TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL
Öne Çıkan Tasarımlar

Bebek, İstanbul ilinin Avrupa kıyısında bulunan sosyetik ve şirin bir sahil semtidir. İstanbul’un seçkin kesiminin bulunduğu Bebek’in restoranları, sahil kafeleri, en iyi deniz ürünlerinin bulunduğu balıkçıları ve badem ezmesi oldukça meşhurdur Bebek semti özellikle turistlerin rağbet gösterdiği bir semttir.

Bebek semti, Rumeli Hisarı ile Arnavutköy arasında yer almaktadır. Çoğunlukla yüksek gelirlilerin oturduğu bir semt olan Bebek, aynı zamanda aynı ismi taşıyan bir deniz koyuna da sahiptir. Haftanın her günü kusursuz bir zaman geçirebileceğiniz Bebek hakkında detaylı bilgi edinelim. 

Bebek semti emlak fiyatlarının oldukça yüksek derecede olduğu, aynı isimli koya sahip olan, yatların olduğu ve sürat motorlarının demirlendiği gösterişli bir semttir. Sahil yolunda bulunan  ve sürekli yoğun bir trafiğe sahip olan Bebek özellikle ünlülerin yerleşim yeridir. Şık restoranları, kafeleri ve meşhur parkıyla Bebek semti, özellikle hafta sonları İstanbullu insanların sosyal yaşamlarında önemli bir yere sahiptir.

Köklü bir tarihe sahip olan Bebek semtinin geçmişi hakkında detaylı bilgi edinelim.

İstanbul Bebek'in Tarihi

Tarihi Hristiyanlık Dönemi’nin öncesine dek uzanan Bebek semti eskiden küçük bir balıkçı köyü olarak bilinmektedir. Osmanlı Dönemi’nde Evliya Çelebi tarafından Rumeli Hisarı’nın güvenliğini sağlamak amacıyla Bebek Çelebi lakaplı bir bölükbaşı tayin etmiştir. Bölükbaşı Bebek Çelebi semte bir bahçe ve bir köşk kurarak halkın takdirini toplamış ve ölümünden sonra da semt onun adıyla anılmaya başlanmıştır. Bebek adını Bebek Çelebi’den alan semt zamanla tanınmaya ve zenginleşmeye başlamıştır.

Gelişmeye ve güzelleşmeye başlayan Bebek semti; Bebek Bahçesi'ndeki Hümayunabad Kasrı, hamam, Bebek Camii, çeşme, mektep, değirmen ve dükkânların inşa edilmesiyle birlikte, semt hızlıca kalabalıklaşmaya başlamıştır. Türkler, Yahudiler, Rumlar, Gürcüler ve Ermeniler gibi pek çok kültürden insanlar semte konaklar, köşkler ve yalılar yaptırmaya başlamıştır.

19. yüzyılın ortalarına doğru Bebek; sahilde sıra sıra dizilmiş olan yalılar, tepelere doğru pek çok köşkler ve yemyeşil yamaçlara yaslanan bir semt görünümüne ulaşmıştır. Bebek semti artık yazlık bir yerleşim olmaktan çıkmış ve sürekli yaşanan bir semt haline gelmiştir. Semtin bu konuma gelmesinde 19. yüzyılın ortalarında buraya gelen tramvay ve vapur seferlerinin de büyük bir etkisi olmuştur. Böylelikle 19. yüzyılın sonlarından itibaren yamaçlarda ve sahillerde köşkler, yalılar çoğalmıştır.

İstanbul Bebek'te Gezilecek Yerler

Bebek semti köklü bir geçmişe sahip olduğu için pek çok tarihi yapıya, gezilecek mekanlara ve kafelere ev sahipliği yapmaktadır. Bebek sahilini süsleyen, Bebek Camii 1726 senesinde Damat İbrahim Paşa tarafından yaptırılmıştır. Bebek Camii ilk kurulduğu yıllar Hümayun-u Abad isminde anılmıştır. Oldukça görkemli olan bu cami turistler tarafından oldukça ilgi görmektedir.

Bebek’te görmeden dönmemeniz gereken yerlerin başında hiç şüphesiz Valide Paşa Yalısı gelmektedir. Yalı, 1902 senesinde İtalyan Mimar Raimondo D’Aronco tarafından yapılmıştır.

Bebek Parkı’nın hemen yanında bulunan yalı aynı zamanda Boğaz kıyısındaki zarif mimarisi ile de dikkat çekmektedir. Valide Paşa Yalısı şu anda ise Mısır Konsolosluğu olarak kullanılmaktadır. 

Bebek denince akla ilk gelen yerlerden biri olan Aşiyan Müzesi’dir. Aşiyan Müzesi aslında Türk edebiyatımızın en önemli kurucularından biri olan Tevfik Fikret’in 10 yıl boyunca yaşadığı bir evdir. 1945 senesinden bugüne dek ise müze olarak hizmet vermektedir. Bu müzede büyük yazarımız Tevfik Fikret’e ait olan eserler sergilenmektedir. Yolunuz düşerse mutlaka uğramanızı tavsiye edeceğimiz bir yerdir.

İstanbul Bebek'e Nasıl Gidilir?

Bebek semtine ulaşım toplu taşıma ile oldukça kolaydır. Beşiktaş ve Kabataş’tan kalkıp sahil yolunda giden herhangi bir otobüsle Bebek’e gidebilirsiniz. 22 İstinye Dereiçi – Kabataş, 22RE Fatih Sultan Mehmet – Kabataş, 25E   Sarıyer – Kabataş, 40 Rumelifeneri- Garipçe- Taksim, 40T   İstinye Dereiçi – Taksim, 42T Bahçeköy – Taksim numaralı hatlarla kolaylıkla Bebek semtine ulaşabilirsiniz. 

Bebek semtine otobüslerle ve minibüslerle ulaşabileceğiniz gibi vapurla da ulaşabilirsiniz. Hatta en güzel ulaşım aracı hiç şüphesiz vapurdur. O muhteşem görüntüyü izleyerek Bebek’e varmak mükemmel bir huzur verir. Vapurla ulaşabileceğiniz gibi şahsi arabanızla da ulaşabilirsiniz. Arabanızla Boğaz kısmından giderek de aynı huzuru tadabilirsiniz.

İstanbul Bebek’tekiler İçin Hediye Çiçek Önerileri

Bebek semtinin tarihinden, konumundan, gezilmesi gereken yerlerden ve Bebek semtine nasıl ulaşabileceğinizden bahsettik. Şimdi ise en önemli bir kısım olan Bebek semtini ziyaret esnasında alınabilecek hediyelerden bahsedeceğiz. Bebek semtini ziyaret ederken, sevdiklerinize, ailenize, sevgilinize hatta kendinize bir hediye alarak günü anlamlı bir şekilde bitirebilirsiniz. 

Hediyelerin en anlamlısı olan çiçek kendinize ya da sevdiklerinize verebileceğiniz en değerli hediyedir. Bebek’in o zengin görüntüsünü, ihtişamlı hayatını yansıtacak bir çiçek buketi ya da aranjmanı en güzel hediyedir. Çiçekler anlamlı, narin ve ince düşünülmüş hediyelerdir.

Wish Flowers & Design olarak özel kutu aranjmanlarımıza; Bebek semtinin coşkusunu, o nostaljik görüntüsü ve otantik havasını kusursuz bir şekilde yansıttık. Sevdiklerinize verebileceğiniz en anlamlı ve en samimi bir hediye olacak çiçek aranjmanlarımız lale, gül, lilyum ve şakayık gibi pek çok çiçeğin bir araya gelmesiyle oluşmaktadır.

Ayrıca Wish Flowers & Design olarak Bebek semtinin antik yapısından esinlendiğimiz, nostaljik bir saksı ve vazoya sahip olan orkide modellerimiz de tercih edebileceğiniz en güzel hediyelerdendir. Sevdiklerinize ne kadar önemli olduklarını hatırlatmak ister ya da kedinizi şımartmak isterseniz Wish Flowers & Design özel tasarım çiçeklerini tercih etmelisiniz.

Özenle hazırladığımız özel tasarım çiçeklerimiz, aranjmanlarımız, buketlerimiz ve pek çok çiçek türümüz sitemizde sizi ve sevdiklerinizi beklemekte.