TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Çiçekler, insanları mutlu etmenin en kestirme yollarından biridir. Ayrıca ev ortamında çiçek yetiştiriciliği yapmak birçok noktada avantaj sağlar. Mesela ev çiçekleri, eve muhteşem bir koku yayar ve dekorasyonun tamamlayıcı parçalarından biridir. Çiçeklerin sağladığı bir diğer avantaj ise, insanların ruhuna da pozitiflik yayıyor olmasıdır. Bu nedenle günümüzde her evde, her iş yerinde çiçeklere sıklıkla rastlanır. Fakat çiçek temin eden kişilerin en önemli kriterlerinden biri çiçeğin uzun ömürlü ve dirençli olmasıdır. Bu noktada bazı çiçekler tercih edilmezken bazıları ise öne çıkar. Uzun ömürlü çiçeklere sahip olan kişiler çiçeklerle gönül bağı kurarlar. Bazı durumlarda çiçeğin uzun ömürlü olması kişinin elindedir. Mesela doğru ve eksiksiz bakım uygulandığında bazı çiçekler uzun süre dayanıklılık gösterir. Ama çiçek bir kenara konulursa ve çiçekle ilgilenilmezse o çiçek uzun ömürlü olmaz.

Günümüzde insanlar kendi elleriyle diktikleri ve adeta bebek büyütür gibi büyüttükleri çiçekler ile huzur buluyorlar. Önceden buket çiçekler öne çıkarken artık saksı çiçekleri öne çıkıyor. Çünkü insanlar saksı çiçeklerini bakıp büyütürken daha uzun ömürlüymüş gibi hissediyorlar. Buket çiçekler, bir süre sonra kuruyup gidiyor. Çiçeklerin uzun ömürlü olması ya da hemen kuruması genelde çiçeğin türü ile alakalı bir durumdur. Çiçek türlerinin bazılarına hiç bakım uygulanmasa da uzun ömürlü olabilir. Mesela kılıç çiçeği bakım istenmeyen bir çiçektir. Hatta bu çiçeğe uzun bir süre su verilmese ve ışık görmese dahi çiçek ölmez. Dolayısıyla çoğu zaman eksik bakımdan dolayı çiçeklerin öldüğüne rastlasak da bazı durumlarda çiçeğin türünden dolayı hemen öldüğünü de görebiliriz. Eğer sizlere uzun bir süre eşlik edecek bir çiçek istiyorsanız kesinlikle çiçekler hakkında detaylı bilgi sahibi olmalısınız. 

Uzun ömürlü çiçeklerin hangileri olduğuna hem internet üzerinden hem de farklı yollarla ulaşabilirsiniz. Araştırmalarınız sonucunda elde ettiğiniz bilgiler ışığında kendinize en uygun çiçeği seçebilirsiniz. Önemli olan temin ettiğiniz çiçeğin bakımlarını doğru bir şekilde yapmak. Çünkü doğru bakım yapılırsa çiçeklerin daha uzun süre sizlere eşlik edeceğini göreceksiniz. Çiçeklerin uzun ömürlü olması için dikkat edilmesi gereken bir diğer konu sulamadır. Bazı çiçekler fazla su isterken bazıları ise uzun bir süre susuz kalabilir. Dolayısıyla bir çiçeğe haddinden çok su vermek ya da su ihtiyacını karşılamamak da uzun ömürlü olması noktasında bir engeldir. Sitemiz üzerinden çiçekler ve bakımları hakkında detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda uzman ekibimizden destek alarak kendinize em uygun gördüğünüz çiçeği tercih edebilirsiniz. Sitemiz sizler için birbirinden çeşitli uzun ömürlü çiçekler sunar. Sitemizin sunduğu avantajlardan faydalanmak için bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 

Uzun Ömürlü Çiçek Çeşitleri Nelerdir?

Çiçek çeşitlerinden bazıları yıllara meydan okuyarak ilk günkü canlılığından hiçbir şey kaybetmezler. Bu tarz çiçekler, oldukça rağbet görür. Bunun nedeni ise günümüzde birçok insanın uzun yıllar boyunca kendilerine eşlik eden canlı çiçek arayışıdır. Uzun ömürlü çiçek çeşitleri arasında en öne çıkanlar ; gelincik çiçeği, ezan çiçeği, çan çiçeği, ekinezya çiçeği, kasımpatı çiçeği ve haseki küpesi olarak sıralanabilir. İlk olarak çan çiçeğini inceleyelim. Çan çiçeği, mor rengi ile dikkatleri çeken bir çiçektir. Aynı zamanda bu çiçek ismini şeklinden almıştır. Çünkü çiçeğin şekli çana benzer. Çan çiçeğinin farklı bölgelerde yetiştiği görülür. Ülkemizde Akdeniz bölgesinde çan çiçeği yetiştiriciliği yapılır. Bu çiçeğin boyu en az 15, en fazla 55 santimetre olduğu için ev ortamında yetiştirilmeye de son derece uygundur. Çan çiçeği, uzun ömürlü çiçekler listesinde göze çarpan ve bakımı kolay olan bir çiçektir. 

Uzun ömürlü çiçeklerden bir diğeri ise ezan çiçeğidir. Ezan çiçeği, diğer çiçek çeşitlerine göre değişik özellikleri ile öne çıkar. Bu çiçek uzun ömürlü çiçeklerden biri olarak bilinse de daha çok ezan okunurken verdiği tepki ile hafızalarda yerini almıştır. Ezan çiçeği, ezan okunurken çiçeklerini titretir ve sadece ezan vakitlerinde açan bir çiçektir. Bu özelliğinden dolayı birçok kişi tarafından rağbet görür. Ezan çiçeğini temin edenler genellikle bahçede ya da balkonda yetiştirir. Bu çiçek hem toprakta hem saksıda yetiştirilmeye uygundur. Uzun ömürlü çiçeklerinden biri de gelincik çiçeğidir. Gelincik çiçeğinin sap kısımlarının uzunlukları neredeyse bir metreyi bulur. Gelincik çiçeğinin yetiştirileceği alanın güneş görüyor olması gerekir. 

Uzun ömürlü çiçekler denildiğinde akla ilk gelenlerden biri de kasımpatıdır. Kasımpatı çiçeği, capcanlı renkleri ile öne çıkan ve bahçeleri şenlendiren bir çiçektir. Bu sebeple hem dekoratif olarak hem de mis kokusuyla her eve, her bahçeye eşlik eder hâle gelmiştir. Kasımpatı çiçeğinin en büyük avantajlarından biri, bakımının son derece kolay olmasıdır. Bu çiçek bir vazoda suya konulduğunda birkaç hafta boyunca canlılığından hiçbir şey kaybetmez. Hem yarattığı görsel şölen ile hem de canlılığıyla insanları büyüler. Eğer kasımpatı çiçeği bahçede yetiştirilecekse güneş gören bir yere konumlandırılması gerekir. Fakat bu çiçeğin dikildiği alanın çok fazla rüzgar almamasına da dikkat edilmelidir. Sitemiz üzerinden birbirinden farklı çiçek çeşitlerini temin edebilirsiniz. Sizler için renk renk kasımpatılar, gelincik çiçekleri ve daha birçok çiçek çeşidini hazırlıyoruz. Kaliteli çiçeğin adresi olan sitemiz üzerinden ayrıntılı bir inceleme yapabilirsiniz. Çiçeklerimiz son derece bakımlı bir şekilde sizlere ulaştırılır. Her müşterimize ayrı ayrı gösterdiğimiz ilgiden faydalanmak için bizlerle iletişim kurabilirsiniz. 

Çiçekleri Daha Uzun Ömürlü Bir Hâle Getirmek İçin Yapılması Gerekenler

Çiçekleri uzun bir süre boyunca canlı tutabilmek için halk arasında uygulanan bazı yöntemler vardır. Genellikle insanlar çiçeği aldıkları an hemen suya koymak isterler. Çünkü bu şekilde daha uzun bir süre hayatta kalacağını düşünürler. Fakat çiçekler temin edildikten hemen sonra suya konulursa istenilen sonuç alınamayabilir. Bunun yerine öncelikle belli bir miktarda çiçeğin sapları kesilmelidir. Sapları kesilen çiçek, suya konulduğunda sudan daha fazla verim alabilir. Bu sayede çiçeğin daha uzun ömürlü olması noktasında önemli bir adım atılır. Bunun haricinde çiçeği doğru bir şekilde konumlandırmak da daha uzun ömürlü olması noktasında uygulanan bir yöntemdir. 

Wish Flowers & Design olarak sizler için en uzun ömürlü çiçekleri listeledik. Sitemiz üzerinden uzman ekibimizle iletişime geçerek hangi çiçekleri daha dayanıklı olduğu hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Dayanıklı ve uzun ömürlü çiçek tercihinizi sitemiz üzerinden yaparak avantajlarımızdan faydalanabilirsiniz. Sitemizde yer alan çiçekler oldukça geniş bir fiyat aralığına sahiptir. Dolayısıyla bütçenize en uygun çiçeği rahatlıkla bularak sipariş oluşturabilirsiniz.