TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Amaranthus çiçeği, ‘horoz ibiği’ adıyla da anılır. Bu bitki daha çok Amerika, Çin ve Hindistan ülkelerinde yaygın olarak görülür. Amaranth, bitki takımına aittir. Amaranthus çiçeği, Doğu Asya ülkelerinde genellikle sebze olarak yetiştirilse de bazı bölgelerde süs bitkisi görevi görür. Yani bu çiçek her anlamda değerlendirilebilen bir bitkidir. Amaranthus çiçeğinin kökeni Yunancaya ait ‘amaranth’ kelimesine dayanır ve ‘solmayan çiçek’ olarak çevrilir. Ülkemizde ise daha çok ‘horoz ibiği’ adıyla bilinen bu çiçek, birçok ülkede sıklıkla tercih edilir. Amaranthus çiçeği yaygın olarak yeşil ve mor renklere sahiptir. Ayrıca bu çiçeğin yüksekliği çoğunlukla 30 santimetre olur ve 3 metreye kadar gelişim gösterebilir. 

Amaranthus çiçeği, ülkemizde her yıl yetiştirilebilir. Bu çiçek ilk olarak Amerika’da popülerliği yakaladıktan sonra ülkemizde de sıklıkla yetiştirilmeye başlanmıştır. Amaranthus çiçeği, çoğunlukla sağlıklı yiyecekler alanında kullanılan bir bitkidir. Amaranthus çiçeği, özellikle glutene karşı alerjisi olan kişilere çok fayda sağlar. Sadece glutene değil birçok alerjik duruma karşı oldukça etkili olan bu bitki, son zamanlarda ülkemizde yaygın olarak yetiştiriliyor. Amaranthus çiçeğinden birçok şekilde faydalanılabilir. Mesela tohumu direkt olarak bazı yiyeceklere eklenebilir ya da bisküvi, krep, ekmek tarzı fırın yiyeceklerine katılabilir. 

Amaranthus çiçeğinin faydaları yalnızca tohumunda saklı değil, aynı zamanda yaprakları da birçok fayda sağlar. Bu çiçeğin yaprakları, bazı yöntemlerle kullanılabilir. Genellikle Amaranthus çiçeğinin yaprakları dalından taze bir şekilde koparılıp salatalara karıştırılarak tüketilir. Bunun haricinde yapraklar ; haşlama, kaynatma, kızartma yollarıyla da değerlendirilebilir. Sizler de Amaranthus çiçeğinin tüm ayrıcalıklarından yararlanmak istiyorsanız en hızlı şekilde sitemizden temin edebilirsiniz. Sitemize girerek Amaranthus çiçeklerini inceleyebilir ve kendinize en uygun bulduğunuzu gönül rahatlığıyla sipariş verebilirsiniz. Sitemizde yer alan çiçekler son derece kaliteli ve bakımlı bir şekilde sizlere ulaştırılır. Detaylı bilgi için internet adresimizden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. 

Amaranth Çiçeği Bakımı

Amaranthus çiçeği, genellikle güneş alan ve yarı gölgeli mekanlarda yetiştirilir. Eğer bu çiçek saksıya ekilecekse, tohumların 15 santimetre kadar aralıklı bir şekilde ekilmesi önerilir. Bunun sebebi ise çiçeğin sağlıklı bir şekilde uzayabilmesidir. Aynı zamanda tohumlar toprağın 2-3 santimetre kadar altına ekilmelidir. Amaranthus çiçeği, ekilirken öncelikle toprağın yeterli miktarda sulanması gerekir. Tohumlar filiz verinceye kadar çiçeğin saksısı evin herhangi bir bölümünde yer alabilir. Çiçek, filizlendikten sonra ise düzenli bir şekilde sulamaya özen gösterilmelidir. Fakat çiçeği sularken tohumlara zarar verilmemesi oldukça önemlidir. 

Amaranthus çiçeği, çoğunlukla ilkbahar ve yaz mevsiminde saksılara ya da bahçelere ekilir. Hem sebze görevi gören hem de süs bitkisi olan Amaranthus çiçeği, tek yıllıktır. Bu bitkinin bakımı aslında kolaydır. Önemli olan doğru ve eksiksiz bir şekilde bakmaktır. Amaranthus çiçeği yetiştirilirken dikkat edilmedi gereken bazı önemli hususlar bulunur. Bu bitki için doğru saksıyı seçmeye özen gösterilmelidir. Amaranthus çiçeğinin ekileceği saksı maksimum 20 santimetre boyutunda olmalıdır. Amaranthus çiçeği saksıya toplu bir şekilde ekildiğinde adeta görsel şölen yaşatır. Toplu bir ekim yaparken de tohumların aralıklı olmasına dikkat etmek gerekir. Amaranthus çiçeği, kültür toprağında rahatlıkla büyüyebilen bir bitkidir. 

Amaranthus çiçeği için toprak seçimi yaparken nitrojen açısından zengin ve hafif geçirgen olmasına dikkat edilmelidir. Amaranthus çiçeğini konumlandırırken bol güneşli bir ortamı tercih etmek gerekir. Bu bitki, ışık alan ortamlarda daha sağlıklı bir büyüme gösterir. Aynı zamanda Amaranthus çiçeği, sıcağa karşı dirençli olduğundan sıcak ortamlarda yer almasında herhangi bir sakınca yoktur. Fakat soğuk ve rüzgarlı ortamlarda bulunursa yüksek oranda zarar görebilir. Amaranthus çiçeği, günü gününe belli miktarda sulanmalıdır. Bu bitkinin toprağını kontrol ederek suya ihtiyacı olup olmadığını anlayabilirsiniz. Sitemizden temin edebileceğiniz Amaranthus çiçeklerimize, sizler için oldukça özenli bir şekilde bakım uygulanmıştır. Kaliteli ve güvenilir çiçek alışverişi için en doğru yer olan sitemizde, her bütçeye uygun çiçekler bulunur. Bütçenize en uygun Amaranthus çiçeklerini sipariş ederek bütün avantajlarından faydalanabilirsiniz.

 Amaranth Çiçeği Ne İşe Yarar?

  • Amarant tohumları, yüzde 6-10 arasında yağ içerdiği için kolesterolü düşürücü bir etki gösterir. Glutene karşı alerjisi olanlar ya da kolesterol sorunu yaşayanlar bu bitkiyi yiyeceklerle birlikte temin edebilirler. 
  • Amaranth çiçeğinin içeriğinde yer alan ‘Skualen’ tümörlere kan gitmesinin önüne geçerek kansere karşı direnç göstermeye yardımcı olur. 
  • Amaranth çiçeği, gebelik döneminde oluşabilecek düşük tehlikesine karşı folik asitten daha kuvvetli bir etki gösterir. 
  • Amaranth çiçeğinin içeriğinde yüksek oranda lif bulunur ve bu sayede bağırsak hareketlerini arttırıcı bir özelliğe sahiptir. 
  • Amaranth çiçeğinin yüksek oranda protein ve lif içermesi hem sağlık açısından hem de zayıflama açısından son derece etkilidir. Bu bitki, tok tuttuğu için diyet yapan kişilerce kullanımı uygundur. 
  • Amaranth çiçeğinin şeker hastalığı üzerindeki etkisi de yapılan araştırmalarda kanıtlanmıştır. Kandaki glikoz oranını belli miktarda düşürdüğü için diyabet hastalığı yaşayan kişilere olumlu etki sağlar. 
  • Amaranth çiçeğinin yaprakları gerek diş ağrılarına gerek vücut ağrılarına oldukça iyi gelir. 

Amaranth Çiçeği Satın Al

Amaranth çiçeği yalnızca bir süs bitkisi değil, aynı zamanda şifa deposudur. Çiçeğin hem tohumları hem de yaprakları sağlık açısından son derece faydalıdır. Genellikle yabancı ülkelerde yetiştirilen bu çiçek, artık ülkemizde de fazlasıyla popüler. Çiçek alanında uzman bazı kişilere göre Amaranth çiçeği, ‘Süper Gıda' olarak adlandırılıyor. Amaranth çiçeği birçok hastalığa karşı direnç göstermesinin yanı sıra ev dekorasyonlarının da tamamlayıcı parçasıdır. 

Wish Flowers & Design olarak en kaliteli ve bakımlı Amaranth çiçeklerini sunuyoruz. Sitemiz üzerinden birçok farklı çeşidini görebileceğiniz çiçeklerimiz arasından zevkinize en uygun olanını tercih edebilirsiniz. Böylelikle hem şıklığı yakalayabilir hem de sağlıklı bir yaşam sürebilirsiniz. Sitemiz üzerinden sipariş oluşturabileceğiniz çiçekler, aynı gün kargoya verilir. Amaranth çiçekleri hakkında ayrıntılı bilgi sahibi olmak için sitemizin uzman kadrosuyla iletişim kurabilirsiniz.