TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Bambu çiçeği zarif görüntüsü ile çokça tercih edilen bitki türleri arasındadır. Zarif görüntüsü ve rengi ile dikkat çektiği gibi yetiştirilmesi de bir o kadar kolay olan bambu bakıma çok fazla ihtiyaç duymamaktadır. Yetiştirmesi çok kolay olduğu için herkes evinde kolaylıkla bambu bitkisi yetiştirebilmektedir.

Şans ve bolluk getirdiğine inanılan bambu çiçeği zambakgiller ailesindendir. Orta Afrika’ya özgü olan bambu çiçeğinin bilimsel adı dracaena sanderiana olarak bilinmektedir. Evlerde süs bitkisi olarak kullanılan bir bitki türüdür. Boyları yaklaşık bir metreye kadar boylanmaktadır. Yeşil yapraklara sahip olan bambu çiçeği çok su istiyor gibi gözükse de kullandığı su miktarı oldukça azdır.

Bambu Nedir?

Bambu Orta Afrika bitkisi olarak bilinmektedir. Bakımının kolaylığı ve Türkiye iklimi şartlarına da uyum sağlamış olması nedeniyle son yıllarda oldukça popüler olmaya başlamıştır. Zambakgiller ailesinden olan bambu bitkisinin bilimsel adı dracaena sanderiana’dır. Şans getirdiğine inanılan bambu bitkisinin bakımı son derece kolaydır. 

Türlerinin büyük bir kısmı toprağa ekilmeden de yaşayabilmektedir. Ev bitkisi olmasına rağmen günümüze kadar çeşitleri sebze olarak yenilmiş, turşusu yapılmış, depresyon tedavisinde kullanılmış, inşaatlarda yapı malzemesi şeklinde yer almış hatta müzik aleti olarak da kullanılmıştır. Oldukça uzun bir geçmişi bulunmaktadır. İnsanlar çok daha eski zamanlarda bambuyu ok, mızrak gibi savaş aleti yapımında, tuzaklarda kullanarak savaşlarda ayrıcalıklı bir konuma gelmişlerdir.

Müzik aleti olarak kullanılmaları özellikle Çin ve Japonya’da flüt yapımı şeklinde görülmektedir. Ayrıca bambu farklı milletlerde farklı anlamları ifade etmektedir. Örneğin: Çinlilerde bahçe sanatı alanında çamla birlikte kullanılan bambu uzun ömrü, erik ve çamla kullanıldığında ise soğuk mevsimin üç arkadaşını temsil etmektedir; Japonlarda temizliği ve dürüstlüğü temsil ederken, Filipinlerde şansı, Hindistan’da dostluğu sembol etmektedir.

Ülkemizde ise bambular 2000’li yıllardan sonra kullanılmaya başlanmıştır. Kullanım çeşitliliği diğer ülkeler gibi çok olmasa da sandalye, havlu yapımında; belirli şartlarda ise yapı malzemesi olarak kullanılmaktadır. Bambular; estetik, sağlam, dayanıklı doğal zenginlik olmanın yanında iyi bakıldığında çok güzel arkadaş olabilmekte senelerce hayatını devam ettirebilmektedirler.

Bambu Çiçek Bakımı

Bambu çiçeklerinin bakımı oldukça kolaydır. Öncelikle bambu çiçeği yetiştirmek istiyorsanız çelikleşme yöntemi veya bambu tohumu kullanmalısınız. Çelikleşme yöntemi başka bir bambu sürgünlerinden yararlanma yöntemidir. Ana dal üzerinden çıkan sürgün uygun yerinden kesilir. Gövdesinden kesilmiş kısmın hava almaması için mumu eritip açık olan yeri kapatabilirsiniz. Daha sonra alınan sürgün kısmın alt yaprakları temizlenir. Kavanoza eklenilen 5 cm su içerisine bambu konularak köklenmesi beklenir. Köklenmeye başlayan bambunun su miktarı 10 cm’e çıkartılır ve başka bir vazoya alınabilir. 

Eğer tohumla yetiştirmek istiyorsanız bir yemek kaşığı tuzu bir bardak suyun içinde karıştırarak eritmelisiniz. Erittiğiniz tuzlu suda bambu tohumlarını 15 dakika beklettikten sonra başka bir kaptaki temiz suda 24 saat bekletmelisiniz. 24 saat beklettiğiniz tohumları ekmek için bahçe toprağı, torf ya da çimlendirme toprağı kullanabilirsiniz.

Sitemizden aldığınız bambu çiçeğini istediğiniz şekilde çoğaltıp hediye edebilirsiniz.  Bakımı oldukça kolay olan bambu çiçeğini hediyelik ürün olarak da kullanabilirsiniz.

Bambu çiçeği bakımı çok zahmetsizdir. Peki, bakımı nasıl olmalıdır? Bambu çiçekleri bakımı kolay olmasına rağmen çok hızlı büyümektedir. Doğru şartlarda bulunan bu bitkinin ne kadar hızlı büyüdüğüne şaşırabilirsiniz. 

Bambu çiçeği aydınlık, yarı gölge ve ılık yerlerde daha hoş bir görünüm sergiler. Suda yetiştiriliyorsa suyunun boyunun 10cm olması yeterlidir. Suyunu ise haftada bir yenilemek gerekmektedir. İsterseniz birkaç damla bitki besini kullanarak gelişiminin daha sağlıklı olmasını sağlayabilirsiniz. 

Bambu bitkisi toprağa dikili ise her zaman nemli olacak kadar sulanması önemlidir. Toprak ne çok kuru ne de çok sulu bırakılmalıdır. Bitkinin suyu dengeli bir şekilde ayarlanmalıdır. Kullanılacak su klorsuz içme suyu olmalıdır. Ayrıca kullandığınız suyun oda sıcaklığında olması gerekmektedir.

Bambu Çiçeğinin Özellikleri

Görünüm olarak bir metreye kadar boylanabilen bambu bitkisi, 20 cm kadar büyüyebilmektedir. Yukarı doğru uzanmış yeşil renkli yapraklara sahiptir. Oldukça zarif bir görünümü olan bambu çiçeği bakımı oldukça kolaydır. Bambu bitkisinin şans getirildiğine inanılması tercih edilme nedenleri arasındadır. Kök kısmı etli ve açık renge sahiptir. Genellikle az miktar suyun içinde yetiştirilmektedir. Topraklı bir saksıda da yetiştirilebilmektedir. Uzak Doğu ve Hindistan gibi ülkelerde oldukça popülerdir. 

Bu oldukça zarif ve minimalist bir görünüme sahip olan çiçek türünü sitemizden istediğiniz zaman sipariş edebilirsiniz. 

Evde Bambu Çiçeği Bakımı

Evde bambu çiçeği bakımı çok basittir. Bambu çiçeklerini evde bulundurmak çok hoş bir görüntü oluşturmaktadır. Bambu çiçeğini vazoda veya saksıda yetiştirebilirsiniz. 

Sulama olarak klorsuz ve oda sıcaklığında su tercih edilmelidir. Az miktarda su isteyen bitki türüdür. Özel bir konumlamaya gerek yoktur. Bambu bitkisi her yerde yetişebilmektedir. Sadece aydınlık ve güneş alan bir yerde daha canlı gözükecektir. Bulunduğu ortamın ısısına da dikkat edilmelidir. Ortam ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır. Ortalama ısı yani ılık bir alan yetişmesi için çok idealdir. 

Sitemizden alacağınız bambu bitkisini evde kolaylıkla yetiştirebilirsiniz. Evinizi renklendirecek bakım olarak sizi zorlamayacaktır. 

Bambu Çiçeği Fiyatları

Bambu çiçeğinin suda ve toprakta yetişen iki çeşidi bulunmaktadır. Her iki türünde de vazosunun şekli çok önemlidir. Suda yetişen bambunun ince uzun bir vazoda durması daha şık olacaktır. Saksıdaki bambunun ise saksısının tasarımı evinize uyum sağlamalıdır.

Sitemizde bambu bitkisinin en güzel vazolara konulmuş tasarımlarını görebilirsiniz. Üstelik şıklığının yanında oldukça uygun fiyatlara bambu bitkisine sahip olabilirsiniz. Sizlere en güzel çiçekleri en uygun fiyata sunma gayretindeyiz. Her bitki türünde olduğu gibi bambu bitkisinde de fiyatlandırma olarak en uygununu sunmaktayız. Uygun fiyatlı, güzel görünüme sahip bambuları ister eviniz için satın alabilir, isterseniz hediyelik olarak kullanabilirsiniz.