TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Birçok evin vazgeçilmezi bitkiler özellikle ev dekorasyonlarında son zamanlarda oldukça fazla yer almaya başladı. İlk olarak her ne kadar göze hitap etse de, tercih edilen bitkilerin evcil hayvanlar için zararsız bitkiler olması ve bakımı kolay olması da dikkat edilmesi gereken detaylardan biridir.

Bazı bitkilerin canlılara iyi gelen şifalandırıcı, iyileştirici özelliği bulunmaktadır. Bu yüzden evdeki bitkileri seçerken sadece kendiniz için değil evcil hayvanınız için de uygun olarak seçmelisiniz. Kediniz ya da köpeğiniz siz farkında olmadan çiçeklerin ya da bitkilerin tadına baktığı zamanlarda, istenmeyen durumlar yaşanabilir. Bu sebeple mekan bitkilerini seçerken zararsız olmayanlar arasından bir tercih yapmak daha sağlıklı olacaktır. Böylece hem bulunduğu  ortama uyum sağlayarak dekorunuza renk katacak hem de evcil hayvanlarınızı koruyarak, güvende tutmuş olacaksınız.

Evcil Hayvanlar İçin Zararsız Bitkiler Tercih Edilmesi Neden Önemlidir?

Bazı bitkiler kedi ve köpekler için toksik yani zehirli olabilir. Eğer kedileriniz ya da köpekleriniz toksik bitkiler arasında bulunan bitkilerle temas halinde olsa, zehirlenmese bile karın ağrısı, kaşıntı gibi farklı durumlarla da karşılayabilir. Bu yüzden mümkün olduğunca tüm bitkileri kolay bir şekilde ulaşılamayacak olan yerlere koymakta fayda var. Aynı zamanda ulaşılması zor yerde olan bitkilerin saksısının ya da vazosunun devrilme ihtimali zor olduğu için size de ekstra iş yükü çıkmamış olacak.

Evcil hayvanlardan bazıları toprak, çiçek ya da yeşil bitkiler gördüğü zaman dayanamayıp onları yemek, koparmak, ısırmak ya da bitkinin yapraklarıyla oynamak isterler. Bu gibi durumlarda sorun yaşamamak için her koşula uyum sağlayan ve toksik olmayan bitkileri ortamda değerlendirmek önemlidir. Bu yüzden seçiminizi yaparken evcil hayvanlarınız söz konusu olduğunda bitkiler arasında en zararsız olanlardan tercih yapmanız önem taşımaktadır. Peki yaşam alanlarınızda güvenle yetiştirebileceğiniz, evcil hayvanlarınızı riske atmayacak bitkiler nelerdir? Hep birlikte inceleyelim.

Evcil Hayvanlar İçin Tercih Edilebilecek Zararsız Bitkiler

Aşk Merdiveni

Evcil hayvan besliyorsanız seçebileceğiniz bitki türlerinden biri aşk merdivenidir. Aşk merdiveni dayanıklı olması sebebiyle de çok eski zamanlardan beri evlerde en çok tercih edilen bitkiler arasındadır. Işığı ve suyu seven bir tür olan bu bitkiyi ortamda uygun olduğunuz her yerde yetiştirebilirsiniz.

Adını aşağıya doğru sarkan yapraklarından alan aşk merdiveni adeta evcil hayvanlarınızı oyun oynamaya davet eder gibi. Bu zararsız bitki sayesinde evcil hayvanlarınızı korurken aynı zamanda istediğiniz mekanda tropikal bir görüntü de elde edebilirsiniz.

Aşk merdiveni, süs eğreltisi olarak da bilinmektedir. Hemen hemen tüm ortamlara uyum sağlayabilen bu bitkiyi yetiştirmesi de keyifli, bakımı da kolay. Üstelik soğuk havalara karşı da dayanıklı bir bitkidir. Bunun yanı sıra fazla nemli bir ortama maruz kaldığında yaprakları sararmaya başlamaktadır. Bu durumlarda yapraklarını sulayarak bakımı kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir.

Görünüm olarak dallarının sarkması ve küçük yaprakları ile ayrı bir zarifliğe sahip olan aşk merdiveni, adeta bir doğal hava nemlendiricisi olması sayesinde de ortamı birçok kimyasaldan arındırmaktadır.

Dua Çiçeği

Hem yaşam alanlarınıza canlılık katacak olan hem de evcil hayvanlarınıza zarar vermeyecek bitkiler arasında bulunan dua çiçeği oldukça hoş bir görünüme sahiptir. Yaprakları renkli damar görünümüne sahip koyu renkleriyle dikkat çekmektedir. Adını, akşam saatlerinde tıpkı dua eden ellere benzer şekilde yapraklarını yukarı doğru yöneltmesinden almaktadır.

Dua çiçeği genellikle sıcak ortamları sevmektedir. Soğuk ortamlarda yapraklarının kurumaya başladı gözlemlenebilir. Tabi her ne kadar sıcağı sevse de, doğrudan güneşe maruz bırakmamak gerekmektedir. Toprağını sürekli nemli tutarak, dinlendirilmiş su tercih edebilir, gölge alanlarda konumlandırabilirsiniz.

Dua çiçeği, eski zamanlardan beri evlerde sevilerek tercih edilen bitkilerden biridir. Çok nadir olmakla birlikte kimi zaman alerjik bünyesi olan insanlarda hafif alerjik reaksiyonlara sebebiyet verse de evcil hayvanlarınızı olumsuz etkileyecek herhangi bir toksik etkiye sahip değildir.

Genel olarak bakıldığında kızıl tonlarını sergileyen bu bitkiyi yaşam alanlarınızda pratik bir şekilde yetiştirebilirsiniz.

Dağ Palmiyesi

Evcil hayvanlar için zararsız olan bitkileri dağ palmiyesi ile taçlandırabiliriz. Dağ palmiyesi, farklı iklimlerde yaşayabilen bir bitkidir. Düşük sıcaklıklarda da yaşayabilmekte, az ışık bulunan ortamlara da uyum sağlayabilmektedir. Palmiye türleri arasında belli bir popülariteye sahip olan modellerdendir.

Evcil hayvan bulunan ortamlarda da gönül rahatlığıyla yetiştirebileceğiniz dağ palmiyesi, 1 aydan fazla sürede dayanabildiği için yaprakları kesilerek farklı dekoratif amaçlarla da kullanılabilmektedir.

Kurdele Çiçeği

Kurdele çiçeği hem kolay bir şekilde yetiştirilir hem de uzun süre dayanıklı bir bitkidir. Özellikle yaz dönemlerinde sergilediği uzun yaprakları ile dekorasyon anlamında ortamlara canlılık katmaktadır. Gösterişli tarzının yanı sıra bulunduğu ortama fayda sağlayan da bir bitkidir. Ortamda bulunan karbonmonoksiti emerek, havayı temizlemektedir. Ayrıca ortamda sigara kullanan kişiler varsa, ortamın havasını temizlediği için bu bakımdan da fayda sağlayacaktır.

Kurdele çiçeği, çok fazla güneş ışığına ihtiyaç duymamaktadır. Bu yüzden ışık alan herhangi bir yerde de çiçeğinizi konumlandırabilirsiniz. Suyu depolayabilme özelliğine sahip olan kurdele çiçeği belli bir süre sulanmadığı zaman bile kurumaya ve sararmaya karşı dayanabilmektedir.

Paşa Kılıcı

Paşa kılıcı, özellikle iç mekanlarda yetiştirilen en dayanıklı bitkiler arasında yer almaktadır. Dayanıklı olmasının yanı sıra, bakımı da kolaydır. Özellikle evlerde salonlarla sıklıkla tercih edilmektedir. Paşa kılıcının yaprakları dik bir şekilde, yukarıya doğru uzamaktadır. Hatta iyi bir şekilde bakılırsa zamanla beyaz ve güzel kokan çiçekler de açmaktadır.

Doğrudan güneşte sağlıklı bir şekilde büyüyebilen paşa kılıcı, sulamayı unuttuğunuz zamanlarda bu durumdan olumsuz etkilenmez. Ayrıca birçok bitkinin aksine geceleri bulunduğu ortamdaki havayı da temizlemektedir. Ortama oksijen sağlamak konusunda gayet başarılı bitkiler arasında bulunmaktadır.