TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Hayattaki sayılı güzel anlardan olan mezuniyet, unutulmayacak şekilde kutlanmayı hak ediyor. Büyük ve şaşaalı partiler ve göz kamaştıran insanlar dışında günün güzel geçmesini sağlayan en güzel ayrıntı çiçekler. Bu özel gün için son derece önemli olan çiçekler ise uluslararası olarak listelenmiş şekilde bulunuyor. Bu liste de çiçek göndermek isteyen ya da tören sırasında çiçekli takı takmak isteyenlerin imdadına yetişiyor.

Mezuniyet Çiçeği Çeşitleri

Mezuniyet çiçeği çeşitlerine baktığımızda oldukça farklı olduklarını görebiliriz. Buket, kol çiçeği, çiçek tacı ve yaka çiçeği gibi çeşitleri olabilir. Bunlar için özenle hazırlanmış bazı modeller vardır. Fakat siz, özel olarak tercih edeceğiniz şekilde de bunları hazırlatabilirsiniz.

Mezuniyet İçin Buket Çiçek

Buket çiçek, gönderimi en çok yapılan çiçekler arasındadır. Hemen her çeşidi, mezun olan bir kadın ya da erkeğe gönderilebilir. Burada dikkat etmek gereken, çiçeklerin anlamlarıdır. Örneğin beyaz gül masumluk anlamına gelirken kırmızı gül deli dolu yaşanan bir aşkı anlatabilir. Bu sebeple eğer çok yakın değilseniz mezun olan birine kırmızı gülden oluşan kutlama buketi göndermek anlamsızdır. Ya da gerginlik ve küslük durumunu bildiren sarı lale veya cenazeler için kullanılan kırmızı karanfil göndermek, sizi zor duruma sokabilir.

Buket olarak gönderilebilecek çiçekler ve anlamları şu şekildedir:

  • Pembe gül: gönlüm sende
  • Sarı gül: sıcak sevgi
  • Beyaz gül: masumluk
  • Beyaz karanfil: saflık, temizlik
  • Pembe karanfil: içtenlik
  • Beyaz glayör: dostluk
  • Pembe glayör: Zarafet
  • Beyaz lale: saflık, temizlik
  • Lilyum: güven
  • Gerbera: iyimserlik
  • Beyaz karizantem: sadakat
  • Sarı karizantem: karşılıksız sevgi

Mezuniyet İçin Kol Çiçeği

Mezuniyet çiçeği çeşitleri arasında yer alan kol çiçeği, genellikle gecenin popülerlerinin taktığı çiçeklerdir. Örneğin bir balo kraliçesinin kolunda muhakkak çiçek olmalıdır. Bileğe takılan bu minik buketler kıyafet rengiyle doğru orantılı olarak belirlendiğinde ortaya çok şık görüntüler çıkabilir. 

Kol çiçeği olarak kullanılan çiçekler genellikle küçük fakat göz alıcı çiçeklerdir. Örneğin kapalı bir beyaz gül ve yanında birkaç gelin çiçeği, dikkatleri kısa sürede üzerinize çekebilir. Ya da kurumuş otların ortasında bulunan bir gerbera, hareketli ruh halinizi yansıtabilir.

Nedime kol çiçeği olarak da bilinen bu çiçekleri dilediğiniz şekilde hazırlatabilir ve eğlenceli yanınızı ortaya çıkartabilirsiniz. Ayrıca belirtmek gerek ki iyi hazırlanmış bir kol çiçeği taktıktan sonra başka herhangi bir kol ya da el takısı kullanmanıza gerek kalmayacaktır. Hatta büyük boyutlu bir çiçek tercih ettiğinizde kolye ya da boyun takısı kullanmak bile fazla kaçabilir.

Mezuniyet İçin Çiçek Taç

Çiçek taçlar, özel gün kutlamalarında en çok tercih edilen aksesuarlardandır. Takan kişiyi kısa sürede en çok konuşulan kişi haline getirebilir ve sade bir kıyafete canlılık katabilir. Düğünlerde, kına gecelerinde ya da nişanlarda olduğu gibi mezuniyette de tercih edilmesinin sebebi budur.

Çiçek taçlar, birkaç model olarak öne çıkar. En bilinen model, kır papatyaları ve buna benzer küçük çiçeklerden yapılan ince ve tam tur modellerdir. Fakat bunlar, moda açısından eskimiş durumda. Şu anki moda ise büyük çiçeklerden oluşan tam tur taçlar ya da yalnızca bir köşede birikmiş çiçekli taçlar. Yeni nesil modellerde genellikle papatya gibi küçük çiçekler değil, gerbera ya da karizantem gibi büyük modeller tercih edilir. Amaç, güzel yapılmış olan saça ve makyaja dikkat çekmektir.

Çiçek taç kullanacaksanız kıyafetinizle tezat yaratacak renkleri seçmeniz uygun olacaktır. Örneğin mor kıyafet giydiyseniz sarı; mavi kıyafet giydiyseniz turuncu ve kırmızı kıyafet giydiyseniz yeşil tonlu çiçekler seçmelisiniz. 

Mezuniyet İçin Yaka Çiçeği

Yaka çiçeği, erkekler ile özdeşleşmiş olan çiçeklerdir. Çoğunlukla, partneriyle uyumlu olmak için, onların taktıkları çiçek modelinin aynısı olacak şekilde hazırlanır. Örneğin mezuniyet sırasında sarı çiçeklerden oluşan bir taç takan kişinin partnerinin yaka çiçeği de sarı olacaktır. Yaka çiçeği, erkeğin bir partnerinin olduğunun en büyük göstergesidir.