TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Ananasın insan vücuduna birçok faydası vardır. En önemli faydalarından biri, sindirimi artırmaya yardımcı olmasıdır. Besin kaynağı olmasının yanında, cilt bakımı içinde son derece yararlıdır. Kozmetik malzemelerin içerisinde bulunan ananas, kırışıklıkları gidererek, cildinizin sıkılaşmasını sağlar. Bunlar gibi daha birçok fayda sağlayan ananas, birde çiçek türü olarak karşımıza çıkıyor.

Saksıda yetişen ananas çiçeği, canlı renkleri sayesinde herkesin beğenisini toplayan, dikkat çeken bir bitki çeşididir. Son zamanlarda daha sık karşılaştığımız ananas çiçekleri, evlerin ve ofislerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Genel olarak tüm iç mekanlar için gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. Ananas çiçeği, hediye anlamında da, son derece zarif düşünülmüş bir seçenek olacaktır.

Sevdiklerinizi, bu gösterişli çiçek sayesinde mutlu edebilir, gününü güzelleştirebilirsiniz. Özel günlerin kurtarıcısı olan ananas çiçekleri, karşı tarafa ‘’sen kusursuz bir insansın’’ mesajını verir. Bu da doğal olarak herkese kendisini çok iyi hissettirecektir. Ananas çiçeği, kendinize de armağan edeceğiniz en güzel bitki türlerindendir. Bulunduğunuz ortamları güzelleştirmek, bu çiçek sayesinde, mümkün.

Ananas Çiçeği Bakımı

Ananas çiçeği bakımı son derece pratiktir. Bu sebeple tüm iç mekanlarda, özellikle de işyerlerinde çok fazla tercih edilir. Birkaç unsura dikkat ettiğiniz sürece, çiçeğiniz gelişimine sorunsuz devam edecektir. Ananas çiçeklerinin boyu çok fazla uzamaz. En fazla 70 cm uzunluğa ulaşabilir. Bu sebeple daha fazlası için bir beklentiye girilmemelidir. Yaşam alanlarımızı güzelleştiren, ananas çiçeği bakımına değinelim.

Ananas çiçeği, doğrudan güneş ışığına maruz bırakılmamalıdır. Maalesef ki bu gibi durumlarda çiçeğin yapraklarında sararmalar olur ve çiçek ölebilir. Bundan dolayı özellikle duvar köşelerine konulacaksa eğer, bir perde yardımıyla, gelen doğrudan ışıkları engelleyebilirsiniz. Yarı gölge yerleri tercih etmenizde fayda var. Alternatif ışık kaynaklarından da rahatlıkla yararlanabilirsiniz.

Hava akımından etkilenen, ananas çiçekleri, maalesef ki çok soğuk veya çok sıcak yerleri sevmezler. Çünkü çiçeğin yaprakları ve kökleri zarar görebilir. Oluşan hava akımından korumak için de bitkiyi, daha az cereyan yapan bir yere koyabilirsiniz. Çok önemli bir ayrıntı ise, kış aylarında oda sıcaklığının 15 derecenin altına düşmemesi gerekir. Aşırı soğuk ortama maruz kalan ananas çiçeği, solabilir.

Ananas çiçeği kış aylarında çok fazla suya ihtiyaç duymaz, haftada bir kez sulamanız yeterli olacaktır. Yaz aylarında suya ihtiyacı artar. Haftada iki kez sulamak gerekir. Sulama yaparken, suyun toprağın her yerine ulaşması gerekmektedir. Oda sıcaklığında, dinlendirilmiş bir su kullanmak daha yararlıdır. Çok soğuk veya sıcak su verirseniz bitkiniz ölebilir.

Ananas çiçeği hakkında en fazla merak edilen sorulardan bir tanesi de saksı değiştirme işlemidir. Saksısını sürekli olarak değiştirmek yanlıştır.. Bu durum bitkiyi son derece olumsuz etkiler. 2 yılda bir, yaz aylarında saksı değişimi yapılabilir. Eğer çiçek saksısına büyük gelmeye başladıysa çiçeğinizi bir boy büyük saksıya alarak daha rahat gelişmesine yardımcı olabilirsiniz.

Yaz ayı kendini gösterdiği zaman, ananas çiçeği, çiçek açmaya başlar. Bu sebeple toprak değişimini çiçek açma döneminden önce yapmak önemlidir. Toprak değişimini hava sıcaklığına göre nisan ya da mayıs aylarında yapabilirsiniz. Toprak değişimi de tamamlanınca çiçekler açmaya başlar. Açan çiçeğe iyi bakılması gerekir aksi takdirde çürüyebilir. Uzun ve sivri yaprakları, açan çiçeğin etrafını sararlar. 

Yazın sonuna doğru bitkinin çiçeği geçmeye başlaması budama için en uygun zamandır. Çiçeğin yapraklarını yavaş yavaş budayınız. Sararan veya çürümeye başlayan bir yaprak varsa hemen çiçeğinizden ayırınız. Çiçeğin, sorunsuz gelişimi için, kesilen yerlerden hava almaması gerekir. Bu yüzden kestiğiniz yerlere mum damlatarak veya tarçın kullanarak hava almasını engelleyebilirsiniz. 

Ananas Çiçeği Çoğaltma

Ananas bitkisini çoğaltarak, kendi koleksiyonunuzu oluşturabilir veya sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Çoğaltma işlemi son derece kolaydır. Öncelikle yapmanız gereken, ananas çiçeğinin yapraklarından yavaşça, düz bir şekilde keserek, gövdeden ayırmaktır. Kesme işlemini yapmadan önce makasın veya bıçağın temiz olduğundan emin olun.

Kestiğiniz yerlerden hava almaması için gövdede kalan kısımları, tarçın yardımıyla kapatın. Çoğaltma işlemi için bir sonraki adım, kesmiş olduğunuz yaprakları, dinlendirilmiş, temiz su dolu bir kaba koymalısınız. Yapraklar filizlenene kadar o suda bekletilmelidir. Bu süreç bazen birkaç haftayı bulabilir. Köklenen çiçekleri sudan alarak, yeni saksısına ekebilirsiniz. 

Ananas Çiçeği Satın Al

Ananas çiçekleri, özellikle son dönemde çok fazla rağbet görmektedir. Görenlerin akıllarında yer eden bir çiçek türü olduğu için, herkesin edinmek istemesi çok normal. Açan çiçeklerinin güzelliği kendine hayran bırakan bir formdadır. Eğer siz de ananas çiçeği almaya karar verdiyseniz ve nereden temin edeceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, sitemizdeki ürünlerimize göz atabilirsiniz.

Birbirinden güzel, ananas çiçeği modellerini sizler için bir araya getirdik. En kaliteli çiçekleri en uygun fiyatlarla hizmetinize sunmaktan gurur duyuyoruz. Ananas çiçeklerinden satın almak için yapmanız gereken, sitemizden kendinize uygun çiçeği seçip, adımları takip ederek siparişinizi oluşturmak. Siparişiniz aynı gün, güvenilir bir şekilde adresinize teslim edilmek üzere yola çıkacaktır.