TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Suda köklendirme işlemi, çiçeğin yapraklarının suyun içinde bekletilmesi olarak bilinmektedir. Çiçeğin dalları ve bazen yapraklarının belirli bir süre suda bekletilmesi ile çiçeğin kök saldığı görülmektedir. Suda köklendirme yöntemi, her çiçek için aynı sonucu vermeyeceğinden bu yöntemi uygulamadan önce çiçeğin türünü ve bu işlem için uygun olup olmadığını belirlemeniz gerekmektedir. Suda köklendirme yöntemi sayesinde dal ve yapraklar ile çiçekleri çoğaltmanız mümkün hâle gelecektir. Çiçeğin dallarını suda bekletmek ve çoğaltmak kulağa kolay gelse de her çiçek için etkili değildir.

Suda köklendirme, son yıllarda çok fazla konuşulan ve öne çıkan bir yöntemdir. Her çiçek suda köklenmeyeceği için çiçek tercihinizi doğru yapmanız gerekmektedir. Suda köklenen çiçekler; telgraf çiçeği, kurdele çiçeği, pothos sarmaşığı ve dua çiçeği olarak sıralanmaktadır. Bu çiçek çeşitlerini kolaylıkla suda köklendirebilirisiniz. Çiçeklerin suda köklenmesi için suyun bazı niteliklere sahip olması gerekmektedir. İlk olarak köklendirme işlemi için klorsuz su kullanmanız gerektiğini unutmamalısınız. Dolayısıyla suda köklendirme işleminden bir iki gün önce suyu dinlendirmeniz daha iyi sonuç verecektir. 

hangi-cicekler-suda-koklenir.jpg

Kauçuk ve benjamin bitkileri, toprakta köklenmesi zor olan bitkiler olduğu için suda köklendirme işlemine tabi tutulmaktadırlar. Kauçuk ve benjamin çiçeklerinin suda köklenmesi hemen hemen iki ay ay sürmektedir. Suda köklendirme yöntemi ile bu bitkileri çoğaltmak mümkündür. Aynı şekilde gardenya da suda köklendirilebilen bitkilerden biridir. Yaprak güzeli bitkisi de suda köklendirme yöntemi ile çoğaltılmaktadır. Suda köklendirme işlemi doğru bir şekilde yapıldığında yaprak güzeli birkaç gün içerisinde kök verecektir. Bitkinin köklerini suda bekletmek dışında hiçbir çabaya gerek bırakmayan bu yöntemi uygulamadan önce bitkileri iyi tanımanız gerekmektedir. 

Çiçeklerin Suda Köklendirilmesi İçin En Uygun Dönem Ne Zaman?

Çiçeklerin suda köklendirilmesi için güneş ışığı, havanın sıcaklığı gibi faktörler de büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla çiçeğin köklendirileceği zamanın doğru bir şekilde belirlenmesi gerekmektedir. Çiçeklerin köklendirilmesi için en uygun zaman aralığı, çiçeğin türünü göre değişiklik gösterse de genellikle ilkbahar ve yaz sezonu tercih edilmektedir. İlkbahar ve yaz sezonunda suda köklendirme işlemi yaparken bitkileri doğrudan günde maruz bırakmamaya dikkat etmelisiniz. 

İlkbahar ve yaz döneminde bitkilerin daha canlı olması, suda köklendirme yöntemi için dalların ve yaprakların daha hazır olması demektir. Dolayısıyla suda köklendirme yöntemine başvurmadan önce doğru zamanı belirlemelisiniz.  İnternet adresimiz üzerinden birbirinden çeşitli çiçekleri temin edebilir ve suda köklendirme yöntemi ile çoğaltabilirsiniz. Daha fazla bilgi edinmek için firmamızı ziyaret edebilirsiniz. 

Hangi Çiçek Suda Kaç Günde Köklenir?

Çiçeğin türüne göre suda köklendirme işleminin sonuç verme süresi farklılık göstermektedir. Her çiçeğin yapısı bir olmadığından farklı sürelerde kök vermektedirler. Örneğin yaprak güzeli çiçeğinin köklenmesi birkaç gün kadar sürmektedir. Yaprak güzelinin dallarını suda beklettiğinizde kısa bir süre içerisinde sonuç alabilirsiniz. Yaprak güzeli çiçeğini çoğaltmak için dallarını suda bekletmek dışında bir işlem yapmanıza gerek yoktur. Yaprak güzelinin kısa bir süre içerisinde kök vermesi için doğrudan güneş ışınlarına maruz kalmaması gerekmektedir. 

Sardunya çiçeği de suda köklendirme yöntemi ile çoğaltılan çiçeklerden biridir. Sardunyalar, çok fazla sevilen ve yetiştirilen bir bitkidir. Sardunyalar toprakta çoğaltılmaya uygun bir yapıda olmadığından suda köklendirme yöntemine başvurulmaktadır. Sardunyaların dallarını suda beklettiğinizde 1 – 2 hafta kadar kısa bir süre içerisinde kök verecektir. Sardunyaları çoğaltmak, suda köklendirme yöntemi ile son derece basit bir hâle gelmektedir. 

Kauçuk çiçeği de suda kök veren çiçeklerden biridir. Kauçuk çiçeğinin dallarını suda beklettiğinizde ve suyunu düzenli olarak kontrol ettiğinizde bir iki ay içerisinde sonuç alabilirsiniz. Bir iki ay sonunda kök veren kauçuk çiçekleri, suda köklendirme yöntemi ile çoğaltılmaya uygundur. Toprakta köklenmesi pek mümkün olmayan kauçuk çiçeklerini suda köklendirerek sağlıklı bir şekilde çoğaltabilirsiniz. Firmamız üzerinden birbirinden çeşitli çiçekleri inceleyebilirsiniz ve kolaylıkla temin edebilirsiniz.

Suda Köklendirme İçin Bazı Püf Noktalar

Suda köklendirme işlemi için ilk olarak suyun klorsuz olduğuna emin olmanız gerekmektedir. Aynı zamanda köklendirme işleminin daha hızlı sonuç vermesi için suyu bir hafta süreyle değiştirmeniz tavsiye edilmektedir. Fakat suyun sürekli değiştirilmesi bitkinin çürümesine neden olacağı için aşırıya kaçmamaya dikkat etmelisiniz. Suda köklendirme yapılan alanın çok serin olmaması gerektiğini de unutmamalısınız. 

Wish Flowers & Design olarak sizler için birbirinden çeşitli ve bakımlı çiçekleri hazırladık. Firmamız üzerinden suda köklendirmeye uygun olan çiçek çeşitlerini kolaylıkla bulabilirsiniz. Firmamız bünyesinde yer alan çiçekler çok çeşitli ve bakımlı olduğundan köklendirme işlemlerinizden kısa süre içerisinde sonuç alabilirsiniz. İnternet adresimiz üzerinden sunduğumuz hizmetleri detaylı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Yıllara dayanan tecrübemize güvenerek bizleri tercih edebilirsiniz.