TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Anemon çiçeği, düğün çiçeğigiller familyasına mensup anemone coronaria türü bir bitkidir. Bir diğer ismi ise taçlı dağ lalesi olarak bilinir. Yaprakları taç şeklinde olduğu için, ismiyle oldukça uyumludur. Anemon çiçeği çok uzun ömürlü, dayanıklı bir bitkidir. Anemon çiçeği kırmızı, mor, mavi, beyaz, pembe gibi farklı renklerde olabilmektedir.

Anemon çiçeği aynı zamanda canlı renkleri sayesinde çok beğeni toplayan, dekoratif bir süs bitkisidir. İsim olarak çok duyulmamış olsa da, günlük yaşantımızda sürekli karşılaştığımız bir çiçek türüdür. Bulunduğumuz şehirlerin, parklarında, yol kenarlarında, sitelerin bahçelerinde ve daha birçok mekanda karşılaşmamız muhtemeldir.

Dekorasyon unsuru olarak da iç mekanları canlandıran bir etkisi vardır. Bakımının kolay olması sebebiyle ve gerçekten göz alıcı güzelliği nedeniyle çiçek severlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Anemon çiçeği, birçok alanda kullanılmaktadır. İlaç sanayilerinde, cilt rahatsızlıklarında ve bitkisel tedavi alanlarında da adını duyurmayı başarmıştır. 

Anemon Çiçeği Anlamı

Anemon çiçeğini, Fransızca dağ lalesi anlamına gelir. Türkiye’de ise taçlı kır lalesi, gül lalesi, rüzgar çiçeği olarak bilinir. Birçok ismi olması sebebiyle, herkesler tarafından akılda kalıcı bir bitkidir. Anemon çiçeği yunan kültüründe, tazeliği ve gençliği simgeler. Anemon çiçeğinin yunan mitolojisine göre bir hikayesi olduğu bilinmektedir. Bu hikaye insanların oldukça dikkatini çeken, bir hikayedir.

Yunan mitolojisinde söylenene göre kralın kızı tanrılara inanamadığı için Afrodit tanrıçası onu cezalandırır ve kız babası farkında olmadan onunla birlikte olur. Babası bunu fark ettiğinde onu öldürmek ister. Daha sonra tanrılar kızın durumuna acıyarak onu öldürmek yerine anemon çiçeğine dönüştürürler. Böyle bir hikayesi olduğu için, günden güne daha fazla merak uyandıran bir bitkidir. 

Anemon Çiçeği Bakımı

Anemon çiçeği, bakımı en kolay çiçek türlerinden birisidir. Doğada kendi kendine büyüyen, anemon çiçeğine evlerinizde, bahçelerinizde ve işyerlerinizde çok rahat bir şekilde bakabilirsiniz. Bakımı kolay olduğu için çok tercih edilmektedir. Belli başlı birkaç püf noktaya dikkat ettiğiniz takdirde anemon çiçeği çok uzun yıllar boyunca güzelliğini koruyacaktır.

Anemon çiçekleri yapısı gereği çok fazla büyüyemezler. En fazla 45 cm uzunluğuna ulaşabilirler. Bu sebeple daha fazla büyümediği için çiçeğin hasta olduğunu veya gelişimini durdurduğunu düşünmeyin. Çok dayanıklı ve uzun ömürlü bir bitki olması sebebiyle öyle kolay kolay zarar gelmez. Anemon çiçekleri, her yerde rahatlıkla gelişimini devam ettirebilirler.

Anemon çiçeği bakımı aşamalarından ilki, doğru sulamadır. Suyu çok seven anemonlar, fazla su verildiği zaman da kök çürümesi yaşayabilirler. Bunun oluşumuna engel olmak için, sulama işleminden önce çiçeğin toprağını kontrol etmek gerekir. Toprak nemli ise eğer, anemon çiçeği su ihtiyacı hissetmiyor diyebiliriz.  

Yaz aylarında haftada iki, kış aylarında haftada bir kez sulamak yeterli olacaktır. Verdiğiniz suyun dinlendirilmiş, oda sıcaklığında olması çiçeğinizin gelişimi için yararlı olacaktır. Çok soğuk ve çok sıcak su kullanırsanız maalesef ki çiçeğiniz ölebilir. Sulama işlemini aynı günlerde ve aynı saatlerde yaparsanız çiçek daha verimli bir şekilde gelişecektir.

Anemon çiçeğini mümkün oldukça soğuktan koruyun,  çünkü anemonlar, sıcak ve nemli ortamları severler. Özellikle kışın oluşan don olaylarına maruz bırakmayın. Çiçeğinizi olabildiğince güneş ışığı alan bir yere koyun. Güneş gören balkon ve ya bahçelerde çok uygun olacaktır. Toprak dibinde yabani otlar ve böceklenme oluştuysa, hemen temizlenmelidir.

Anemon çiçeği, genel olarak gübrelenmeye ve budanmaya pek ihtiyaç duymaz. Çiçeğin saksı değişimini sürekli olarak yapmayınız. Aksi takdirde bu durumdan olumsuz etkilenecektir. Çiçeğin toprağını 2 yılda bir yenileyerek her yıl renkli ve taze olmasını sağlayabilirsiniz. Diğer bitki türlerine göre çok dayanıklı olduğu için anemonlar çok uzun ömürlü çiçeklerdir. 

Anemon Çiçeği Yetiştirmek

Anemon çiçeğinin nasıl yetiştirildiği hep merak konusu olmuştur. Hep birlikte aşamalarıyla inceleyelim. Anemon çiçeği soğandan yetişebilen bir bitki türüdür. Son derece pratik bir işlemdir. Öncelikle anemon soğan yumrularını, birkaç saat öncesinden oda sıcaklığındaki, temiz bir suda dinlendirin.  Böylelikle tohumların şişmesini sağlamış olursunuz.

Bu işlem daha iyi filizlenmesine yardımcı olur. Eylül ayında dikim işini yapmanız daha iyi olacaktır. Soğanları toprağa ekin. Birden fazla soğan ekimi yapacaksanız anemon soğanının dikiş mesafesine dikkat edin. En az 8 cm mesafeli olmaları gerekir. Soğanın düz kısmı yukarı bakacak şekilde ve 10 cm derine ekin. Toprağın fazla su içerisinde kalmaması gerekir.

Tomurcuklar birkaç hafta içinde filizlenecek ve çiçeğiniz büyüyecektir. Anemon soğanı dikimi kışın yapılırsa eğer, baharın sonunda çiçek açacaktır. Çiçeklenme döneminde anemonları korumak için, sıvı organik madde kullanabilirsiniz, sonbaharda mineral gübre takviyesi uygun olacaktır. Gübreleme yapmasanız dahi çiçeğiniz gelişimine güzel bir şekilde devam eder.

Dikimden sonraki ilk yıl içinde anemonların yavaş yavaş büyümesi gözlenir, ancak daha sonra aktif olarak gelişmeye başlarlar. Uygun koşullarda, iyi bir şekilde bakılırsa yeni alınmış gibi olacaktır. Kendi anemon çiçeklerinizi yetiştirmek, oldukça kolaydır. Anemon çiçekleriyle ister kendi botanik bahçenizi oluşturun, isterseniz de sevdiklerinize hediye edebilirsiniz. 

Anemon Çiçeği Satın Al

En canlı renk seçenekleri ile birbirinden güzel anemon çiçeklerine ev sahipliği yapmak çok keyifli olacaktır. İster kendinize isterseniz de sevdiklerinize armağan edebileceğiniz çok güzel bir çiçek seçeneğidir. Tüm özel günlerde, tercih edebilirsiniz. Gösterişli anemon çiçekleri, herkes tarafından beğeni toplarken, akıllarda yer edecektir. Çiçeksever bir insansanız eğer, sizde anemon çiçeklerinin büyüleyici güzelliğine kapılarınızı açmalısınız.

Anemon çiçeği edinmeye karar verdiyseniz ve nereden temin edeceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, sitemize göz gezdirmeden geçmeyiniz. En güzel ve en hesaplı anemon çiçeklerini sizler için bir araya getirdik. Yapmanız gereken sitemizden almak istediğiniz anemon çiçeğine tıklayıp, adımları takip ederek siparişlerinizi oluşturmak. Siz gönül rahatlığıyla siparişinizi oluşturun biz adresinize aynı gün içerisinde teslim edelim.