TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Yılbaşı çiçeği olarak bilinen Kokina çiçeği yeni yıla girmeden önce Aralık ayının sonlarına doğru sık sık karşınıza çıkmaya başlar. Meyvelerinin parlak ve dikkat çeken kırmızı renklere sahip olması, yılbaşı çiçeği Kokina’nın şans getirdiğine dair inançların artmasına sebep olmuştur.

Kokina Çiçeği Bakımı, Anlamı ve Özellikleri

Özellikle yeşil yapraklarla 1 sene boyunca yaşam alanlarınızı aynı tazelikle güzelleştirmeye devam eden bir Kokina çiçeğinin devam eden güzelliği, diğer sene sizi mutlu edecek olayların beklediği anlamına gelir.

Kokina ismi, yunanca kırmızı anlamına gelmektedir. Türkçe ismi ölmezdiken ve tavşan memesi anlamını ifade etmektedir. Bu bitki Ruscus Aculeatus ve Smilax excelsa bitkileri bir araya getirilerek oluşturulmuştur.

Ruscus Aculeatus ise, Asparagaceae bitki ailesinden bir alt aileye ait olması ile bilinir. R. Aculeatus, çok fazla büyüme göstermeyen ve yaprak dökmeyen, bununla birlikte pek yoğun dallara sahip olmayan bir bitkidir. Ortalama 70-80 cm kadar büyüme gösterir. Buna rağmen aynı zamanda son derece dayanıklı bir bitkidir. Ruscusun çiçeklenme mevsimi ise yılbaşından itibaren başlar, Nisan ve Mayıs ayına kadar sürebilir. Bu bitkinin açan çiçekleri, R. Aculeatus’a özgü olan kırmızı küçük meyveleri üretir.

Kokina oluşumunda kullanılan diğer bitki ise Smilacaceae ailesine mensup Smilax olarak bilinmektedir. Kırçan ve Özdiken olarak da bilinen bu bitki, Anadolu’da alternatif tıp alanında pek çok kez kullanılmıştır. Öyle ki kan temizleyici, idrar söktürücü etkisi olduğuna inanılır. Bu bitki hakkında yapılan araştırmalar sonucunda, yapraklarının çok özel bir antioksidan kaynağı olarak kullanılabileceği belirlenmiştir. Bununla birlikte özellikle Samsun gibi ülkemizin Karadeniz bölgelerinde bu bitki yemek ve turşularda sıklıkla kullanılmaktadır. Çok uzun süre verimliliğini koruyabilir ve ortalama 15-20 metreye kadar uzama gösterir. Yaprakları ise odunsu bir sertliğe sahiptir. Yeşil ve parlak yaprakları yaklaşık olarak 10 cm uzunluğa ve 10 cm genişliğe sahiptir.

Smilax bitkisinin kümelenen meyveleri, kırmızı iplikler kullanılarak Ruscus Aculeatus dallarının uç kısımlarına bağlanır. Bu sayede çok şık ve göz alıcı bir güzelliğe sahip olan, Yunanca da ‘’kırmızı’’ olarak bilinen Kokina çiçeği ortaya çıkmış olur. Genellikle bu çiçek 6 adet dallardan meydana gelen buketler haline hazırlanmaktadır.

Kokina Çiçeği Bakımı

Kokina çiçeği canlı bir bitkidir. Bu nedenle mutlak surette özel bir bakıma ihtiyaç duyar. Eğer bu göz zevkine hitap eden ve yılbaşlarını renklendiren bitkinin hemen solmasını istemiyorsanız, bakımı konusunda dikkat etmeniz gereken bazı unsurlar vardır.

Kokina çiçeği bakımı, uzun süre aynı canlılığı koruyabilmek için sahibinden özen ister. Bu nedenle bu bitki için ideal sıcaklık, normal oda sıcaklığıdır. Aşırı soğuk havaları ve fazla sıcak havaları sevmeyen bir çiçektir. Bu sayede uzun zaman rengi solmadan ilk günkü güzelliğini koruyabilir.

Kokina bitkisi yetiştirmek istediğinizde dikkat etmeniz gereken diğer nokta sulama işlemidir. Kokina çiçeği suyu çok fazla sevmez. Bu sebeple aşırı olmayacak şekilde, hafta da 1 veya 2 kez olacak şekilde sulayabilirsiniz. Sulamak istediğinizde suyu, aşırıya kaçmamaya özen göstererek çiçeğin kök kısmında vermeniz doğru olacaktır. Eğer evinizde beslediğiniz evcil hayvanlarınız mevcut ise, Kokina çiçeğinin meyvelerini hayvanınızı uzak tutmalısınız. Çünkü bu meyveler zehirli olabilir, evcil hayvanınızı tehlikeye atabilirler.

Eşsiz Güzellikte Çiçekler İçin Wish Folowers Farkı

Çiçek hediye almak, her insanın kalbini yumuşatan çok hoş bir jest olarak kabul edilir. Özellikle özel günlerde sevdiklerinize hislerinizi yansıtabilmek için mis kokulu çiçeklerin eşsiz zarafetinden yararlanabilirsiniz. Bu anlamda firma seçimine çok dikkat etmeniz gerekir. İşin ehli olmayan, özensiz çiçek buketi hazırlayan firmalar sevdiklerinize karşı mahcup olmanıza sebep olabilir.

Wish Flowers Design, uzun yıllardan beri çiçek aranjmanlarının ve canlı çiçeklerin enerjisinin insan ruhuna nasıl iyi geldiğinin farkında olan ve çalışmalarını buna bağlı sürdüren profesyonel bir firmadır. Birbirinden farklı renk ve modelde çiçekler arasında, sevdiklerinizin zevkine ve çiçek gönderme amacınıza uygun çiçekleri seçip sizi yansıtan şık bir çiçek aranjmanı oluşturabilirsiniz.

Özel günlerinizi çok daha anlamlı ve unutulmaz kılmak Wish Flowers Design ile çok daha kolay. Geniş çiçek seçenekleri arasından farklı renklerde çiçekleri kişiselleştirmek adına romantik notlar ekleyebilir, sevdiğinize verdiğiniz değeri mis kokulu çiçekler aracılığıyla ona sunabilirsiniz. Wish Flowers Design, çiçekçilik sektöründe niteliğin tek adresi olmaya devam ediyor.