TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Son zamanlarda dekorasyon trendleri arasında listenin başını alan pampas otu oldukça büyük ilgi görmektedir. Özellikle evinizde doğal ve mistik bir hava yaratmak istiyorsanız, pampas otu doğru bir seçim olacaktır. Sadece kendi evinizi dekore etmek için değil sevdiklerinize ev veya ofis hediyesi olarak da tercih edebilirsiniz. Peki, pampas otu ile evinizin ya da işyerinizin dekorasyonunu nasıl hazırlayabilirsiniz? İşte pampas otuna dair tüm püf noktalar... 

Evinize yada ofisinize marjinal ve hoş bir görünüm kazandırmak için yüksek bütçeler ayırmanıza göre yok. Küçük ve doğru dokunuşlar sayesinde havası yaratabilirsiniz. Dekorasyonun olmazsa olmazı bitkiler, evinizde doğal esintiler sağlar ve ev dekorasyonunuzu daha üst bir seviyeye ulaştırır.

Son zamanlarda adını sık sık duyduğumuz hemen hemen her bloggerlarda gördüğümüz pampas otu nedir, ne anlama gelir bakımı nasıl yapılır inceleyelim.

Pampas Otu Nedir?

Cortaderia Selloana yani pampas otu “Saz püskülü” olarak da bilinmektedir. Pampas otu aslında Güney Amerika coğrafyasında yetişir ve pampas otunun boyu 3 metreyi bulur. Fakat dekorasyon ve hediye için tercih edilen pampas otları daha sade daha kibardır. ,

Pampas otları; beyaz, kahverengi, krem rengi, hatta mor gibi renklere sahip olabilmektedir. Adından da anlaşıldığı üzere püskülü anımsatan bu bitki, vazodaki görüntüsüyle insanı büyülüyor adeta. Peki, pampas otu nereden alınmalıdır? Wish Flowers Design olarak doğru işlemlerin  uygulanarak kurutulan pampas otlarını sizler için tasarlamaktayız. Sitemizi ziyaret ederek marjinal pampas otu tasarımlarına ulaşabilirsiniz.

Pampas Otu Çiçeği

İnsanlık tarihinde oldukça eskilere dayanan dekorasyon, insanlar için günlük yaşamda önemli bir rol oynar. Bu kavramın bu denli eskiye dayanması aslında insanların dekorasyona ne kadar önem verdiğinin bir kanıtıdır. Dekorasyon dendiğinde akla pek çok seçenek ve düşünce gelir. Fakat ilk akla gelen kuşkusuz evdeki bitkiler ve vazolardır. Çünkü bitkiler mobilyalardan farklı olarak eve daha samimi daha yaşanır bir hava katar. Pampas otu çiçeği de ev veya ofis dekorasyonunda en etkili aksesuardır. Özellikle country tarz dekorasyonda pampas otu çiçeği ile kusursuz bir tarz yaratabilirsiniz.

Kurutulmuş Pampas Otu Bakımı Nasıl Yapılır?

“Evimde ya da ofisimde bitkilere yer vermeyi seviyorum fakat bitki bakımını çok ihmal ediyorum.” diye düşünenlerdenseniz hiç endişe etmeyin. Çünkü pampas otlarının bakımı oldukça kolaydır. Ancak bazı noktalara dikkat etmediğinizde takdirde bitkinin yapraklarının hızlı bir şekilde dökülebileceğini de hatırlatmak gerekir. 

Son zamanlarda evlerde oldukça yoğun bir şekilde tercih edilen saz püskülünü yani pampas otunu vazoya koymadan önce hafifçe sallamalısınız. Bu sayede dökülmesi gereken yaprakların önceden dökülmesini sağlarsınız ve daha sonradan bu yaprakların toplu bir şekilde dökülmesini engellersiniz.

Bir makas ya da maket bıçağı yardımı ile vazonuzun boyuna veyahut kullanmak istediğiniz boya göre pampasın sapını dikkatlice kesmelisiniz. Kurutulmuş olan bu bitkinin yapraklarını dilediğiniz şekilde yönlendirin ve ardından bir saç spreyini yaprakların üzerine sıkın. Bu yöntem sayesinde yapraklar düzgün duracaktır ve dökülme mümkün olduğunca engellenmiş olacaktır.

Kurutulmuş pampas otunu doğrudan sulamak doğru değildir. Fakat yapraklarına arasıra bakım yaparak onların dolgun görünmesini sağlayabilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken işlemler oldukça basit: İçi sadece su dolu bir fısfıs sayesinde yaprakları sulamak. Bu sulama işlemi esnasında şişeyi en az 15 cm uzaklıkta tutmalı ve kuru bitkiye fazla su vermemelisiniz 

Pampas Otuna Evinizde Nasıl Yer Verebilirsiniz?

Saz püskülüne yani pampas otuna evinizin ya da ofisinizin dilediğiniz yerinde, vazoya koyduğunuzda sapları görünecek veya görünmeyecek şekilde yer verebilirsiniz. Evinizin tarzına göre doğru pampas otu seçimi nasıl olmalıdır peki?

Pampas İle Modern Ev Dekoru

Eğer evinizde beyaz ve gri gibi soğuk tonların ağırlıklı olduğu bir dekorasyon uygulamak istiyorsanız siyah vazo tercih etmelisiniz. Koyu renkli vazolara beyaz ya da krem rengi paspas otu çiçeği tercih edebilirsiniz. Eğer mobilyalarınız ve dekoratif objeleriniz ahşap ağırlıklı ise yine ahşap ya da örme vazolar tercih ederek bütünlüğü koruyabilirsiniz. Modern dekorasyonlarda bir alternatif olarak renksiz cam vazo da kullanabilirsiniz. Görünen pampas otu sapları ile doğal hava etkisi yaratabilirsiniz.

Pampas İle Country Ev Dekoru

Evinizi ya da ofisinizi doğa ile iç içe olan country tarzı ile dizayn ettiyseniz pampas otu çiçeği çok yakışabilir. Tercih ettiğiniz renkler doğrultusunda, duvar rengi ya da mobilya ile bütünlük oluşturacak pampas renklerini tercih etmelisiniz. Ahşap ya da hasır detayları olan vazolar hoş duracak ve bütünlüğü bozmayacaktır.

Pampas İle Klasik Ev Dekoru

Gümüş, bakır, altın, roze altın gibi renklere sahip vazolar tercih ederek şık bir görüntü elde edebilirsiniz. Eğer seçimlerinizi daha sakin daha sade vazolardan yana yapmak istiyorsanız, bu renklerin yalnızca detay olarak kullanıldığı sade vazoları da tercih edebilirsiniz. Örneğin beyaz vazonun üst kısmında yaldızlı bir geçiş gibi. Merak etmeyin Wish Flowers Design olarak tüm ev tarzlarına uygun pampas otu çiçeğine ve pampas otu vazolarına sahibiz. 

Wish Flowers Design olarak doğru pampas otlarını doğru vazolar ile birleştirerek sıradanlıktan uzak kusursuz aranjmanlar elde ettik. Siz de evinizde, ofisinizde farklı bir hava yaratmak ya da sevdiklerinize farklı bir hediye armağan etmek isterseniz sitemizden pampas otu çiçeklerini inceleyebilirsiniz. 

Yeni açılan ofislere, yeni alınan evlere ya da başarıları kutlamak amacıyla hediye edilen pampas otları oldukça kıymetlidir. Biz de Wish Flowers Design olarak bunun farkındayız ve pampas otunun hazırlanışından ulaşıncaya kadar geçirdiği tüm işlemleri özenle yürütmekteyiz. 

Çok narin bir parça olan pampas otu çiçeğini dikkatli ve özenli bir şekilde hazırlayarak size ve sevdiklerinize ulaştırmaktayız. Sitemizi ziyaret ederek zevkinize ve evinize uygun pampas otunu seçerek hemen değişime başlayabilirsiniz.