TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Sepetim0TL

Sevgililer günü, anneler günü, doğum günü, evlilik yıldönümleri gibi birçok anı güzelleştiren detayların başında gelir çiçekler. Tabi sadece özel günlerde değil bazen sırf içimizden geldiği için bile sevdiğimiz kişilere çiçek vermek, onlara ne kadar özel olduklarını hissettirmek isteyebiliriz.

güllerin anlamı

Çiçek denildiğinde aklımıza ilk gelenlerden biri güllerdir. Hatta çiçeklerin en romantiği diyebiliriz. Kokusuyla, görüntüsüyle, farklı aranjmanlarla olan uyumuyla verilen kişiyi gülümsetmeye yarayan gül tasarımları aynı zamanda farklı duyguları temsil eder. Her ne kadar bazen yalnızca görüntüsüne bakıp alsak da, aslında gülün anlamları birbirinden farklıdır. Anlamlarının yanı sıra, gülün renkleri bile farklılık göstermektedir.

Güllerin Anlamlarını Öğrenelim

Dünya gül üretiminin merkezi olan ülkemizde pembe gül, kırmızı gül, siyah gül ve daha birçok farklı rengi bulabilmek mümkün. Farklı renkleriyle sadece gözümüze hitap etmez, gül aynı zamanda enerjisi çok yüksek bir bitkidir.

Kırmızı Gül Anlamı

“Kırmızı gülün anlamı nedir?” diye sorduğumuzda, akıllara ilk gelen cevap aşktır. Kırmızı gül aşk ile bağdaştırılmıştır. Hatta neredeyse aşkın sembollerinden biri haline gelmiştir. Diğer renkteki güllerin aksine daha fazla dikkat çekici olduklarını söyleyebiliriz. 

“Seni seviyorum” demenin en güzel yollarından biri olan kırmızı gülün aşkı temsil ettiği, duyguları öne çıkardığı geçmişten beri söz konusudur. Diğer güllerin yanı sıra kırmızı gülün özel bir yeri vardır diyebiliriz. Nişan, düğün, evlilik gibi birçok unutulmaz anın başrol oyuncularındandır kırmızı gül. Tutkuyu, saflığı, aşkın temiz halini simgeleyen kırmızı gül, canlı çiçek seven çoğu kişinin hayır diyemeyeceği detaylardan biridir. 

Web sitemizden sevdikleriniz ve özel günleriniz için kırmızı gül tasarımlarımızı inceleyebilir, kolayca online sipariş oluşturabilirsiniz. Wish Flowers Design kalitesiyle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Beyaz Gül Anlamı

Beyaz gülün anlamı saflık ve masumiyet olarak bilinmektedir. Tabi ki bunun yanı sıra hediye edilen kişi tarafından farklı anlamlar da yüklenebilmektedir. Beyaz gül, kırmızı gül kadar yoğun bir aşkı simgelemese de evlilik, düğün gibi kutlamaların tercih edilen çiçeklerinin arasında gelmektedir. 

Beyaz gül, yetiştirilmesi ve bakılması açısından zahmetli olduklarından fiyat olarak da diğer güllerden biraz farklılık gösterebilmektedir. Başka yerlere bakmadan, Wish Flowers Design’da harika aranjmanlara sahip beyaz gül seçeneklerini bulabilirsiniz. 

Siyah Gül Anlamı

Görmeye çok fazla alışık olmadığımız, ender rastlanan bir gül türü olan siyah gülün anlamını merak ediyor musunuz? Her ne kadar siyah hüzün ve yası sembolize etse de, siyah gülün anlamına dair farklı varsayımlar da vardır. Siyah gül; vazgeçilmez aşkı, kara sevdayı simgelemektedir. Bunun yanı sıra kara gülün farklı kültürlerde umutsuzluğun simgesi olarak da belirtildiği bilinmektedir. 

Siyah gül, ülkemizde Şanlıurfa’nın Halfeti ilçesinde yetişmektedir. Hatta Dünya’da yalnızca Halfeti’de yetiştirilmektedir. Kendine özgü toprak yapısı ve iklimiyle siyah gülün yetişmesi için oldukça elverişlidir. 

Vazgeçilmez aşkınız için siyah güllerden oluşan bir tasarım hazırlatmak isterseniz ekibimizle iletişime geçebilirsiniz.

Pembe Gül Anlamı

Duyguları en güzel ifade etmenin yollarından biri olan güller, renklerine göre pek çok şey ifade eder. Eğer güllerin anlamına dair çok bilginiz yoksa pembe gül tercih etmeniz yerinde bir karar olacaktır. Çünkü pembe gül renginin çok yönlü bir tarafı vardır. 

Genellikle kırmızı güllerden sonra en çok tercih edilen gülün, pembe gül olduğunu söyleyebiliriz. Her ne kadar kırmızı gül kadar romantik bir yaklaşımı olmasa da, pembe gül zerafeti, nezaketi, hayranlığı, narinliği, minnettarlığı sembolize etmektedir. Eğer birine jest yapmak için gül göndermek istiyorsanız Wish Flowers Design sitemizden, özel olarak tasarlanan pembe gül buketlerimize ya da aranjmanlarımıza gözatmanızı tavsiye ederiz. 

Sarı Gül Anlamı

“Sarı gülün anlamı nedir?” diye merak ediyor musunuz? Canlılık, içtenlik, samimiyet… Sevdiğiniz kişiye ya da arkadaşınıza sarı gül vererek, ona ilişkinizde ne kadar içten olduğunuz mesajını verebilirsiniz. Kısacası, sarı gül için mutluluğun sembolü de diyebiliriz. 

Mavi Gül Anlamı

Sıradan renklerin aksine, sıradışı bir gül tercih etmek istiyorsanız seçiminizi mavi gülden yana kullanabilirsiniz. Mavi gülün anlamı, genellikle maneviyat ile ilişkilendirilmiş. Bunun yanı sıra mavi gül özlemin, sonsuzluğun, özgürlüğün, mükemmel aşkın da simgesidir. Farklı kültürlerde mavi olan güller özel bir yere de sahip olmuştur. Örneğin Slav mitolojisinde Baba Yaga’ya mavi gül götüren kişinin bütün dileklerine kavuşulacağına inanılırdı.  

Turuncu Gül Anlamı

Yaz mevsiminde tercih edilebilecek en güzel renkli güllerden biri de, turuncu güllerdir. Modern seçimlerinden biri olabilecek turuncu gül, gün batımının harika renklerini de içinde bulunduruyor. Hediye turuncu gül vermek istiyorsanız oldukça güzel bir seçim. 

Turuncu gül coşku, zerafet, minnettarlık gibi duyguları sembolize etmenin yanı sıra eğer sevilen birine veriliyorsa, arzuya ve tutkuya da işaret etmektedir. 

Görsel olarak mükemmel bir görünüme sahip olan turuncu güllerin canlandırıcı bir etkisi olduğunu da belirtelim.

Mor Gül Anlamı

Son yıllarda özellikle gelin çiçeklerinde sıklıkla gördüğümüz mor güller de kırmızı gülün olduğu gibi, sevginin çiçeğidir. Mor gül, sonsuz birlikteliği ve sadakati sembolize eder. Romantik bir seçim yaparak, gül almak istiyorsanız mor gül seçenekleriniz arasında olabilir. 

Her birinin anlamı birbirinden farklı ve her biri özel olan canlı çiçek gül tasarımları, Wish Flowers Design kalitesini sevdiklerinize hissettirecek. Sitemizden online vereceğiniz siparişlerle gül tasarımlarına sahip olabilirsiniz. Tercihinizi gül buketi, saksıda gül ya da diğer seçeneklerimizden yana kullanabilirsiniz. İstanbul içi gül siparişlerinizde, özel ve gösterişli seçimler yapmak istiyorsanız gönderim amacınıza göre kategorilerimizden seçiminizi yapabilirsiniz. Hayran bırakan çiçek tasarımları ile Wish Flowers Design, tüm özel günlerinizde kurtarıcınız olacak.