TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

“Damat yaka çiçeği nedir?” diye sormadan önce damat yaka çiçeğinin tarihine bakalım. Damat yaka çiçeğinin geçmişi Ortaçağ’a kadar uzanmaktadır. Yaka çiçeği, bir rivayete göre o dönemde savaşa giden erkeklerin eşlerinin sakladığı gelinlik çiçeklerinden bir parça alıp, diğer bir rivayete göre eşlerinin topladığı çiçeklerden alıp zırhlarına takmasıyla ortaya çıkmıştır. Böylelikle, askerler kendilerini kötü ruhlardan koruduklarına inanıyorlardı. Sonrasında ise 17. yüzyıldan itibaren Fransa’da düğünlerde kullanılmaya başlamıştır. O dönem kullanılmakta olan damat yaka çiçekleri zamanla günümüze kadar gelerek damatların yakalarında gördüğümüz bir moda aksesuarı haline gelmiştir.

Damat Yaka Çiçeği Nedir?

Yaka çiçeği takım elbise ile harika bir uyum sağlayarak, neredeyse yaka mendilinin yerini alan bir aksesuar olmuştur. Damat adaylarının çoğu tarafından tercih edilmeye başlanan yaka çiçekleri gelin buketiyle ya da düğünün konseptiyle uyum içerisinde hazırlanmaktadır. Gelin çiçeğiniz ile uyumlu olacak damat yaka çiçeklerine Wish Flowers Design sayesinde sahip olabilirsiniz. Gerek damatlar için gerek sağdıçlar için tercih edilebilecek canlı çiçek ile tasarlanan yaka çiçekleri modellerine sitemizden ulaşabilirsiniz.

Damat yaka çiçekleri kravat, papyon, smokin, takım elbise gibi detaylarla birbirini tamamlamaktadır. Artık birçok kişi özellikle yaka çiçeği takmasını istemektedir. Yaka çiçekleri gelin buketlerinin de tamamlayıcısı oldukları için hoş bir görüntü sergilemektedirler.

damat-yaka-cicegi-nedir-nasil-takilir-nereden-alinir.jpg

Yaka Çiçeğini Kimler Takar?

Yaka çiçeğini çoğunlukla damatların taktığı düşünülse de damadın arkadaşları, sağdıçlar tarafından da kullanılabilmektedir. Hatta bu kadarla da sınırlı kalmayarak düğünde bulunan baba gibi önemli erkek davetliler tarafından da takılmaktadır. Tabi çoğu zaman damat yaka çiçeği diğer davetlilerdeki yaka çiçeklerinden farklı olmaktadır. Damat yaka çiçeği modelleri seçilirken genellikle gelin buketi ile uyumlu olması göz önünde bulundurulmaktadır. Damat yaka çiçeği gelin buketini dikkate alarak tasarlandığında ortaya hoş bir görüntü çıkmaktadır.

Damat Yaka Çiçeği Nasıl Takılır?

“Damat yaka çiçeği nasıl takılır?” sorusuna cevap arıyorsanız doğru yerdesiniz. Yaka çiçeği genellikle smokin ya da takım elbise ile birlikte kullanılmaktadır. İki kıyafette de sol yakaya takılmaktadır. Yakada daha şık duran yaka çiçeğinin, cebe konulması uygun bulunmamaktadır. Buna rağmen nadir de olsa bazen bohem tarzlarda papyon ya da kravat kullanılmamaktadır, bunun yerine yeleklerin üzerine çiçek takılmaktadır.

Damat çiçeğinin yakaya takılması da oldukça kolay ve pratiktir. Yaka çiçeğini çengelli iğne ya da çatal iğne yardımı ile yakaya sağlam bir şekilde tutturabilirsiniz. Toplu iğne tercih etmemeniz daha sağlıklı olacaktır.

Yaka çiçeği kullanılacaksa çiçek seçiminde de dikkat edilmesi gereken detaylar bulunmaktadır. Yaka çiçeği seçiminde kullanılan çiçeklerin mümkün olduğunca hafif olması idealdir. Böylece çiçek daha sağlam bir şekilde tutturulabilecektir. Üstelik çiçeğin hafif olması takacağınız kısımda da büzüşmeye sebep olmayacaktır.

Damat Yaka Çiçeği Nereden Alınır?

Damat yaka çiçeği tasarımı ile göz alıcı tasarımlar bulabileceğiniz Wish Flowers Design size birçok seçenek sunmaktadır. Gelin buketinizi de Wish Flowers Design’dan alıp, gelin çiçeği ile uyumlu damat yaka çiçeği seçiminizi de Wish Flowers Design’dan yapabilirsiniz. Böylelikle damat yaka çiçeği ve gelin buketi de senkronize bir uyum içerisinde olacaktır.

Damat yaka çiçeği için sitemizde göreceğiniz tasarımlarımız üzerinden bir seçim yapabileceğiniz gibi tasarımcı ile çalışarak da kendi isteğiniz çiçeklerle ya da aranjmanlarla da harika bir yaka çiçeği ortaya çıkmasını sağlayabilirsiniz.

Damat yaka çiçeği seçimi yaparken mevsimleri de göz önünde bulundurabilirsiniz. Mesela yaz aylarında tercih edeceğiniz çiçek aranjmanlarıyla, sonbaharda tercih edeceğiniz renkler ve çiçek türleri değişiklik gösterebilmektedir.

Smokininizi ya da damatlığınızı tamamlamak için ihtiyacınız olan yaka çiçeği modellerine Wish Flowers Design’dan ulaşabilirsiniz. Sitemizi ziyaret ederek, zevkinize göre bir yaka çiçeği seçimi yapabilirsiniz. Yaka çiçeği ile ilgili olarak daha fazla bilgi almak istiyorsanız, dilerseniz müşteri hizmetlerimiz ile dilerseniz mail adresimiz üzerinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Yaka Çiçeği Fiyatları

Yaka çiçeği modelleri farklı malzemelerden tasarlanmaktadır. Canlı çiçek kullanarak da tasarlanan yaka çiçeklerinin fiyatları da değişiklik gösterebilmektedir.

Modeline ve kullanılan çiçeklere göre farklı fiyatlara sahip yaka çiçekleri hakkında detaylı fiyat bilgisine Wish Flowers Design’dan ulaşabilirsiniz. Şıklığınız şıklık katacak olan tüm detayları dilerseniz birlikte hazırlayabiliriz.

Hangi Çiçekler Damat Yaka Çiçeği Olarak Kullanılabilir?

Yaka çiçeği seçimi her ne kadar kolay bir iş olarak gözükse de, aslında önemli bir detaydır. “Hangi çiçek damat yaka çiçeği olur, hangi renkler yaka çiçeğinde kullanılmaktadır?” gibi birçok detay bulunmaktadır. Her çiçekte olduğu gibi, yaka çiçeklerinde kullanılan renklerin ve modellerin de bir anlamı bulunmaktadır.

Gül, orkide, lavanta, lale, kokina, frenk üzümü gibi seçenekler yaka çiçeği tasarımlarında kullanılabilir. Sade ve şık görünmeyi sağlayacak olan yaka çiçekleri seçerken mevsimi ve etkinliğin olacağın mekanları da göz önünde bulundurmakta fayda var. Örnek verecek olursak, eğer bir kır düğünü konsepti varsa orkide, karanfil, lale gibi konsepte uyum sağlayacak bir seçim yapabilirsiniz. Eğer kumsal düğününde kullanmak için bir yaka çiçeğine ihtiyacınız varsa renkli çiçeklerden oluşan bir aranjman tercih edebilirsiniz.

Yaka Çiçeği İçin Çiçek Seçerken Nelere Dikkat Edilmesi Gerekmektedir?

Yaka çiçeği seçiminde öncelikle canlı çiçek mi yoksa farklı bir çiçek mi kullanılacak bu detaya karar vermek gerekmektedir. Canlı çiçekten oluşan yaka çiçekleri için gövdesi sağlam olan ve taze gözüken çiçekler tercih edilmektedir. Sağlam gövdesi olan çiçekler yakada da daha şık duracaktır.

Tercih edilen çiçeklerde diken gibi detaylar varsa bunları da temizlemekte fayda var. Böylelikle istenmeyen bir durumla karşılaşmamış olursunuz.

Kullanacağınız yaka çiçeklerindeki yeşillikler hoş bir görünüm oluşmasını sağlayacaktır. Seçiminizi yaparken bu ayrıntıya da dikkat ederseniz harika bir yaka çiçeği tercihi yapabilirsiniz.