TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Kaktüs türleri içerisinde yer alan para çiçeğinin bazı çeşitlerinde gövde yapısının ağaca benzediği görülmektedir. Para çiçeği diğer adıyla Crassula’nın çiçek vermeye başlaması için ekildikten sonra 4 yıllık bir sürenin geçmesi gerekmektedir. Çiçek verene kadar geçirdiği süre boyunca yeşil yapraklı bitki sınıfında yer alır. Para çiçeği bir batıl inanç bitkisidir. Para çiçeğinin diğer bir adı da mücevher çiçeğidir.

Para çiçeği ekildikten sonra 3 aydan fazla yaşarsa olduğu yere şans ve para getireceği varsayılır. Kaktüsgiller içinde yer alsa da bakımı kaktüslerden birazdan farklıdır. Para çiçeğinin gelişimini bulunduğu konum, saksının uygunluğu, sulamalar arasında ki mesafe gibi birçok etken etkiler. 

Para çiçeğinin bitkiler aleminin en şanslı bitkisi olduğuna inanılır, beraberinde zenginlik ve şans getirdiği düşünülür. Dekoratif olarak da tercih edilmesinin sebebi gösterişli tombul yapraklara sahip olmasıdır. Para çiçeği çok fazla sudan hoşlanmaz iken büyümesini en çok etkileyen parametre bulunduğu konumdur. Konumun para çiçeğine uygun olmaması gelişmesinin durmasına ya da gerilemesine, yaprak dökmesine hatta ölmesine neden olabilir. Peki para çiçeğinin bakımı nasıl yapılır, konumu neresi olmalıdır ve daha birçok sorunun cevabını yazımızda bulabilirsiniz.

Para Çiçeği Bakımında Nelere Dikkat Edilmeli

Diğer tüm bitkilerde olduğu gibi para çiçeğini de yetiştirirken sulama konusunda dikkatli olmak gerekir. Para çiçeğinin su oranının azaldığının toprağının kuruluğuna bakarak anlayabilirsiniz. Normal şartlar altında haftada bir defa sulanması gereken para çiçeğinin sıcak mevsimlerde su oranını toprağına bakarak dengeleyebilirsiniz.  

Para çiçeği toprak konusunda çok seçici değildir ama saksı konusunda oldukça seçicidir. Köklerini rahatlıkla büyüyebilmesi için derin ve büyük bir saksı tercih edilmelidir. Para çiçeği oldukça kolay çoğaltılabilir. Yaprağından bir dal alarak su içerisinde bekletmek yeterli olacaktır. 

Tercihinize göre ayda bir defa özel bitki besin takviyesinde bulunabilirsiniz. Çiçeğin daha diri ve sağlıklı olmasını sağlayacaktır. Tabi dozunu fazla kaçırmamakta gerekir.

Para Çiçeğinin Özellikleri Nelerdir?

Kaktüsgillerden olan ve sukuleti andıran yapısı ile para çiçeğinin birçok özelliği vardır. Kökenini Güney Afrika olduğu tahmin edilen para çiçeğinin Türkiye’de de çok fazla çeşidi bulunmaktadır. En çok görülen çeşiti ağaca benzeyen yeşilli yapraklı çeşididir. Para çiçeğinin ekilmesinden 4 yıl geçmesi halinde pembe ve beyaz renkli çiçekler açmaya başlar. Para çiçeği diğer bir deyişle crassula, yalnız evinize şıklık katmaz aynı zamanda şans ve parayı da beraberinde getirir.

Para Çiçeğinde Yaprak Dökülmesi Neden Görülür?

Para çiçeği az sulanma, bulunduğu konumdan dolayı direkt olarak rüzgar ya da güneş alma, fazla sulama gibi nedenlerden ötürü yapraklarını dökebilir.  Para çiçeğinin yaprak dökülmesine çözüm bulabilmek için önce sorunun ne olduğunun tam olarak anlaşılması gerekmektedir. Su kontrolünü toprağın kuruluğuna bakarak anlayabilirsiniz. 

Konumuna bakılarak da direk rüzgar ya da güneşe maruz kalıp kalmadığını anlayabilirsiniz. Güneşten hoşlanan bir bitkide olsa hiçbir bitki güneş ile direkt temas ettirilmemelidir. Eğer para çiçeği bir camın arkasında yer alıyorsa camda kırılan ışık çiçeğin ısısını daha da artıracaktır. Bunu da göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. 

Bitki türlerinin belirli dönemlerde yaprak dökmesi de normal karşılanmalıdır. Para çiçeği 2 senede bir yaprak dökmektedir. 2 yıl sonucunda yapraklarını döken para çiçeği hala iyi görünüyorsa toparlamış demektir. Para çiçeğinin diğer bir yaprak dökme sebebi de yanlış ya da fazla bakım uygulanmış olması olabilir. Sürekli olarak konumunun değişmesi gibi sebeplerle de yapraklarında dökülmeler görülebilir.

Para Çiçeğinin Konumu Neresi Olmalıdır?

Kaktüs familyası bol güneşten oluşan alanlardan hoşlanırken soğuk yerlerde yetişemez. Sıcaklığın 15 derecenin altına düştüğü ortamlarda para çiçeği yaşamakta oldukça zorlanır. Bahçe ya da balkonda da bakımı tercih edilebilir lakin havanın soğumaya başladığı dönemlerde sıcak bir ortama alınmalıdır. Ayrıca para çiçeği rüzgar almaktan da hoşlanmaz. Sıcak havada ve rüzgar almayan bir yerde yaşaması oldukça kolaylaşır. Soğukta kalması halinde yapraklarında solmalar ve çürümeler başlayabilir. Güneş seven para çiçeği güneşi alırken direkt olarak almamalıdır buda önemli ve dikkat edilmesi gereken bir detaydır.

Wish Flowers & Design olarak  Para Çiçeği bitkimizi özenle yetiştirir, beğeninize sunarız. En sağlıklı ve en canlı görünüme sahip  Para Çiçeğine sahip olmak için sitemizden sipariş oluşturabilirsiniz. Aynı gün teslim seçeneği sayesinde hemen size ulaşır ve ortama o marjinal enerjiyi yayar. Özenle hazırladığımız Para Çiçekleri size ve sevdiklerinize şans getirecek.