TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Doğanın insanlara sunduğu pek çok güzellik, aynı zamanda sağlığın, eğlencenin ve dekorasyonun kapılarını da aralıyor. Görüntüleriyle mest eden bitkiler birçok sektörde kullanılabiliyor. Kozmetik, dekorasyon, sağlık alanında görmeye alışık olduğumuz çiçek ve otlar, sevdiklerimize vereceğimiz hediyelerin de birer parçası.

Pelin otu, doğanın sunduklarından faydalandığımız yararlı bitkilerden biridir. Genelde İngilizce olan wormwood adıyla bilinen pelin otunun Latince ismi, Yunan mitolojisinden gelmektedir. Pelin otu artemisia absinthium adıyla bilinen, papatyagillerden bir bitkidir. İsmi, Yunan mitolojisindeki doğa ve av tanrıçası olan Artemis’ten gelir. Bu tanrıça aynı zamanda ormanların ve çocukların koruyucusudur. Doğayı temsil eden tanrıçadan adını alan bu bitki, akla gelebilecek her sektörde kullanılır.

Pelin otu 50 ila 120 santimetre arasında uzayabilen, papatyagiller familyasında yer alan bir bitkidir. Çiçeğinden çay, içki gibi içecekler yapılan bu ot alternatif tıpta çokça kullanılır. Genellikle Akdeniz, Karadeniz ve Marmara bölgelerinde, doğal ortamda kendiliğinden yetişebilir. Bu bölgeler haricinde, ülkemizde ekimi yapılan yerlerde de yetişir. Ilıman yerleri seven pelin otu, beyaz, yeşil ve gri karışımlı hoş bir renge sahiptir.

Pelin Otu Nedir?

Ülkemizde genellikle Akdeniz bölgesinde sıkça rastlanan pelin otu, dünyada Avrasya’da, Kuzey Afrika’nın elverişli yerlerinde, Kanada’da ve Kuzey Amerika’da yetiştirilir. Papatyagiller familyasından olan pelin otu, aşırı sıcak ve soğuklara karşı dayanıklıdır. Ancak bu bölgelerde yetiştirilirken, beslenmesi için gereken azami özene dikkat edilmelidir. Ekilerek yetiştirilebileceği gibi doğada kendiliğinden ortaya çıkabilir. Doğal olarak bulunan bir yavşan türü olan pelin otu, pek çok sağlık sorununda kullanılır.

Doğada yabani şekilde bulunan pelin otunu evlerde saksılarda da yetiştirebilirsiniz. Süs bitkisi olarak kullanılan bu bitki, insanların bilinçlenmesiyle son zamanların popüler çiçeği haline geldi. Wish buketlerini güzelleştiren dekorlardan biri olan pelin otunun faydaları saymakla bitmiyor. Mis kokulu hediyelerinizi güzelleştirecek, sağlığınıza olumlu yönde fayda sağlayacak pelin otlarına, Wish kalitesiyle birleştirilen buketlerden ulaşabilirsiniz.

Pelin Otu Çiçeği

Zengin bir içeriğe sahip olan pelin otu, her derde deva diyebileceğimiz mucizevi bir bitkidir. Yüzyıllardır alternatif tıpta kullanılır. Hem kendiliğinden hem ekilerek yetiştirilen bir bitki olan pelin otu yılın belli dönemlerinde çiçek açar. Yaz mevsiminin ortalarında başlayan çiçeklenme dönemi, sonbahara kadar devam eder. Meyvesi sert ve kabukludur. 

Pelin otu, kırmızı ya da sarı çiçeklere sahip olabilir. Çiçekleri kurutulup çay yapıldığında, birçok sağlık sorununun çözümünde işe yarar. Ancak içecek olarak tüketirken dikkatli olmalısınız. Çünkü pelin otunun tadı oldukça acı olabilir. Uygun hasat döneminde toplanan pelin otları küflenmeden kurutulmalıdır. Cam kavanozlarda, özel bitki çayı kaplarında güvenle pelin otlarınızı saklayabilirsiniz.

Pelin otu çiçekleri görüntüsü kadar faydalarıyla da adından söz ettiriyor. Artemisia bitkisi olarak bildiğimiz bu ot, faydalı ve zengin bir içeriğe sahiptir. Çay olarak tüketemeyenler, kurumuş pelin otu çiçeklerini toz haline getirerek kullanabilir. Pelin otu genelde mide ve sindirim ile ilgili problemlere iyi gelir. Özellikle bağırsak solucanları yok etmede sıkça kullanılır.

Pelin Otunun Faydaları Nelerdir?

Pelin otunun faydaları saymakla bitmez. İnsan vücudu için adeta bir mucize olan bu bitki, iştahsızlık, safra kesesi, bağırsak ve mide rahatsızlıkları için kullanılır. İçeriğinde pek çok antioksidan ve yararlı maddeler bulunan pelin otu, çoğu sindirim sistemi rahatsızlıklarını çözer. Ayrıca stres, baş ve kas ağrısı, yüksek ateş gibi rahatsızlıklarda rahatlatıcı olarak kullanılır. 

  • Pelin otu sindirim sistemi rahatsızlıklarını giderir, karaciğer ve safra kesesini çalışmasını düzenleyerek hazımsızlık sorununu yok eder. 
  • İçeriğinde bulunan yüksek antioksidan değerleri sayesinde vücudunuzu korur. Bağışıklık sisteminizi güçlendirir. 
  • Dolaşım sisteminizi güçlendirdiği için kan dolaşımınızı destekler. Düzenli ve uygun miktarda kullanımda kalp sağlığınızı koruyarak olası rahatsızlıkların önüne geçer. 
  • Yorucu ve stresli zamanlar geçiriyorsanız, pelin otu çayı ile rahatlayabilirsiniz. Papatya çayı gibi sakinleştirici bir etkiye sahip olan pelin otu çayı, gergin hissettiğiniz zamanlarda ilaç gibi gelecektir. 
  • Sakinleştirici etkisinin yanı sıra vücudunuzdaki uykulu hali alarak enerji verir. Bu yönüyle pelin otu enerji artıcı ve teskin edici olarak kullanılabilir. 
  • Pelin otu yağı eterik yağ türevleri arasında bulunan aromaterapi yağlarındandır. Pelin otu yağından iki üç damla kullanarak ciltteki yaraları, tahriş olmuş cildinizi iyileştirebilirsiniz. 
  • İnsülin direncinizi arttıran pelin otu ile şeker ve tansiyon gibi tehlikeli hastalıklardan korunabilirsiniz. 
  • Karın ağrısı, kramplar, iştahsızlık ve yorgunluğa birebirdir.

Pelin Otu Ne İşe Yarar?

Pelin otu sağlığa yaptığı etkilerin yanı sıra, süs bitkisi olarak mekânlarda yerini alır. Çiçeklendiği dönemlerde kırmızı ve sarı çiçekleriyle ortama renk katar. Pelin otu saksılarda da yetiştirilebilir. Mekânlarınızda kullanmak için doğadan pelin otu toplayamadıysanız, tohumlarını saksılarınıza ekerek bu faydalı bitkiyi evlerinizde yetiştirebilirsiniz.

Pelin otu içki yapımında kullanılır, ispirto ve anasonla beraber damıtılarak rakı ve absent yapımında bileşen olarak yer alır. Hem bitki çayı hem de içki olarak kullanılabilir. Pelin otunu çay olarak tüketmek isterseniz, kuruttuğunuz ya da çay olarak hazır aldığınız pelin otunu, kaynamış suda 3 ila 5 dakika arasında demleyerek tüketebilirsiniz. Tadı acı olduğu için tüketmekte zorlanıyorsanız, içerisine damak zevkinize göre bal ekleyebilirsiniz.

Pelin otu oldukça faydalı bir bitkidir. Özellikle çiçeklendiği dönem estetik açıdan da hoş olan bir bitkiye dönüşür. Bu faydalı ve dekoratif bitki, Wish Flower & Design’ın buketlerinde yerini alır. Birbirinden güzel, rengarenk buketlerimizi süslediğimiz pelin otu, aranjmanlarımızla uyum sağlayarak buketleri güzelleştirir. Pelin otuyla süslenen buketlerimize ulaşmak için internet sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Zevkinize uygun düzenlenen buketlerimiz, tazeliğini koruması amacıyla mevsimsel olarak güncellenir. Doğanın renkli dünyasına adım atmak için pelin otlarıyla dekore edilmiş buketlerimizi, cazip fiyatlarla satın alabilirsiniz. İstanbul içi verilen siparişlerde, teslimat noktasına göre taşıma ücreti vererek daha uygun fiyatlara alışveriş yapabilirsiniz. Çiçeklere herhangi bir zarar gelmemesi için özenle hazırladığımız kargolarımız sizlere ulaştığında yapmanız gereken tek şey, pelin otuyla beraber bir araya gelmiş rengarenk çiçekleri vazonuza koymak olacak.