TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Çiçekleri severek evlerinde büyütmek isteyenler için dayanıklı balkon çiçekleri hayat kurtarıcı olabilmektedir. Siz de balkonunuzu rengârenk çiçeklerle donatmak istiyor fakat hayatınızın yoğunluğundan dolayı ya da sıcak havalardan, çevresel etkiler nedeniyle problem yaşıyorsanız güneşe dayanıklı çiçek seçimi sizler için doğru tercih olacaktır. Sıcak iklimlerde, yaz aylarının nemine dayanıklı çiçekleri kullanarak bahçe ve balkonlarınızı renkli bir hale getirebilirsiniz. Sizler için güneşe dayanıklı, çiçekler açan beş adet çiçeği derledik.

Güneşe Dayanıklı Kadife Çiçekleri

Kadife çiçeği, yaz mevsiminin ortalarında çiçek açarlar. Çiçekleri yaz boyunca açarak, sonbahara kadar da açmaya devam etmektedir. Kadife çiçeğinin bilimsel ismi; Tagetes Patula biçimindedir. Papatyagiller familyasının bir üyesi olan bu çiçek, Amerika ve Orta Meksika ülkelerinde yetiştirilmektedir. Yani ülkemizin sıcak konumlu yerlerinde oldukça dayanıklılık gösterebilmektedir. Kadife çiçeğinin anlamı kutsal sevgidir. Bu nedenle sevilen kişilere hediye kategorisinde de fazlaca ön plana çıkmaktadır. Kadife çiçeğinin bakımı, çiçeğin güzel bir görüntüye sahip olması ve iyi bir şekilde büyümesi için fazlasıyla önem taşımaktadır. Bunun için aşağıdaki adımlar uygulanmalıdır;

İlkbahar ayları, kadife çiçekleri tohum ekimi işlemi için çok uygun bir mevsimdir. Bu biçimde ekilen kadife çiçeği, 15 gün içerisinde çimlenmektedir. Ayrıca güneş alan yerlerde çimlenmesi daha sağlıklı olacaktır. Sıcağa dayanıklı olan kadife çiçekleri her türlü toprağa uyum sağlamaktadır. Soğuk havalara uygun olmasa da yaz sıcaklarına fazlasıyla dayanıklılık göstermekte ve yaz mevsiminde çiçeklenmektedir. Çok suyu sevmese de suyun eksik edilmemesi önemlidir. Kadife çiçeği çoğaltmak istenirse tohum ile çoğaltılabilecektir. Her sene tohumu alınabilmektedir. Büyümekte ve gelişmekte olan kadife çiçeklerini uygun kaplarda ya da saksılarda yetiştirmek önem taşımaktadır. Siz de bu durumlara dikkat ederek yaz sıcaklarında balkonlarınızda kadife çiçekleri ile doğal bir görüntü oluşturabilirsiniz.

Güneşe Dayanıklı Ateş Çiçekleri

Ateş çiçeğinin bilimsel adı Salvia Splendens olarak bilinmektedir. Kızıl ada çayı bitkisi olan bu çiçek nane ailesinin yumuşak ve otsu bir çeşididir ve Brezilya’ya özgüdür. İsmi 1822 yılında tamamlanan Salvia Splendens, daha sonrasında genel olarak Lee’nin Kızıl Ada çayı olarak adlandırılmıştır.  Scarlet Sage, ateş çiçeği, tropikal adaçayı, kızıl slavia isimleri ile de bilinmektedir. 

Ateş çiçekleri ılık ve nemli havalarda büyümektedir. Aşırı sıcaklıklarda yetişmekte olan bu bitkinin anavatanı Brezilya’dır ve orada da fazla nem oranlarına sahip alanlarda yetişmektedir. Ateş çiçeği bakımı oldukça kolaydır. En iyi tam ve bol güneş olduğunda büyümekte ve çiçek açmaktadır. Fakat yazların çok sıcak olduğu bölgelerde, kontrolü sağlamak için bitkiye öğleden sonra kısmi gölge mutlaka sağlanmalıdır. 

Ateş çiçeği çok soğuk havalardan hoşlanmamakta ve hayatta kalamamaktadır. Fakat dondan da zarar görmemektedir. Bu bitkinin sulamaya duyduğu ihtiyaç da orta seviyelerdedir. Bununla beraber nemli toprakta yetiştiği için toprak nemini korumak için yeterli su miktarı sağlanmalıdır. Bu şekildeki koşullara kolaylıkla uyum gösteren ateş çiçekleri ismi gibi kırmızı renge sahiptir. Ortamları güzelleştiren tarzı ile çiçekseverlerin ilgisini çekmektedir. Wish Flowers Desing olarak en güzel ve sıcaklara en dayanıklı çiçekleri sizlerle buluşturmaktayız.

Güneşe Dayanıklı Yıldız Çiçekleri

Yıldız çiçeği, Asteraceae yani papatyagiller ailesinin Dahlia cinsi bitkilerindendir. Yıldız çiçeklerinin asıl vatanı Amerika kıtasıdır. Bu çiçeklerin boyları bir karıştan iki metreye kadar değişiklik gösterebilmektedir. Şekilleri değişiklik göstermektedir. Üstelik her renkte yıldız çiçeği de bulmak mümkündür. 

Yıldız çiçeği güneş seven bitkiler arasında yer almaktadır. Bu nedenle bolca güneşi bünyesinde toplamakta ve sonbaharda çiçeklerini göstermektedir. Sıcaklara dayanıklı olan bu çiçek ne kadar fazla güneş alırsa o kadar çok çiçek vermektedir. Siz de Wish Flowers Desing sitemizden kolaylıkla sipariş vererek sıcak iklim koşullarına dayanıklı bitkileri yetiştirebilirsiniz. 

Güneşe Dayanıklı Cam Güzeli

Cam güzeli, Afrika kökenli bitkiler arasında yerini almaktadır. Balsaminaceae familyasının en bilinen çiçeklerindendir. 850’den fazla türü bulunan bir familyanın en bilinen üyesi olan bu çiçek, aynı zamanda kına çiçeği ve yeni gine çiçeği olarak da bilinmektedir. Cam Güzeli, pencere kenarlarında daha iyi geliştiği için Cam Güzeli ismini almıştır. 

Çok soğuk havaları sevmeyen Cam Güzeli, filtrelenmiş gün ışığını bol şekilde almayı çok sevmektedir. Yani yarı gölgeye konulabilmektedir. Sıcaklıklara fazlaca dayanıklı olan bu çiçek açık havada bırakıldığında gelişiminde gözle görünür değişimler gözlenebilmektedir. Eğer sıcak iklim şartlarının bulunduğu şehirlerde yaşıyorsanız Cam Güzelleri ile balkonlarınıza renk katabilirsiniz.

Güneşe Dayanıklı Hercai Menekşe

Hercai menekşeler renkleri ve görüntüsü ile ilkbaharda enerjinize enerji katacak bitkiler arasındadır. Park, bahçe, saksı gibi her yerde kolaylıkla yetişebilen hercai bitkisi sıcaklıklara fazlasıyla dayanıklılık göstermektedir.  Hercai bitkisi humuslu toprakları severler. Ayrıca demir eksikliği olmaması için hafif asidik topraklar da büyüyebilmektedir. Ağustos sonu ve eylül başlarında dikimleri gerçekleştirilmektedir. 

Sulaması saksı tabanlarından yapılırsa bitkinin gelişimi açısından daha olumlu sonuçlar alınabilmektedir. Sürekli sulanma ihtiyacı hissetmese de toprağın nemini koruduğundan emin olmalısınız. Aydınlık, sıcak ve yarı gölgeli yerleri fazlasıyla sevmektedir. Sıcağa fazlasıyla dayanıklıdır. Balkonlarda güzelliği ile göz kamaştıran hercai menekşeler yazın havasını evlere taşımaktadır.

Hercai menekşe her yıl gelişerek yayılmaktadır. Dikkat edilmesi gereken bir diğer durum da çiçeğinizin bakımını bahçede gerçekleştirecekseniz sümüklü böceklere karşı koruma sağlamalısınız. Yoksa bitkiniz küserek çiçek açmayacaktır. Tohumdan çoğaltılabileceği gibi fide şeklinde de ekimi gerçekleştirilebilmektedir.