TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Doğa içerisinde mucizevi bir şekilde var olan ve sağlıklı yaşamın temelinde yer alan bitkiler, güneş ışığından faydalanarak tüm güzelliğini ortaya koyar. Bu yüzden beslenme başta olmak üzere, estetik gibi birçok noktada bitkilerin mucizevi etkisinden faydalanmak mümkün hale gelir. Bu etkiler söz konusu olduğunda, gece havayı temizleyen çiçeklerin sunduğu ayrıcalıklar ise tartışılmazdır.

gece-havayi-temizleyen-cicekler.jpg

Yapılan araştırmalar, bitkilerin hava akımının düşük olduğu alanlarda karbonmonoksit gibi zararlı gazları temizleme özelliğine sahip olduğunu gösterir. Buna bağlı olarak bitkiler özellikle besin üretimi sırasında amonyak, benzen ve formaldehit gibi insan sağlığını tehlikeye atan gazları kullandığı bilinir. Bitkilerin bu insan sağlığı için önemli olan özelliğinden faydalanarak ortamın havasının temizlenmesini sağlayabilirsiniz. Ev ortamında her bitkiyi büyütmek çok kolay olmadığından, hangi bitkinin havayı temizleme özelliğine sahip olduğunun bilinmesi gerekir. Dolayısıyla birçok iç mekan bitkisi arasından seçim yapmak çok daha kolay hale gelir.

Havayı temizleme konusunda etkisi olan ev bitkileri arasında şık görünümü ve kolay bakımı ile dikkat çeken birçok farklı çiçek modeli vardır. Bu bitkileri doğrudan güneş alan bir yere konumlandırarak havadaki formaldehit gibi birçok kirli gazı yok edebilirsiniz. Havayı temizleyen bitkilerden bahsederken, özellikle gece boyunca hava temizleme özelliğine sahip olan çiçek türlerinin oksijen tükettiğini bilmekte fayda vardır. Bu nedenle özellikle uyku alanlarında bitki türlerine daha az yer vermek önemlidir. Çünkü sağlıklı bir uyku uyuyabilmek için ortamın havadar ve yeterli oksijen oranına sahip olması şarttır. Gece havayı temizleyen çiçekler ise şu şekilde sıralanabilir:

Barış Çiçeği

Havayı temizleyen çiçekler arasında yer alan barış çiçeği, oldukça naif bir görüntüye sahiptir. Bu nedenle iç mekanda çok şık bir dekoratif unsur olarak kullanılabilir. Trikloretilen, benzen ve amonyak gibi gazları filtreleme özelliğine sahip olan barış çiçeğinin evlerde kullanılması tavsiye edilir. Büyük çiçeklere ve geniş yapraklara sahip olan bu çiçeği tercih etmeden önce, bu çiçeğin özellikle bahar mevsimi geldiğinde polen yayabildiğini göz önünde bulundurmanızda fayda vardır. Bu yüzden eğer polen alerjisi olan biriyseniz, barış çiçeğine evinizde yer vermeden önce bir kez daha düşünmeniz gerekir.

Aloe Vera

Aloe Vera, evdeki havayı temizleyen bitkilerin başında gelir. Bu bitkinin cilt sağlığına olan faydalarının yanı sıra, atmosferde yer alan kirli gazları temizleme özelliği ile beklentileri karşılayabileceği söylenebilir. Bakımı kolay olan ve çok şık bir görünüme sahip olan aloe vera bitkisine evinizde çok daha fazla yer vererek hava temizleme özelliğinden faydalanabilirsiniz.

İngiliz Sarmaşığı

Duvar sarmaşığı olarak da bilinen bu çiçek çeşidi, çok hızlı büyüme gösterdiği için evinizi çok kısa süre içerisinde yeşillendirebilir. Özellikle askılı saksılarda ve evin duvarlarında kullanılan bu bitki bulunduğu ortama şık bir hava katar. Dikkat çekici görüntüsü ile İngiliz sarmaşığı, evde yetiştirilmek üzere ideal bir çiçek seçimi olarak değerlendirilebilir. Güneşi çok seven bu bitki, doğrudan güneş ışığından faydalanmayı çok sever. Aynı zamanda toprağı kurudukça sulamak gerektiğini bilmek gerekir. Evde bulunan havayı temizlerken, diğer yandan çok estetik bir dekoratif unsur elde etmek için İngiliz sarmaşığını tercih edebilirsiniz. Bu bitkinin sap kısmında yer alan kimyasalın tüketilmesi çok zararlıdır. Herhangi bir sağlık sorunu yaşamamak için bu duruma dikkat etmekte fayda vardır.

Kurdele Çiçeği

Evde bulunan kirli havayı temizlerken şık ve naif bir çiçek arayışına girenler için kurdele çiçeği olmazsa olmazdır. Bu bitki evlerin geleneksel salon bitkilerinin başında gelir. Hava kirliliğini temizlemesi açısından hem askı şeklinde saksı içerisinde, hem de masa üzerinde konumlandırılabilir. Bu bitki, büyüdükçe yaprakları aşağı doğru sarkar. Her alana uyum sağlayabilen ve bakımı kolay olan kurdele çiçeği evinizin havasını temizlerken görsel anlamda beklentilerinize uygun bir çiçek modelidir.

Paşa Kılıcı

Havayı temizleyebilen salon bitkileri arasında çok popüler olan paşa kılıcı ortamda yer alan kirli havanın yok olmasına yardımcı olur. Her ortama uyum sağlama özelliği ile ön plana çıkan pala kılıcı, çok az bir şekilde sulansa bile uzun süre boyunca canlılığını korumaya devam eder. Genel olarak ışık alan yerleri seven bu bitki, duruma göre karanlık ortamda da yetişebilir. Havada bulunan kirli gazları temizleme özelliği olan paşa kılıcı, aynı zamanda yara ve yanık tedavilerinde de kullanıma uygundur. Bu özelliği ile birlikte paşa kılıcının hiçbir koşulda tüketilmemesi gerekir. Ayrıca evcil hayvanların bulunduğu alanlarda paşa kılıcı bitkisini yetiştirmek uygun değildir.

Kauçuk Ağacı

Çok dolgun yapraklara sahip olurken, diğer yandan çarpıcı bir görünüm kazandırabilme özelliği olan kauçuk ağacı hava temizleme özelliği ile gece havayı temizleyen çiçekler arasında yer alır. Görsel güzelliği ile dikkat çekmeyi başaran bu bitkinin çok fazla sulanmaya ihtiyacı yoktur. Bu özelliği sayesinde bakımı kolay olan bitkiler arasında yer alsa bile, havadar noktalara yerleştirilmesi son derece önemlidir. Çünkü bu bitkinin verimli ve sağlıklı bir şekilde yetişebilmesi için bol hava almaya ihtiyacı vardır. Bunun için kauçuk ağacını salon ve pencere etrafı gibi geniş alanlara yerleştirmekte fayda vardır.

Benjamin

Zarif yaprakları ile iç mekâna şıklık kazandırma konusunda başarılı olan Benjamin çiçeği, havadaki kirliliği filtreleme özelliği sayesinde havanın uzun süre temiz kalmasını sağlar. İnsan sağlığı için çok zararlı olan ksileni ve trikloretilen gibi gazları temizleme özelliği olan bu bitki dayanıklı olmasından kaynaklı çok fazla bakım gerektirmez. Benjamin çiçeğinin sağlıklı şekilde büyümesini sağlayabilmek için, yapılması gereken ilk olarak bitkiyi aydınlık bir alana konumlandırmaktır. Güzelliği ile akıllarda kalan Benjamin çiçeğinin sahip olduğu mucizevi etki ile evin havasını düşünmeye hiç gerek kalmaz.

Kraton Bitkisi

Kraton bitkisi, bulunduğu ortamda bulunan kirli havayı temizleyerek oksijen kazandırır. Isının ve nemin sabit olduğu odalara yerleştirildiğinde bu bitkinin ortamda var olan kirli havayı nasıl temizlediğini görürsünüz.

Ortamın Havasını Temizleyen Bitkiler Wish Flowers Design’de

Yaşam alanlarını güzelleştirmek için büyük bir katkı sağlayan çiçekler, görsel olarak güzel olduğu kadar insan sağlığı açısından da birçok avantajı beraberinde getirir. Bu avantajları keşfederek en doğru çiçeği olması gereken yerde kullanmak ayrıcalıklı olmayı sağlar. Birbirinden farklı çiçeklerle gece havayı temizlemek için, hangi çiçeklerin hava temizleme özelliğine sahip olduğunu bilmeniz gerekir. Herkes için bunu bilmek çok kolay olmadığından, bu konuda donanımlı olan çiçek firmalarından yardım alabilirsiniz.

Wish Flowers Design bu anlamda üst düzey kalite standartlarında hizmet anlayışı ile ön plana çıkan nitelikli bir firmadır. Uzun yıllardan süregelen çalışma tecrübesi ve çiçeklerin dilinden çok iyi bir şekilde anlayan uzman personelleri ile hangi çiçeğin hava temizleme özelliğine sahip olduğu başta olmak üzere birçok konuda destek vermeye hazırdır.

Geniş çiçek modellerinin yer aldığı Wish Flowers Design web sitesinde her zevke ve her kesime hitap eden birçok çiçek çeşidini bir arada bulmak mümkündür. Kendiniz için ya da özel günlerde sevdiğiniz insanlara eşsiz güzelliğe sahip bir çiçek modeli ile jest yapmak için Wish Flowers Design kalitenin tek adresidir. Birbirinden özgün çiçek çeşidi ile zarif kişiliğinizi ortaya koymak için web sitemize göz atabilir, cazip fiyatlarla çiçek dünyasının sınırsız güzelliğini keşfedebilirsiniz.