TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Kaktüsler; yassı görünümlü, suyu tutan ve dikenlerden oluşan bir bitkidir. Çöl iklimine uyum sağladığı için, zorlu hava şartlarına karşı dayanıklı bitkilerdendir. Bakımı da oldukça kolay olan bu bitki, yetiştirirken sizleri üzmezler. Bu nedenle sadece bakımındaki püf noktalara dikkat edildiği takdirde, kaktüslerin güzelliğinin sizleri etkileyebileceğinden emin olabilirsiniz.

Kaktüs türlerinin, 10.000’in üzerinde olduğu söylenmektedir. Kaktüs bitkisinin yabani türleri de bulunduğundan, bazı kaktüslerin dikeni baş dönmesi, uyuşukluk gibi etkilere sebep olabilir. Bu nedenle kaktüs yetiştirirken oldukça dikkat etmelisiniz. Dayanıklı bitki olduğu için, bitki yetiştirmeyi isteyen ancak cesaret edemeyenler için oldukça güzel bir seçenek olarak karşımıza çıkar.

Wish Flower & Design olarak, evlerinizi bitkilerle süslerken kaktüslerden de faydalanmaktayız. Sitemizde bulabileceğiniz gösterişli ve dekoratif kaktüslerimizle, yakınlarınızı ve kendinizi şımartabilirsiniz. Kolay bakımı sayesinde sizlere zahmet vermeden, güzelliğiyle evinizi süslerler.

Kaktüsler de her bitki gibi evdeki havayı ve zararlı ışınları temizlerler. Bulunduğu ortamdaki negatif enerjiyi atarlar. Mekanda bulunan insanların aurasını değiştirir ve pozitif bir hava verir. Sitemizdeki kaktüs türlerini incelediğinizde bile içinize doğan pozitifliği düşünürseniz, kaktüslerimizi tercih etmemeniz için hiçbir sebebin olmadığını görebilirsiniz.

Kaktüs Bakımı

Kaktüsler her ne kadar dayanıklı bitkiler grubuna girseler de, elbette ki bakıma ihtiyaç duyarlar. Bitkiler onlara gösterdiğiniz ilgi ve sevgiyi hissederler. Siz ne kadar üstüne düşerseniz o kadar serilip serpilirler. Bu nedenle kaktüslerde de bakımına dikkat ettiğiniz takdirde, onlardan güzeli olmayacaktır.

Fazla suya ihtiyaç duymazlar, ancak tabii ki belirli aralıklarda su eklemesi yapmanız gerekir. Yeterli ışık ve serinlik ortamını sağladığı anda gelişimini hızlı bir şekilde sürdürebilirler. Doğru toprak seçimini de yaptığınızda kaktüsünüzün ölmesi neredeyse imkansızdır.

Wish Flower & Design’da bulabileceğiniz etkileyici kaktüs türleri ve bakım önerilerimizle, siz de kaktüs yetiştirirken asla zorlanmayacaksınız. Sitemizden temin ettiğiniz kaktüslerimiz, sizlerin bitki bakımıyla daha da güzelleşecektir. Dekoratif amaçla da kullanılan kaktüslerinizi nereden aldığınız ve nasıl güzelleştirdiğiniz gibi sorulara hazır olun.

Kaktüs Bakımı Püf Noktaları

Kaktüs bakımını yaparken, bu önerilerden daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır. Pek çok önemli ve püf noktaları dikkate alırsanız, kaktüsünüz uzun yıllar sizlerle beraber olabilir. Kaktüs bakımında dikkat edeceğiniz birkaç öneriyle kaktüsünüzün ömrünü uzatabilirsiniz.

Kaktüs Bakımında Toprak ve Saksı Seçimi Nasıl Olmalı?

Kaktüsler suyu seveler, ancak bu onları suya boğacağımız anlamına gelmez. Bu nedenle suyu tutmayan, büyük taneli kum ve normal çiçek toprağı karışımıyla, bitkiniz için ideal kaktüs toprağı oluşturabilirsiniz. Suyu sever ancak gövdesine gelen sudan hoşlanmazlar. Kaktüsünüze su verirken toprağından sulamanız çok önemlidir, çünkü kaktüsler ihtiyacı olan her şeyi kökleriyle topraktan alır.

Ayrıca saksıların altındaki bölümün delikli olması da, kaktüsünüzü sudan korumak için ideal bir fikirdir. Böylece fazla su saksılardan kolayca akar ve kaktüsünüz ihtiyacı olduğu kadar suyla beslenir.

Kaktüs Bakımında Kullanılan Su

Çoğumuz kullanılan suyun bitki bakımında önemli olmadığını düşünürüz. Ancak her suyun mineral içeriğini ve oranından bihaberiz. Sulardaki mineraller bitkilerin zamanla kurumasına, çürümesine ve ölmesine yol açabilir.

Bu nedenle sulama işlemini yaparken kaktüslerinizde asla musluk suyu kullanmamalısınız. Şebeke suları sert olduğundan kaktüsünüze vereceği zarar oldukça fazla olabilir. Damacana ve arıtılmış sular nispeten daha yumuşak olduğundan, kaktüsleriniz için idealdir. Böylelikle Wish Flower & Design’la kavuştuğunuzun kaktüsünüzün ömrünü uzatır ve sağlıklı görüntüsünü kaybetmezsiniz.

Kaktüs Bakımında Bulunduğu Ortam

Her bitki aydınlık ve ışık alan yerlerde olmayı sever. Bu ortamlar bitkilerin kendilerini en güzel şekilde göstereceği yerlerdir. Kaktüsler de çoğu bitki gibi aydınlık ve güneş alan yere konulduğunda büyümeye devam eder. Çoğunlukla dış mekanlarda daha iyi yetiştirildiği bilinmektedir. Bu nedenle kaktüsünüzü iç mekan objesi olarak kullanacaksanız, mekanınızı sürekli havalandırmanız ve güneş ışığı alan pencere önlerine koymanız gerekir.

İç mekanınızı renklendirecek, evinizin havasını temizleyecek en güzel kaktüsleri, Wish Flower & Design’da bulabilirsiniz.

Kaktüs Çiçek Açar Mı?

Kaktüsler kendi başlarına oldukça sade ve temiz bir görüntü sunar. Hangi bitki ruhumuzu temizlemez ki? İşte kaktüsler, bakımına dikkat edildiği ve bulunduğu ortamı sevdiği takdirde, çiçek açmaya başlayabilirler. Yemyeşil renkleri ve farklı boyutlarıyla dekorasyon için oldukça önemli olan kaktüsler, bir de çiçek açtıkları zaman tüm gözler kaktüslerdedir.

Kaktüsler doğal ortamlarında, senede bir kez çiçek açarlar. Ancak evde yetiştirilecekse, bakımının mükemmel olduğu ve ortamını sevdiği takdirde sürpriz yapıp çiçek açabilirler. Kaktüsler, eşsiz çiçeklerini açmak için genelde ilkbahar aylarını beklerler.

Muazzam güzellikteki kaktüs çiçeklerine siz de tanık olmak istiyorsanız, sitemize göz atabilirsiniz. Dekoratif saksı ve birçok farklı süsle dekore ettiğimiz kaktüslerimiz, sizin ilgili bakımınızla harika çiçekler açmaya müsaittir.

Kaktüs Ne Zaman Çiçek Açar?

Özenle baktığınız kaktüsünüzün çiçek açacağını bilmek, sizlere mutluluk verir. Kaktüsler, güzelliğine güzellik katacak çiçeklerini genelde bahar zamanına saklar. Bu faydalı ve dekoratif bitkinin çiçekler açması bile pozitif enerji vermektedir.

Kaktüsler çiçekleneceğini tomurcukla belli ederler. Ancak çiçek tomurcuğuna asla dokunmamalısınız. Yoksa kaktüs tomurcuğunuz küser ve kuruyarak dökülür. Her biri birbirinden güzel kaktüs çiçeklerini görmek istiyorsanız, onlara dokunmamaya özen göstermelisiniz.

Çiçek açtığında kaktüsünüzün ortam ihtiyaçları değişecek olursa, gövdesinden ve toprağın su ihtiyacından anlayabilirsiniz. Her çiçek gibi zarif olan kaktüs çiçeklerinin ortaya çıkması için, bitkinin ihtiyacı olan tüm değerleri korumalısınız.

Çiçekler 4-5 haftalık bir ömre sahiptirler. Wish Flower & Design’dan temin edebileceğiniz kaktüslerin çiçeklerle bezenmesini bekleyebilir, sevdiklerinize değerli bir armağan olarak verebilirsiniz.

Kaktüs Hediye Etmek

Her bitki gibi kaktüsler de hediye verilmeye değer bitkilerdendir. Açacağı nazik çiçeklerle hediyenizi daha göz alıcı hale getirmek sizin elinizde. Çiçekleri ve kolay bakımıyla, zahmet vermeden yetiştirebilirsiniz. İster kendiniz, ister sevdikleriniz için firmamızdan kaktüs siparişi verebilirsiniz. Wish Flower & Design ile hem kendinizi hem de yakınlarınızı kaktüs hediyelerle şımartın.

Kaktüs Modelleri

İnternet sitemizdeki kaktüs çeşitlerinden dilediğinizi beğenip, siparişinizi kolayca oluşturabilirsiniz. El yapımı motifleriyle işlenmiş seramik saksı ve dekoratif bitkilerle, kaktüsünüzün güzelliğini ön plana çıkarmaktayız.

Uzun ve kısa kaktüs seçeneklerimizle, kendinizin ve sevdiklerinizin zevkine en yakın olan kaktüsü seçebilirsiniz. Boylu kaktüslerimiz iç ve dış mekanlarda kendilerini tüm muhteşemliğiyle gösterirler. Minik kaktüslerle hazırladığımız kaktüs bahçesi ise, kaktüs severlerin beğenisine göre hazırlanmaktadır.

Kaktüs Siparişi

Bitkiler narin varlıklardır. Duygusal ve fiziksel tüm durumlara karşı tepki verirler. Bu nedenle internetten bitki siparişi verirken, bazılarımızın aklında soru işaretleri olabilir. Wish Flower & Design ile, aklınızda hiç kuşku kalmadan kaktüslerinizin gönderimini sağlamaktayız.

Zevkinize en uygun kaktüslerinizi İstanbul içine hızlıca ulaştırmaktayız. Teslimat bölgenize göre değişen uygun fiyatlı teslimat ücretlerimizle, bulunduğunuz bölgeye hesaplı şekilde kaktüslerinizi göndeririz.

Kaktüsleriniz geldiğinde evde olmak ya da özel bir günde yakınlarınıza gönderim sağlamak isterseniz, teslimat tarihi ve saatini dilediğinizce seçebilirsiniz. Böylelikle kargonuz geri dönmez, doğum günleri gibi özel günlerde kaktüs hediyeniz yakınlarınızın elinde olur.

Kolayca oluşturduğunuz siparişin adres bilgilerini de bize ilettikten sonra, siparişiniz tamamlanır. Hızlı teslimat ve güvenli kargomuzla, kaktüsleriniz anında size ulaşır. Ayrıca özenle paketlediğimiz bitkilerimiz kargoda hasara uğramadan sizlerle olur. Geriye de sadece kaktüsünüzü beklemek kalır.

Diğer bitki ve çiçek türleri için de sayfamıza göz atabilirsiniz. Özel günler için aşkla hazırlanan güllerimiz, tebrik çiçeklerimiz ve kendinizi şımartmak için alacağınız çiçek aranjmanlarımızla sizlere hizmet vermeye devam etmekteyiz. Evinizi, ofisinizi ve bulunduğunuz her yeri güzelleştirmek için, Wish Flower & Design olarak yenilenen yüzümüzle karşınızdayız.