TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Lale, boyu 50 cm'ye ulaşabilen soğanlı türlerin yer aldığı bir cinsin adıdır. Bu çiçek gerçek aşkı temsil eder ve bu nedenle partnerinize vermek veya aşk ilanı yapmak için mükemmeldir. Laleler, anlamları bakımından tam olarak gerçek aşkın anlamıdır.

Osmanlı İmparatorluğu'nda padişahlar, lalelerin ilk çiçek açmasını kutlamak için saraylarında görkemli partiler düzenlediğinden, lale zenginlik ve güçle eş anlamlıydı. Laleler, koyu yeşil yaprakları ve meyvelerinden oluşan bir buketin içine yerleştirildiğinde her oram ya da kişi için de kullanılır.

lalelerin-anlamlari.jpeg

Laleler anı zamanda gelin buketinin bir unsuru olarak, tören süslemelerinde ve düğün töreninde de seçilebilir. Lale o kadar çok yönlüdür ki Wish Flowers ürün kapsamında sıklıkla hediye edilen çiçekler arasındadır.

Lale Çeşitleri

Günlük yaşamda dekorasyonlara ve süs eşyalarına turuncu, pembe, kırmızı, sarı veya alacalı çiçekler eklenir. Laleler aynı zamanda "hızlı iyileşme dilek" anlamına da gelir, bu yüzden hasta bir kişiye sevgi ifadesi olarak sunmak için mükemmeldirler. Çeşitli bölgelerde ve özellikle Hollanda'da oldukça yaygın olan bu bitkilerin ekimi, ilkbaharda harika çiçek genişlikleri sunmaktadır.

Bu kapsamda Wish Flowers ürün yelpazesinde her çeşit lale renkleri mevcuttur. Bu durumda mavi renk laleler de çok geniş ilgi uyandırmaktadır. Aynı zamanda mor renge sahip laleler de çok hoş bir sipariş seçeneğidir. Turuncu lalelerin anlamı da tıpkı kırmızı lale gibi pek çok kez aşk ve mutluluk içermektedir. Özellikle sonbahar düğünlerinde çok büyük önem taşırlar.

Lalelerin Anlamları

Lalelerin pek çok rengi vardır ve her birinin ayrı bir anlamı vardır. Beyaz laleler af talebini temsil eder ve bu nedenle tartıştığımız kişiye verilebilir. Bu çiçeğin sarı çeşidi dostluğu, mutluluğu gösterir ve bu nedenle sevdiklerinize günlerini aydınlatmak için vermek için mükemmeldir.

Pembe tonu şefkatli sevgiyi ifade eder ve bu nedenle çiçeklerin diliyle "Seni seviyorum" demek istediğimiz arkadaşlarımız veya akrabalarımız için bu rengin laleleri satın alınabilir. Kırmızı lale de aynı renkteki gül gibi gerçek ve tutkulu aşkın mesajıdır.

Hem kırmızı hem de pembe olanlar, kesilmiş veya saksı bitkisi olarak, Mayıs ayının ilk Pazar günü olan Anneler Günü'nde hediye olarak verilmektedir. Bu iki renk, özellikle bahar mevsiminde kutlanıyorsa, düğünler için de sıklıkla seçiliyor. Genelde Wish Flowers ürün portföyünde her güne ya da her kişiyi hediye edilecek olan pek çok farklı ürün çeşidi mevcuttur.

Lalelerin Anlam Özellikleri

Beyaz lale, özellikle bahar aylarında gerçekleşiyorsa, gelin buketlerinde ve düğün süslemelerinde de sıklıkla bulunur. Lale aynı zamanda sarı, turuncu ve pembe renkleri ile pek çok dekorasyonda da kullanılır. Genelde lale çiçeğinin anlamı, yeniden doğuşun habercisidir ve çoğu zaman bir an önce iyileşme dilemek için hediye olarak verilir.

Bu mesajla, hasta olanlara onları sevdiğimizi söylemek için pembeyi, onlara enerji vermek için turuncuyu ve hatta iyileşmekte olanlara bir gülümseme sunmak ve evlerine biraz neşe getirmek için sarıyı seçiyoruz. Genel ürün yelpazesinde bakıldığı zaman Wish Flowers ürünleri de çok geniş bir alana hitap etmektedir.

Lalelerin Bakım Özellikleri

Bir buket lale, hatta birkaç lalenin bir arada suyla dolu bir vazoda bir araya gelmesi gözleriniz için bir manzaradır. Zarif şekilleri ve yavaş yavaş açılmaları size gerçekten eşsiz bir görüş kazandırır. Aynı zamanda lale çiçeği, güzelliğini mümkün olduğu kadar korumak için birçok kesme çiçek ve özellikle de her renkteki laleler için geçerli olan bu üç ipucunu uygulayabilirsiniz.

  • Suyu 3 günde bir değiştirmek daha sağlıklı olmaktadır.
  • Lalelerin gücünü kaybettiğini görürseniz, suda bir miktar karbonat çözün.
  • Lalelerinizin daha da uzun süre dayanmasını sağlamak için aspirin kullanın.

Wish Flowers ürünlerinden satın aldığınız zaman bu ince detaylar size anlatılacaktır. En uygun fiyatlara en kaliteli lale seçimini yapabilirsiniz.

Laleler Neleri İfade Eder?

Pembe olan lale; dikkatin, sevginin ve iyi alametin sembolüdür ve bu nedenle bir arkadaşınıza veya aile üyenize hediye olarak vermek için mükemmeldirler. Bu kapsamda pembe lale çok fazla tercih edilen hediye çiçeklerdir.

Beyaz lale buketi; saflığı, masumiyeti, affediciliği ve saygıyı temsil ederler ve bir düğün için veya özür dilemek için mükemmeldirler. Krem renkli lalenin anlamı da benzerdir ve bağlılıkla bağlantılıdır.

Mor laleler; mükemmel asil renk, mor ve bu rengin laleleri asilliği ifade eder. Büyük gün için sıklıkla kullanılan gelin buketindeki mor lale aynı zamanda yeniden doğuşu da simgelemektedir ve bu nedenle baharın gelişini kutlamak için mükemmeldir.

Sarı lale; Sarı lalenin anlamı umutsuz aşkın simgesi olmaktan çıkıp, parlaklık ve güneş ışığının simgesi haline gelmiştir. Herhangi bir mutlu durumda gülümsemek için mükemmel bir çiçektir.

Çizgili laleler; Gözlerin güzelliğini anımsatırlar ve belki de bu yüzden romantik bir randevu için mükemmel çiçekler olarak kabul edilirler.

Genelde lale çiçeği aşkı temsil eder ve çok fazla çeşidi bulunur. Aynı zamanda Wish Flowers ürün kapsamında yer alan renkler lale çeşitliliğini de artırmaktadır.

Hediye Çiçek Lalelerin Önemi

Laleler zamanla sanat ve kültürde önemli bir rol oynamıştır. Lalenin genel anlamı aşk kavramıyla bağlantılıdır ancak farklı renklerde laleler olduğu için anlamları da farklılık gösterebilir. Lalelerin bir diğer anlamı da yaşamın başlangıcı olarak bilinir, çünkü çoğu zaman baharın müjdecisi olarak kabul edilirler.

Laleler her yıl ilk açan çiçeklerdendir. Bazen hala kar yağsa bile ortaya çıkıp doğanın uyanışının habercisidirler. Lalelerin çok erken çiçek açacak şekilde tasarlanmış bahçelerde mükemmel olmasının bir başka nedeni de budur. Bu konuda Wish Flowers ürünleri her mevsime uygun çiçek satışı gerçekleştirmektedir.

Hasta Ziyaretinde Lale

Laleler, yakınınızın bir an önce iyileşmesini dilemek istediğiniz durumlarda mükemmeldir. Örneğin pembe lalenin anlamı o kişiye duyduğunuz sevgi ve ilgiyle bağlantılıdır. Herkesin yüzünü güldüren sarı laleleri de hediye edebilirsiniz. Neşeyi ve kaygısızlığı temsil ederler ve hasta kişinin bir an önce iyileşmesine yardımcı olurlar.

Ayrıca turuncu lalelerin anlamı enerji ve coşkuyla bağlantılıdır. Bu nedenle, bir kişiyi tepki vermeye teşvik etmek istiyorsanız turuncu lalelerden oluşan bir buket seçin. Bu kapsamda lale hasta çiçeği olarak, çok mükemmel bir tercihtir. Wish Flowers lale çeşitleri arasından istediğiniz reni tercih edebilirsiniz.

Sevgililer Gününde Lalenin Anlamı

Erkekler genellikle Sevgililer Günü'nde sevgilerini göstermek için kırmızı gülleri seçerler. Ancak lalenin anlamının saf aşk olduğu düşünülürse, bir buket kırmızı lale unutulmaz bir sürpriz olacaktır. Bir buket pembe veya kırmızı lale vererek sevginizi ve sevginizi ifade edersiniz.

Ayrıca laleleri gül veya zambaklarla kombinleyerek sevdiğiniz kişinin kesinlikle takdir edeceği eşsiz bir buket yaratabilirsiniz. Wish Flowers bu özel günlerde hayal ettiğinin en uygun laleyi harika bir aranjman ile size sunar.

Anneler Günü için Lalelerin Anlamı

Bahar aylarında pek çok kutlama anı yaşanır. Bu anlardan biri de Mayıs ayının ikinci Pazar günü kutlanan Anneler Günü'dür. Bu, hayatımızdaki en önemli insanlardan birini kutlamak için harika bir fırsat. Bu kapsamda pembe laleler anneniz için harika bir seçenek olacaktır.

Sıcaklık ve sevgiyi ifade eden bu çiçekler Wish Flowers ürün farklı ile harika aranjmanlar oluşturulmaktadır. Bu konuda lale çeşitlerinin zarafetleri ve renkleri harika bir hediye meydana getiriyor. Wish Flowers ürün yelpazesinde bulunan lale tasarımları kategorisinden istediğiniz seçeneği kolayca sipariş verebilirsiniz.