TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Çiçekli bitkiler, genel olarak bakıldığında dişi ve erkek organların geliştiği ve bir tohum ortaya çıkaran bitkilerin tümüne verilen isimdir. Çiçekli bitkiler yani bir tohum ortaya çıkaran bitkilerin bilimsel adı, Spermatophyta olarak bilinir. Çiçekli bitkiler, çiçek kısmından üremeyi gerçekleştirirler. Çiçekli bitkilerin bilimsel adı Spermatophyta olduğu gibi halk arasında tohumlu bitkiler de denir.

Çiçekli bitkiler tohum açısından iki grupta ele alınır; açık tohumlu bitkiler ve kapalı tohumlu bitkiler. Bitkilerin tümü de çiçekli ve çiçeksiz bitkiler olmak üzere iki kategoride karşımıza çıkar. Çiçekli bitkilerin sahip olduğu en önemli özelliklerden biri üreme organları olan çiçekleridir. Çiçekli bitkiler eşeyli üreme metodu ile çoğalırlar. Çiçekli bitkiler kök, gövde ve yaprak olmak üzere üç kısma ayrılır. Çiçekli bitkilerin yapraklarında ve gövdelerinde iletim boruları bulunması ayırt edici özelliklerinden biridir. 

Çiçekli bitkiler kategorisinde yer almayanlar ise çiçeksiz bitkilerdir. Çiçeksiz bitkiler, çiçekli bitkilerden çok daha farklı özellikleri ile karşımıza çıkar. Öncelikle adından da anlaşılacağı üzere çiçeksiz bitkilerde çiçek organı yer almaz. Çiçeksiz bitkiler yalnızca eşeyli olarak değil eşeysiz olarak da çoğalabilirler. Çiçeksiz bitkilerde kök, gövde ve yaprak bölümleri ya bulunmaz ya da gelişimini tamamlayamamış olur. Çiçeksiz bitkilerde iletim boruları da bulunmaz. Fakat çiçeksiz bitkilerden biri olan eğrelti otunda iletim boruları bulunur. Bu durum yalnızca eğrelti otuna özgüdür. Çiçeksiz bitkiler, çiçekli bitkilerden çok daha farklıdır. Çiçekli bitkiler, doğada çok çeşitli olarak karşımıza çıkar. Rengarenk ve farklı şekillerde birçok çiçekli bitki vardır. 

Sitemizde birbirinden farklı çeşitte ve renkte çiçekli bitki bulunur. Sitemize internet üzerinden giriş yaparak bin bir çeşit çiçekli bitkilere ulaşabilirsiniz. Üstelik sitemizde yer alan çiçekli bitkiler son derece canlı ve bakımlı olarak sizlere gönderilir. Yalnızca kaliteli bitkiler sunmakla kalmıyoruz, aynı zamanda tamamen uygun fiyatlı hizmet veriyoruz. Sitemizi ziyaret ederek sizler için hazırladığımız kampanyalardan kolaylıkla yararlanabilirsiniz ve böylelikle en kaliteli, canlı çiçekli bitkilere en uygun maliyetle sahip olabilirsiniz. Sitemizin sunduğu tüm bu ayrıcalıklardan faydalanmak için internet üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz. 

Çiçekli Bitkiler Nelerdir?

Çiçekli bitkiler nelerdir? , bitki türleri içerisinde en gelişkin olanlarıdır. Çiçekli bitkiler, tohum teşekküllü bitkiler olarak karşımıza çıkar. Ayrıca bu bitkiler, açık tohumlu ve kapalı tohumlu olmak üzere iki farklı gruba ayrılır. Çiçekli bitkiler çok geniş bir yelpazede bitki çeşitliliğine sahiptir. Çiçekli bitkiler, doğada yer alan bitkilerin birçoğunu içine alır. Çiçekli bitkiler; menekşe, lale, gül, mısır, maydanoz, kaktüs, fesleğen, çim, sarımsak, soğan, kereviz, dere otu, turp, havuç, kara lahana, yer elması, çam ağacı, söğüt, selvi, armut ağacı ve fındık ağacı gibi bitkileri kapsar. 

Çiçekli bitkilerin üreme sistemleri de çiçeksiz bitkilerden farklıdır. Bu farklılığın ana sebebi tohumdur. Genellikle erkek ve dişi üreme organları ile birlikte sürekli ve sistematik bir şekilde üreme potansiyeli ortaya çıkar. Tam da bu noktada tohuma çok fazla görev düşer. Tohum, ilerleyen zamanlarda embriyoyu taşıyabilme görevini üstlenir. Çiçekli bitkilerin üreme sistemi belli başlı birkaç organ üzerinden oluşur. Çiçekli bitkilerin üreme sistemlerinin oluştuğu kısımlar dörde ayrılır. Bunlar; çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ, dişi organ olarak adlandırılır. Böylelikle çiçekli bitkiler, tohumu kullanarak üreme işlemini kolaylıkla gerçekleştirir. Bu durumun sonucu olarak düzenli bir üreme potansiyeli oluşmuş olur. 

Çiçekli bitkiler hakkında daha detaylı bilgi sahibi olmak istiyorsanız sitemiz üzerinden bizlerle iletişime geçebilirsiniz. Sitemizde yer alan çiçekli bitkileri, ister bahçelerinize ister evlerinize yerleştirebilirsiniz. Hem dekoratif olarak hem de kullanım olarak çok fazla öne çıkan bu bitkilere sahip olmak artı çok kolay. Sitemiz en kaliteli ve canlı çiçekli bitkileri, online bir şekilde sunuyor. İnternet üzerinden kolaylıkla sipariş oluşturabilirsiniz ve en kısa sürede sizlere ulaştırılmak üzere yola çıkar.

Kaliteli çiçekli bitkiler ile hem doğal beslenebilirsiniz hem de kendi ellerinizle yetiştirme imkanına sahip olabilirsiniz. Çiçekli bitkiler, son zamanlarda çok fazla popüler olan ve en kalitelisi aranan bitki türüdür. Sitemiz, online alışveriş alanında en güvenli sitelerden biridir. Sitemiz üzerinden seçtiğiniz çiçekli bitkileri, gözünüz kapalı sipariş verebilirsiniz. Hızlı teslimat ve ödeme kolaylığı sunan sitemizi ziyaret ederek daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz. 

Çiçekli Bitkilerin Üreme Sistemini Hangi Kısımlar Oluşturur?

Çiçekli bitkilerin üreme sisteminin dört kısım üzerinden oluştuğunu söylemiştik. Çanak yaprak, taç yaprak, erkek organ ve dişi organ çiçekli bitkilerin üreme sistemini oluşturur. Çanak yaprak, çiçeğin en dış kısmında yer alır ve çoğunlukla yeşil renkli olarak karşımıza çıkar. Çanak yaprak, fiziksel olarak diğer yapraklardan farklı bir görünüme sahip değildir. Çanak yaprakların asıl görevi, çiçek henüz gelişmemişken dış tehlikelere karşı çiçeğe kalkan oluşturmaktır. 

Taç yaprakların en dikkat çekici özelliği, göz kamaştırıcı renklere sahip olmasıdır. Taç yaprakların tamamına yakını nektar adı verilen bir sıvı oluşturur ve bu sıvı hoş kokusuyla adından söz ettirir. Taç yaprakların görevlerinden ilki, erkek ve dişi organları muhafaza etmektir. Taç yaprakların diğer görevi ise, göz kamaştırıcı renkleri ve hoş kokusu ile kuşları ve böcekleri üzerine toplamaktır. Üreme sisteminin dört kısmından biri olan erkek organ ise başçık ve ipçik olmak üzere iki ayrı bölümden oluşur. Dişi organ ise çiçekli bitkilerde çoğunlukla bir tane olur. Ama ayçiçeği gibi bazı bitkilerde dişi organ, daha fazla sayıda olabilir. 

Sitemize girerek uzman kadromuzdan çiçekli bitkilerin üreme sistemleri ve özellikleri hakkında daha ayrıntılı bilgi alabilirsiniz. Sitemizde yer alan çiçekli bitkilerin tüm bakımları eksiksiz olarak yapılmıştır. En kaliteli ve geniş renk skalasına sahip çiçekli bitkiler için tek yapmanız gereken sitemize girmek. 

Çiçekli Bitki Siparişi

Çiçekli bitkiler, açık tohumlu ve kapalı tohumlu olmak üzere iki başlıkta incelenir. Açık tohumlu bitkilere halk arasında kozalaklılar denir. Böyle denmesinin sebebi ise, meyvelerinin kozalak biçiminde olmasıdır. Açık tohumlu bitkilerin tohumları ise çoğunlukla bu kozalaklar üzerine konumlanmıştır.

Açık tohumlu bitkiler, odunsu bitkiler olarak da anılır. Odunsu bitki kategorisine girdikleri için iletim borusuna ve kambiyoya sahiptir. Açık tohumlu bitkiler sürekli olarak yeşil kalabilirler. Bu bitkiler, çok yıllıktır. Açık tohumlu bitkiler, iğne yapraklılar sınıfına dahildir. Ormanların büyük bir bölümünü iğne yapraklıların oluşturduğunu düşünürsek açık tohumlu bitkilere sık rastlandığını görebiliriz. Açık tohumlu bitkiler; ardıç, ladin, çam ve köknar olarak sıralanabilir. 

Kapalı tohumlu bitkilerin üreme organları da çiçekli bitkilerin tümünde olduğu gibi çiçektir. Kapalı tohumlu bitkilerin çiçek kısmında son derece dikkat çeken bal özü yer alır. Bu bal özü sayesinde arı gibi tozlaşmayı gerçekleştirecek hayvanları üzerine toplarlar. Böcekler ve arılar kapalı tohumlu bitkilerden aldıkları bu bal özünü kullanarak üremeyi sağlarlar. 

Wish Flowers & Design olarak sizlere çok çeşitli çiçekli bitkiler sunuyoruz. İnternet üzerinden kolaylıkla erişim sağlayabileceğiniz sitemizden beğendiğiniz çiçekli bitkileri seçerek sipariş oluşturabilirsiniz. Sipariş ettiğiniz çiçekli bitkiler, en özenli paketleme ve taşımayla sizlere ulaştırılmak üzere yola çıkar. Sitemizin en büyük avantajlarından biri olan hızlı teslimat özelliği ile siparişinizi çabucak teslim alabilirsiniz. Online ve güvenilir bitki alışverişinin tek adresi Wish Flowers & Design üzerinden bu kaliteli ürünlere en uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.