TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Mimoza çiçeği, diğer tüm çiçekler gibi ruhu ferahlatan çiçeklerden biridir. Rengarenk ve oldukça çok çiçeği olan yapısıyla, çiçek sevenlerin neredeyse baş tacıdır. Sapsarı renkleriyle güneş ışığını andıran bu çiçek, baharı tüm doğaya müjdelemektedir. Ancak bu çiçeklerin, kadınlar açısından da önemli bir yeri vardır.

Mimoza çiçeği, ona bakanlara diriliş, hassasiyet, coşku duygularını uyandırır. Sadece renkleriyle değil, anlamıyla da bu duyguları hissettirmektedir. İkinci Dünya Savaşı yılları arasında İtalya da oldukça zarar gören ülkelerden biriydi. Bu nedenle zararı karşılamayacak da olsa, insanlarda derin bir hassasiyet, coşku ve umut uyandıran bir şeye ihtiyaç duymaktalardı.

Arayışta olanların arasında İtalya Kadın Birliği de bulunmaktaydı. Kadıların verdiği her emekte dünyanın güzelleştiğini düşünen bu birlik, savaştan çıkan toplumun yeniden kurulmasının yine kadınların elinde olduğunu hissediyorlardı. Bu nedenle, çiçeklerin temsil ettiği duygulardan yararlanmayı düşündüler. Bu düşünce doğrultusunda 3 çiçek önerdiler. Harika görüntüsü ve muazzam kokusuyla mimoza da bu üç çiçek arasındaydı. Ve çağrıştırdığı anlamlarla kazanan mimoza çiçeği oldu. Sadece bu nedenle değil, sarı renkli çiçeklerin neşe saçtığı, mimozanın mart ayında çiçek açışının Dünya Kadınlar Günü gibi önemli bir günü temsil ettiği ve zor koşullara bile dayandığı için, mimoza çiçeği daha çok kabul görmüştü.

O günden itibaren, özellikle İtalya’da mimoza çiçeği Kadınlar Günü’nde en çok hediye edilen çiçekler arasındadır. Mimoza çiçeği bu ününü, Dünya Kadınlar Günü için çağrıştırdığı özel anlamlar ve hayat dolu renklerine borçlu. Mimoza çiçeği anlamı ve görüntüsü ile, zarafet simgesi çiçekler arasına girmektedir.

Mimoza Çiçeği Anlamı

İtalya Kadın Birliği üyesi üç kadının ünlendirdiği bu çiçek, oldukça özel ve derin anlamlar uyandırmaktadır. Aynı kadınlar gibi, narin gözükseler de, bünyelerinin arkasında güçlü bir karakter barındırmaktadır. Gerçekten de, mimoza çiçeği hassas bir görüntü verse de, tüm zor koşullarda dahi yetişmeyi başarabilen bir bitkidir.

Mimoza çiçeği, hikayesinden de anlaşılacağı gibi dirilişi ve neşeyi çağrıştırmaktadır. Her bakan içinde bir coşku hisseder. İkinci Dünya Savaşı’nın bozduğu tüm moralleri düzeltmesi, mimozanın verdiği umuttan da kaynaklanır. Ölümsüzlük ve diriliş, hassasiyet simgesi mimoza çiçekleri, en iyi hediye seçeneklerinden biri haline gelmiştir.

Mimoza Mevsimi

Mimoza, bizlere baharı haber eden çiçeklerden biridir. Baktıkça huzur veren mimoza ağacı, bahar aylarının başlangıcında çiçeklerle bezenmeye başlar. Sapsarı renklerini etrafa saçan mimozalar, çiçeklenmesiyle tüm kokuları çevresine yaymaktadır.

Eğer fidesi dikilecekse, kasım, mart ve nisan ayları mimoza dikimi için harika zamanlardır. Çiçeklenme zamanına göre dikim ayları ayarlanabilir. Saflığı ve dayanma gücünü çağrıştıran bu bitkinin en güzel şekilde saçıldığı mevsim, bahar mevsimidir.

Mimoza Çiçeği Özellikleri

Hikayesi bu kadar derin ve anlamlı olan mimoza çiçeğinin özellikleri de çok fazla araştırılmaktadır. Bakımını yapacak insanlar bu özel çiçeğin kimliğini en iyi şekilde öğrenmek ister. Bu nedenle mimozanın özellikleri, çiçek sevenler için en çok merak edilen konulardan biridir.

Mimoza çiçeğine halk arasında küstüm çiçeği de denir. Çiçeklerine dokunulduğu zaman belli bir süre kendini içe kapatır, bu nedenle ona bu isim verilmiştir. Mimoza çiçeği ağaç haline gelene kadar, çok bir emek gerektirmez. Ayrıca mimozalar, yaydığı hoş koku ve zarif görüntüsüyle, süs bitkisi olarak da kullanılır.
Fazla emek ve bakım istemeyen bu nadide çiçek, hızla gelişim gösterir. İtalya’da oldukça ilgi görmesinin sebeplerinden biri de budur. Çünkü savaşta yorulan İtalya halkı, İtalya’nın mimoza çiçeği gibi hızla büyümesini temenni etmişlerdir.

Hikayesini alan ülke olan İtalya’yada, mimozalar gıda sektöründe de kullanılıyor. Ayrıca hoş kokusu sayesinde dillere destan olan bu çiçek, parfüm ürünlerinde de oldukça sık karşımıza çıkıyor.

Mimoza Çiçeği Bakımı

Mimoza çiçeğinin bakımı oldukça kolaydır. Fazla zahmet ve özen gerektirmez, ancak yine de dikkat edilmesi gereken noktalar vardır. Mimoza çiçeği bakımıyla ilgili püf noktalara dikkat ettiğinizde, ister bahçede ister evde yetiştiriyor olun, oldukça verimli bir mimoza elde edeceğinizden hiç şüpheniz olmasın. Sitemizden de temin edebileceğiniz mimozalara gereken bakımı yaptığınız takdirde, evinizin yıldızı olmaya hak kazanırlar.

Mimoza çiçeği bol ışıklı ve sıcak alanları sever. Bu nedenle bol güneşi olan ortamlarda yetiştirmek, onları mükemmel hale getirmek için önemli bir unsurdur. Güneşin ışığı ve ısısıyla daha da canlanan mimoza çiçeği, aynı güneş gibi sapsarı renkleriyle doğada karşımıza çıkar.

Bakımı zahmetsiz ve dayanıklı bitkilerden olsa da, rüzgara karşı kayıtsız kalamaz. Çünkü dalları çok narindir. Çok ince olan dalları, fazla rüzgar karşısında kopup kırılabilir. Bu nedenle rüzgardan korunmalı ve sürekli olarak budanmalıdır.

Budama işlemi, bitkilerin daha verimli hale gelmesinde önemli bir unsurdur. Bitkilerin dallarını kesilmesi ya da başka yere aktarılması gibi işlemlerle yapılmaktadır. Mimoza çiçeklerinin, zaten ince olan dallarına ağırlık vermemesi gerekir. Bu nedenle düzenli olarak her yıl budama yapılmalıdır.

Mimoza çiçekleri nemli toprağı sever. Ancak toprak suyu tutmamalı, fazla suyu dışarıya vermelidir. Su tutmayan özellikli toprak ya da altı delikli saksılarla, çiçeğinizin bu ihtiyacını karşılamanız mümkün. Eğer toprakta su tutma özelliği yoksa, biraz kumla da suyu atmasını sağlayabilirsiniz. Sitemizden ulaşabileceğiniz mimoza türlerimize, siz de bu önerilerle bakımını sağlayabilirsiniz. Harika kokulu seçenekler sunduğumuz internet sitemizden, kolayca mimoza siparişi verebilir ve mekan havanızı anında değiştirebilirsiniz.

Sevdiklerinizi Mimozalarla Mutlu Edin

Sizlerin beğenisine sunduğumuz mimoza çiçeklerini almak için Dünya Kadınlar Günü’nün gelmesine gerek yok. Nazik bir jest ya da içten gelen duygularla alacağınız mimozalarla, sevdiklerinize verdiğiniz değeri gösterebilirsiniz. Bulunduğu ortam ve kişiye umutla neşe vadeden mimozalarımızdan beğendiğinizi seçip, tek tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz.

Kolay alışveriş ve hızlı teslimatımızla, mimoza çiçeklerinize anında ulaşın. Güvenli ödeme yapabileceğiniz sitemizde, mimoza alışverişlerinizi konforlu bir şekilde halledebilirsiniz. Sadece sevdiklerinizi değil, kendinizi de şımartmak istiyorsanız firmamızın internet adresinden mimoza çiçeklerine ulaşabilirsiniz.

Mimozalarınızı cebiniz yanmadan alabileceğiniz uygun fiyatlarla sizlere sunmaktayız. Özenli ve hesaplı hizmetimizle mimozalarınız zarar görmeden kapınızda. Sadece mimozalara değil, diğer çiçek ve bitki türlerine göz atmak isterseniz, sayfamızı ziyaret edebilir ve uygun fiyatlarla bitki sahibi olabilirsiniz.