TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Kaktüs, uzun yıllardan beri popülerliğini koruyan ve dayanıklılığı ile dikkat çeken bir bitkidir. Bu bitkinin evlerde ve iş yerlerinde kullanımı oldukça yaygındır. Dünyanın gelişmesi ile birlikte kaktüs çeşitlerinde de artış yaşanmaktadır. Günümüzde iç mekanlarda ya da bahçelerde birbirinden çeşitli kaktüsler yer almaktadır. Kaktüsün tercih edilmesinde, şık ve farklı görünüme sahip olması etkili olsa da bakımının kolay olması insanları çok fazla cezbetmektedir. Bakımı kolay olan bu bitki, çiçeklerle çok ilgilenemeyen insanlar tarafından da kolaylıkla yetiştirilebilmektedir. 

Kaktüs çeşitleri arasında en çok tercih edilenlerden biri sukulentlerdir. Bunun nedeni ise sukulentlerin dikensiz bir yapıya sahip olmasıdır. İş yerlerinde kaktüs yetiştiriciliğinin artmasındaki en büyük etkenlerden biri, kaktüsüm radyasyon emici bir özelliğe sahip olmasıdır. Dolayısıyla iç mekanlarda kaktüs yetiştirmek sağlık açısından da oldukça önemlidir. 

İnternet adresimiz üzerinden birbirinden kaliteli ve çeşitli kaktüslerimizi inceleyebilirsiniz. Farklı aranjmanlarla bütünleşmiş kaktüs çeşitlerimizi, kolaylıkla temin edebilirsiniz. Kaktüs bakımının nasıl yapılacağını inceleyelim;

  • Kaktüs bir çöl bitkisi olduğundan sıcak havayı sevmektedir. Dolayısıyla kaktüs bakımında dikkat edilmesi gereken hususlardan biri, güneş ışığını doğrudan alabileceği bir konumun belirlenmesidir. Sıcağı çok seven kaktüs, güneş ışığı ve ısıdan mahrum bırakılmamalıdır. Güneşe doğrudan maruz kalan kaktüs çeşitlerinin daha canlı bir görünüme kavuştuğunu söyleyebiliriz. 
  • Kaktüsler nemli ortamlarda yetiştirilmeye uygun değildir. Kaktüsler mutlaka havadar bir ortama yerleştirilmelidir. Aksi takdirde gelişim süreci olumsuz etkilenmektedir. Evlerde kaktüs yetiştirenlere mutfak ve banyo gibi nemli ortamların uygun koşulları sağlamadığı söylenmektedir. Kaktüs bakımı yapılırken bitkinin doğru yere konumlandırılmasının da son derece önemli olduğu unutulmamalıdır.
  • Evlerin güney cephesi çok fazla güneş almaktadır. Kaktüs bakımının eksiksiz ve doğru bir şekilde tamamlanabilmesi için güneş ışığından faydalanması sağlanmalıdır. Dolayısıyla kaktüsler için en uygun yer, evin en çok güneş gören bölümüdür. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde gelişebilmeleri için en uygun yerlerin başında pencere kenarları ve balkonlar gelmektedir.
  • Çöl bitkisi olan kaktüsler, kış mevsimi geldiğinde büyümelerini yavaş yavaş sonlandırmaktadırlar. Bunun nedeni ise kaktüslerin gelişimi esnasında sıcaklığa ihtiyaç duymasıdır. Yaz mevsimi geldiğinde ise en fazla 40 dereceye kadar sıcaklığa maruz kalmasında bir sakınca yoktur. Fakat 40 derecenin üstündeki sıcaklık değerleri, bitkinin büyüme seyrini yavaşlatabilmektedir. 
  • Kaktüs bakımında dikkat edilmesi gereken hususlardan bir diğeri de saksı seçimidir. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde gelişebilmeleri için geniş bir saksı tercih edilmelidir. Küçük saksılar, kaktüsün gelişimini yavaşlatabileceği için bir tık geniş saksıların seçilmesi doğru olacaktır. Fakat aşırı büyük ve derin saksılar da kaktüsün sağlığını olumsuz etkileyebilmektedir. Dolayısıyla daha ortalama boyutlara sahip kapların kullanılması tavsiye edilmektedir. 
  • Kaktüsün bulunduğu saksıya aşırı derecede toprak eklemesi yapılmamalıdır. Bu bitkinin toprağının standardın üstüne çıkması olumsuz sonuçlar doğurabilmektedir. 
  • Kaktüsler her ne kadar diğer bitkilere kıyasla az su isteseler de kaktüslerin sulama düzeni oldukça önemlidir. Öncelikle kaktüs saksıya alındığında hemen sulama yapılması doğru değildir. Kaktüs saksıya yerleştirildiği an sulama yapılırsa bitkinin kökleri yüksek oranda zarar görebilmektedir. Bu bitkiye ilk su, saksıya yerleştirildikten birkaç gün sonra verilmelidir. 

Kaktüs Ne Sıklıkla Sulanmalıdır?

kaktüs bakımı

Genellikle kaktüslerin ölme nedenleri, çok fazla sulama yapılmasıdır. Bu bitkiler suyu sevmedikleri için fazla su vermek bitkinin ölmesine neden olmaktadır. Kaktüsler çoğu zaman az miktarda su istemektedir. Kaktüs çeşitlerine göre de sulama şıklığı değişebilmektedir. Kaktüsler genel olarak büyüme çağları başladığında suya ihtiyaç duymaktadır. Kaktüslerin büyüme zamanları ise Mart- Ağustos ayları arası olarak kabul edilmektedir. 

Kaktüsler sulanırken dikkat edilmesi gereken hususların başında hava şartları gelmektedir. Kaktüslerin sulanacağı gün havanın sıcak olması gerekmektedir. Güneş ışığı ve sıcaklık kaktüslerin büyüme hızlarını arttırdığı için çok fazla dikkat edilmelidir. Kış mevsimi geldiğinde ise kaktüsler genel olarak suya ihtiyaç duymaktadırlar. Dolayısıyla kış mevsiminde kaktüslerin sulanması önerilen bir durum değildir. 

İnternet adresimiz üzerinden sunduğumuz ürünleri ve hizmetleri ayrıntılı bir şekilde inceleyebilirsiniz. Firmamız bünyesinde yer alan kaktüsler çok çeşitli olduğundan ihtiyacınıza uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. Sizlere ulaştırılıncaya dek tüm bakımları eksiksiz şekilde yapılan çiçeklerimizi kısa sürede temin edebilirsiniz. 

Kaktüs Nasıl Çoğaltılır?

Kaktüs nasıl çoğaltılır, sorusu son yıllarda sıklıkla gündeme gelmektedir. İlk olarak kaktüsün çoğaltılıp çoğaltılamayacağını inceleyelim. Kaktüsler çoğaltılabilmektedir. Fakat çoğaltma işlemi esnasında son derece dikkatli ve titiz davranmak gerekmektedir. Çoğaltma işlemi, kaktüsün kökten ayrılması ile başlamaktadır. Kök ile bağını koparan kaktüs hiç vakit kaybedilmeden yeni saksıya yerleştirilmektedir. 

Kaktüs çoğaltma işlemi ile ilgili diğer bir önemli nokta ise, bu işlem için yaz mevsiminin tercih edilmesinin daha doğru olacağıdır. Yaz mevsiminde güçlenen ve daha sağlıklı bir forma kavuşan kaktüsler, çoğaltılmaya hazır hâle gelmektedir. Kaktüsleri çoğaltmada önce bilgi sahibi olmak gerekmektedir. Bilinçli bir şekilde yapılan çoğaltma işlemi daha iyi sonuç vermektedir.

Uzman ekibimizle iletişime geçerek kaktüslerin nasıl çoğaltılabileceği ile ilgili detaylı bilgi alabilirsiniz. İnternet adresimiz üzerinden inceleyebileceğiniz kaktüslerimiz arasından kendinize en uygun modeli kolaylıkla bulabilirsiniz. 

Kaktüs İçin En Uygun Toprak Nasıl Olmalı?

Kaktüs bakımını doğrudan etkileyen faktörlerden biri toprak seçimidir. Kaktüslerin sağlıklı bir şekilde gelişebilmesi için en uygun toprak seçimini yapmak gerekmektedir. Kaktüs için uygun olmayan toprak, bitkinin yavaş yavaş çürümesine neden olmaktadır. Kaktüs toprağı adı altında uygun toprağı bulmak ve temin etmek artık oldukça kolaydır. Kaktüs toprağının bünyesinde su barındırmamasına dikkat etmek gerekmektedir. Kaktüs sulanırken suyun toprağa dökülmesi gerekmektedir, fakat toprak ıslak olmamalıdır. 

Kaktüs için uygun toprak seçimi son derece önemlidir. Kaktüsün toprağı, kaktüsün yapısına uygun olduğunda uzun süre boyunca canlılığını korumaktadır. Çiçek sektöründeki tecrübemize güvenerek bizleri tercih edebilirsiniz. 

Kaktüs İçin Hangi Gübre Kullanılmalı?

Kaktüs yetiştiriciliğinde her gübre kullanılmamalıdır. Özellikle hayvansal gübreler, kaktüsler için hiç uygun değildir. Hayvansal gübreler, doğal ve organiktir. Doğal gübreler ise kaktüslerin çürümesine ve yavaş yavaş ölmesine neden olabilmektedir. Kaktüsler için en uygun gübreler, ' çiçek açtıran vitamin ' tanımlaması ile piyasada yerini almaktadır. Bu gübreler, kaktüslerin daha hızlı ve sağlıklı bir şekilde büyümesini sağladığı için sıklıkla tercih edilmektedir. 

Kaktüslerin gübrelenmesi için doğru zamanın belirlenmesi gerekmektedir. Gübreleme için en ideal zaman ilkbahar mevsimi olarak kabul edilmektedir. İlkbahar mevsiminde kaktüsler canlanmaya başladığından gübreleme daha hızlı bir şekilde sonuç vermektedir. Fakat kış mevsiminde kaktüsler uyku aşamasına geçtikleri için gübreleme işleminden verim almak daha zor olacaktır. 

Wish Flowers & Design olarak sizler için birbirinden kaliteli ve çeşitli kaktüsleri hazırladık. Kaktüslerimiz özel aranjmanlarla bütünleşmiş bir şekilde sizlere sunulmaktadır. Aynı zamanda kaktüslerimiz teslim edilinceye kadar tüm bakım aşamalarından geçmektedir.