TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Çiçekler, tüm yaşam alanlarına renk katan harika detaylardır. Hatta birçok kişinin evini adeta çiçek bahçesine çevirdiğini söyleyebiliriz. Tabi bu çoğu zaman uzun uğraşlar gerektirmektedir. Çünkü tüm canlılar gibi çiçekler de ilgiye ve bakıma ihtiyaç duymaktadır. Özellikle bazı çiçekler var ki neredeyse her gün sulamak gerekiyor. Ama buna rağmen sizi yormayacak olan ve çok su istemeyen saksı çiçekleri de bulundukları ortama canlılık katmak için harika birer seçenek.

ozel-tur-surf-song-orkide.jpeg

Çiçek bakmak istiyor ama bakımı gözünüzde mi büyüyor? Günlük hayatın koşuşturmasında çiçeklere yeterince vakit ayıramayacağınızı mı düşünüyorsunuz? Ya da siz tatildeyken çiçeklerinizi kime emanet edeceğiniz konusunda endişe ediyorsunuz ama yine de kendi ellerinizde bitkiler ve çiçekler yetiştirmek mi istiyorsanız? Hiç sorun değil çünkü artık bu mümkün. Az su isteyen ya da bakımı kolay çiçekler arasından bir seçim yapmaya ne dersiniz?

Gerek dış mekan gerek iç mekan bitkilerinin birçok kişinin kolaylıkla bakabileceği seçenekleri bulunmaktadır. Bu yazımızda hoşunuza gideceğiniz düşündüğümüz çok su istemeyen saksı çiçeklerini sizin için derledik. Evinizde ya da ofisinizde severek yetiştireceğiniz bu çiçekleri rahatlıkla yetiştirebileceksiniz.

Bakımı Kolay ve Çok Su İstemeyen Saksı Çiçekleri Nelerdir?

Paşa Kılıcı

Ev bitkilerini seven birçok kişinin yetiştirdiği çiçeklerden biridir paşa kılıcı. Hatta gittiğiniz bazı evlerde yüksek ihtimalle görmüşsündür. Sık sık karşılaşıyorsanız sebebi, bakımının kolay olması ve çok su istemeyen bir çiçek olması olabilir. Özellikle de kış aylarında. Paşa kılıcını kış aylarında çok az sulamanız yeterli olacaktır. Gereğinden fazla sulandığı takdirde çiçeğinizin kökünde çürümeler meydana gelebilir. Genellikle yaz aylarında sıklıkla sulanması gereken bu çiçek, kış mevsiminde ayda bir kez sulanabilir.

Paşa kılıcı yetiştirecekseniz eğer çok soğuk havalarda çiçeğinizi dışarıda bırakmamalısınız. Üstelik yapraklarının daha dik durması için güneş ışığını alması gerekmektedir.

Aloe Vera

Aloe vera en çok tercih edilen saksı çiçekleri türüdür. Bakım ürünü olarak birçok farklı şekilde kullanılan aloe vera bitkisi, evde de kolaylıkla yetiştirilebiliyor.

Sevilen bir bitki türü olan aloe veranın bakımı oldukça kolaydır. Doğrudan güneş ışığını sevmemektedir. Hatta yaprakları renk değiştirmeye başladıysa bulunduğu yeri sevmediğini anlayabilirsiniz.

Aloe vera çok fazla su istemeyen bitkiler arasındadır. Genellikle haftada bir kez su ihtiyacını karşılamanız yeterli olacaktır. Aloe veranız geliştikçe ve küçük yavrular çıkartmaya başladığı zaman doğal olarak su ihtiyacı artabilir, bu yüzden su miktarını da arttırabilirsiniz.

Her gün sulamak zorunda olmadığınız aloe vera fazla su aldığı zaman köklerinden çürümeye başlayabilir. Bu yüzden sulama yapacağınız zamanlarda toprağının yeterince kuru olduğuna emin olabilirsiniz. Ayrıca aloe verayı sularken yapraklarının zarar görmemesi için, suyu yalnızca köklerine dökmeye dikkat etmelisiniz.

Para Çiçeği

Para çiçeği, bulunduğu ortama bolluk, bereket getirmesiyle bilinmektedir. Bakımı da kolay olan para çiçeğini ev, ofis gibi birçok ortamda saksıda yetiştirebilirsiniz.

Para çiçeğinin soğuk havaları çok fazla sevdiği söylenemez. Kış aylarında ayda bir kez sulamanın yeterli olduğu bu çiçek, çok su istemeyen saksı çiçekleri arasında yer almaktadır. Bunun yanı sıra yaz aylarında biraz daha fazla sulanmaya ihtiyaç duymaktadır.

Para çiçeği 4 yaşına geldiği zaman çiçek açar. Bulunduğu ortama çiçekleri ile renk katan bu bitkiyi, bakımı kolay bir saksı çiçeği arıyorsanız tercih edebilirsiniz.

Biberiye

Biberiye, mis kokusu ve mavi çiçekleri ile evlere rengarenk dokunuşlar yapan bitkilerden biri. Biberiye denildiğinde akıllara et yemeklerine lezzet veren baharatlar ve mis gibi kokan bir demleme çay geliyor. Peki biberiyeyi evinizde de saksıda yetiştirebileceğinizi biliyor muydunuz? İster balkonunuzda isterseniz camınızın önünde mor, mavi tonlarında çiçek açan bu bitkiyi yetiştirebilirsiniz. Hatta bahçeniz varsa biberiye fidesi dikerek, kısa bir zaman içerisinde nasıl yayılarak çoğaldığına tanıklık edebilirsiniz.

Sarı Kantaron

Sarı kantaronun doğada, evde, bahçelerde yetişen farklı türleri vardır. Sağlık açısından da faydaları saymakla bitmeyen sarı kantaronu evinizde saksıda da kolaylıkla yetiştirebilirsiniz.

Şifalı bitkiler arasında olan sarı kantaron, birçok toprakta gelişimini tamamlayabilmektedir.

Kauçuk Ağacı

Kauçuk ağacı güneş ışığını en çok seven bitkilerden biridir. Güneş gördüğü kısmı, yapraklarını o yöne doğru çevirmektedir. Bitkinizi her açıdan güneşe doğru çevirerek, iyi bir şekilde gelişmesini sağlayabilirsiniz. Yazın sık sık sulanması gerek kauçuk ağacını, kışın neredeyse ayda 1 kez sulamak yeterli olacaktır.

Eçeverya

Çok su istemeyen ve susuzluğa karşı dayanıklı olan bitkilerden biridir. Ev, ofis gibi iç mekanlarda yetiştirebileceğiniz eçeverya, kış mevsiminde fazla suya ihtiyaç duymamaktadır. Tabi yaz aylarında toprağı kurudukça, su takviyesi yapmakta fayda var.

Kurdele Çiçeği

Kurdele çiçeğini muhtemelen bilmeyen yoktur. Kurdele çiçeği ne aşırı sıcakta ne de aşırı soğukta bırakılmamalıdır. Farklı bitkilerle pek yakın olmayı sevmeyen kurdele çiçeğini yaz aylarında sıklıkla, kışın ayda 1 kez sulayabilirsiniz.

Çok Su İstemeyen Saksı Çiçekleri İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler

Bitkiler her ne kadar aynı türden olsalar da bazen birbirlerinden farklı olabilirler. Bu yüzden bitkinizi bulundurduğunuz ortamın şartlarını da göz önünde bulundurarak, bitkiyi tanımakta fayda var. Bitkinizi gözlemleyerek fazla ya da az suya maruz kalmasına engel olabilirsiniz. Bitkinizin bakımı için gerekli olan işlemler son dakika yapılmamalıdır.