedilmiştir. 2000 yıl önceki görünümü ile şu anki görünümü arasında oldukça fark bulunduğu söylenmektedir. Günümüzde genelde kalp şeklinde ve canlı bir kırmızı renge sahip olan bu çiçeklerin turuncu, sarı, mavi gibi renklerini görürseniz saşırmayın. 

Evlerde saksı bitkisi olarak kullanılan Antoryum çiçeklerinin canlı bir kırmızıya sahip olan yaprakları oldukça dikkat çekmektedir. Bitki severlerin âşık olduğu Antoryum çiçeği hem bakım konusunda hem de çoğalma konusunda oldukça kolaylık sağlamaktadır. Sitemizden dikkat çekici kırmızı yapraklara sahip olan bu çiçeği sipariş ederek evlerinize renk katabilirsiniz.

Antoryum Çiçeği Yapraktan Çoğaltma

Antoryum çiçeğinizi evde dilediğinizce çoğaltabilir, evinizin çeşitli yerlerini süsleyip arkadaşlarınıza hediye edebilirsiniz. Yeterince gelişmiş Antoryumlar son derece basit bir şekilde çoğaltılmaktadır. Yetişmiş yaprağı suda bekleterek çimlendirildikten sonra saksıya alındıktan sonra gelişimlerini yeni saksıda sürdürmeye devam etmektedirler.

Dilerseniz Antoryumdan alınan yaprağı direkt olarak toprağa dikerek çoğaltma işleminizi gerçekleştirebilirsiniz eğer bu yöntemi uygulayacaksanız dikim sonrası bitkiye can suyunu vermeyi unutmamalısınız. Antoryumlarınızı dilerseniz yapraktan değil kökten de çoğaltabilirsiniz. Kökten yavru verdiği takdirde bunlar 15 Haziran’dan yaz onuna kadar ayrılmakla çoğaltılabilir. Yavru yoksa ve Antoryumunuz biraz uzamışsa dibe yakın bir yerden keserek saksıya dikebilirsiniz. Gördüğünüz üzere renkleri ile mest eden Antoryum bitkileri için birçok çoğaltma yöntemi bulunmaktadır.

Antoryum Çiçeği Özellikleri

Beyaz ve pembe gibi alternatifleri bulunan anatoryum bitkisinin en çok tercih edilen rengi kırmızı ve narçiçeğidir. Yaprak şekli ve çiçeği ile birlikte flamingoyu andırması dolayısı ile flamingo çiçeği olarak da bilinmektedir. Saksı çiçeği yetiştiriciliği haricinde kesme çiçek amacıyla da yetiştirilmektedir. Oldukça uzun ömürlü olan Antoryum birçok özelliği de beraberinde bulundurmaktadır.

Anatoryumun yararları arasında çoğu bitkide olduğu gibi evin enerjisine canlılık katması ve havayı temizlemesi gibi özellikleri bulunmaktadır. Ayrıca eril enerjiyi dengelediğine de inanılmaktadır. Bitkinin zehirli olduğu ile ilgili bir söylenti bulunmaktadır. Bu söylenti tamamen olmasa da biraz gerçeklik içermektedir. Bitkinin tamamı zehirli değildir sadece hafif zararlı özsuyu bulunmaktadır. Havaya yaydığı kokuda herhangi bir sorun yoktur ancak özsuyu ile doğrudan temas kurulmamalıdır. Bu yüzden evinizde küçük çocuk veya evcil hayvan varsa bitkinizi ulaşamayacakları yerde yetiştirmeli, bitki ile çalışmalar yaparken de eldiven takmayı unutmamalısınız. 

Antoryum çiçeklerinin boyları 40 veya 80 cm arasında değişiklik göstermektedir. Rüzgârdan hoşlanmayan bu çiçekler güneş alan alanlarda bulundurulmalıdır. Kış aylarında haftada bir kez sulama isterken yaz aylarında toprak kontrolü ile sulama istemektedir. Nemli toprağı oldukça seven bu çiçeğin toprağının kurumamasına özen gösterilmelidir. Neredeyse tüm mevsimlerde çiçek açar ve oldukça uzun ömürlüdür. Parlak yaprakları ve canlı bir görünümü olan bu bitkiyi sitemizden rahatça sipariş edebilirsiniz.

Antoryum Bitkisi Kime Alınır

Her çiçeğin anlamı bulunduğu gibi Antoryumların da kendine özgü anlamları bulunmaktadır. Kalp şeklinde olduğu için mutluluğu, aşkı heyecanı ve tutkuyu temsil etmektedir. Bazı farklı kaynaklarda ise bolluğu, bereketi ve misafirperverliği temsil ettiği söylenmektedir. Böyle güzel anlamlar taşıyan bu çiçekler evde yetiştirilmekle kalmayıp hediye olarak tercih edildiği zaman da güzel bir anlam ifade etmektedirler. Özellikle aşk ve tutku gibi anlamları bulunan bu çiçeği kız veya erkek arkadaşınıza gönül rahatlığıyla hediye edebilirsiniz.

Hem evlerde hem ofislerde en çok kullanılan süs bitkilerinden biri olan Antoryumlar, ideal bir hediye alternatifi olarak tercih edilmektedir. Sevdiğiniz kişilerin terfilerini, iş değişikliklerini kutlamak için ideal bir hediye olan bu bitkiler aynı zamanda yeni ev hediyesi olarak da oldukça ilgi toplamaktadırlar. Birbirinden güzel Antoryumlar, farklı aranjmanlarla göz doldurmaktadırlar. Çeşitli dekoratif vazolarla sunulan bu çiçekler hediye olarak özenli bir düşünceyi yansıtmaktadırlar. Sitemizde yer alan Anatoryumları sipariş ederek sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Antoryum Çiçeği Fiyat

Flamingo çiçeği olarak da bilinen Antoryumlar evlerinizi dekore etmeniz açısından oldukça uygun fiyatlı bitki türleridir. Ev dekore etme konusunun haricinde hediyelik eşya olarak da kullanılan bu bitki türünü sitemizden oldukça uygun fiyatlara elde edebilirsiniz. Evlerinizin görünümüne renk katarken veya sevdiklerinizi mutlu ederken paranızdan da tasarruf etmiş olursunuz. Zaten hediyelerin manevi değerinin maddi değerinden daha yüksek olması gerekmektedir. Bu yüzden çeşitli saksılara sahip Antoryum çiçeğini gönül rahatlığıyla satın alabilirsiniz.