TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Gösterişli ve yeşil yaprakları ile herkes tarafından son zamanlarda oldukça beğeni toplayan pilea çiçeği, bir diğer ismiyle pilea peperomioides, tüm iç mekanların gözdesi olmaya devam ediyor. Pilea çiçeği ısırangiller familyasına mensuptur. Çin'in Güneyinde, yüksek rakımlarda yetişen bir bitkidir. Pilea çiçeği dayanıklı ve çok uzun ömürlü çiçek türlerindendir. Bunların yanında son derece dekoratif bir çiçek olması sebebiyle, tüm çiçek severlerin hedefi olmaktadır.

Pilea çiçeğinin birçok yararı bulunmaktadır. Bunlardan ilki ve en önemlisi, bulunduğu ortamdaki havanın nemini artırır. Pilea çiçeği, bitkilerden kaynaklı oluşan hastalıklara ve zararlara karşı oldukça dayanıklıdır. Pilea çiçeğinin bulunduğu ortama bolluk ve bereket yayma özelliği vardır. Yapraklarının madeni parayı andırıyor olması da bunu destekler. Zaten bu sebepten ötürü bir diğer adı para çiçeği olarak bilinmektedir. Aynı zamanda pileaların, beraberinde şansı getirdiği söylenir.

Pilea Çiçeği Anlamı

Pilea çiçeğinin bir diğer adı ise para çiçeğidir. Bulunduğu ortama bolluk ve bereket getirdiğine inanılır. Sembolik olarak maddiyatınızı artırmak istiyorsanız, sizde para çiçeğinden edinebilirsiniz. Kolayca çoğalan pilea çiçekleri, paylaşarak büyüyen bereketli bitkilerdir. Çin’ de yetiştirildiği için Çin para çiçeği olarak da biliniyor. Bu anlamlı çiçeğin, tüm dikkatleri üzerine toplayan bir hikayesi vardır.

Anavatanı Güney Çin’in dağları olan, Pileanın kökenini araştıran, botanik bilimciler; 1940’larda Çin’de yaşayan Norveçli bir misyonerin bitkiyi Norveç’e getirdiğini, hatta bitkinin bu yolculuk boyunca çiçeğin kapalı bir kutuda kalmasına rağmen hayatta kaldığını ve çoğaldığını görmüş. Bu ilginç hikaye, pilea çiçeğine olan ilgili günden güne daha da artırmaktadır.

Pilea Çiçeği Kime Alınır

Pilea, yani para çiçeği tüm sevdiklerimize armağan edebileceğimiz harika bir bitki türüdür. Bulunduğu ortama pozitif enerji yaymasıyla da bilinen pilea çiçeği özellikle yeni bir işe giren, yeni bir eve çıkan yakınlarımız için son derece ince düşünülmüş bir hediye olacaktır. Böylelikle hayatları için güzel bir adım atarken anlamlı bir hediye takdim ederek, onları çok daha fazla mutlu edebiliriz.

Bütün özel günler için uygun olan para çiçeği, çiçek seven tüm aile büyüklerine, annelere, babalara, eşlere takdim edilebilir. Sevdiklerinizin yüzlerindeki tebessüme, vesile olmak istiyorsanız, hiç düşünmeden tüm özel günleriniz için para çiçeğini tercih edebilirsiniz. Sizin için önemli olan günleri ve kimseleri riske atmayarak pilea çiçeklerinden yararlanabilirsiniz. 

Pilea çiçeği aynı zamanda göze hitap eden, çok şık bir dekorasyon unsurudur. Bu sebeple kendinize de vereceğiniz en güzel hediye olacaktır. Evlerinizi, ofislerinizi canlandırarak, sizlere harika bir yaşam alanı oluşturabilmeniz için, yardımcı olacaktır. Para çiçeği bolluk ve bereketi simgelediğinden dolayı, hem kendimiz hem de sevdiklerimiz için tercih edebilirsiniz. 

Pilea Çiçeği Bakımı

Pilea çiçeği bakımı son derece pratiktir. Bu sebeple çok fazla tercih edilir. Hem bakımının kolay olmasından dolayı hem de göze hitap eden, modern bir çiçek olduğu için tüm çiçek severlerin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Günümüzde çoğu yerde karşımıza çıkan pilea çiçeklerinin bakımı oldukça merak edilmektedir. Gelin hep birlikte pilea çiçeğinin bakım aşamalarını detaylarıyla inceleyerek akıllardaki soruları giderelim.

Çok fazla suya ihtiyaç duymayan pilea çiçekleri, kış aylarında iki haftada bir sulanmalıdır. Yaz aylarında ise, toprağı kurudukça sulamanız yeterli olacaktır. Vermiş olduğunuz suyun dinlendirilmiş, oda sıcaklığında olması çok önemlidir. Çok sıcak veya soğuk su kullanırsanız bitkiniz ölebilir. Çiçeğin yapraklarında lekeler görürseniz, muhtemelen suyun kireçli olduğundan dolayı olmuştur. Sulama işlemini yaparken içme suyu kullanmanız gerekecektir.

Pilea çiçeğinin en önemli bakım aşamalarından birisi de konumlandırıldığı yerdir. Aydınlık ortamları çok fazla seven pilea çiçeği, karanlık yerlerde maalesef ki çok uzun süre boyunca yaşayamaz. Aynı zamanda doğrudan güneş ışığına maruz kalmamalıdır. Sıcaklık derecesi 10 derecenin altına düşmez ise eğer pilea çiçeği gelişimini güzel bir şekilde sürdürecektir. Tam bir iç mekan bitkisi olduğu için evlerimizde, işyerlerimizde gönül rahatlığı ile bakabiliriz.

Delikli saksı ve geçirgen toprak Pilea peperomioides bakımı için olmazsa olmazdır. Delikli bir saksı kullanılmadığı takdirde, fazla suyu atamayacağı için köklerde çürüme meydana gelecektir. Pilea peperomioides kökleri saksının dibinden çıkmaya başladığında saksı değişim vakti gelmiş demektir. Saksı değişim işlemini her baharda düzenli olarak yapabilirsiniz. Yeni saksının çok fazla büyük veya küçük olmamasına dikkat edin. Bulunduğu saksıdan bir boy büyüğüne geçirmeniz yeterlidir. 

Pilea çiçekleri ilkbahardan sonbahara kadar büyümeye devam ederler. Pilea çiçekleri en fazla 40 cm ye kadar uzayabilirler. Bu yüzden, gelişimi devam etmiyor mu acaba diye olumsuzluğa kapılmayınız. Pilea çiçekleri çok dayanıklı, uzun ömürlü bitkilerdir. Çok fazla yaprak dökmezler, dökülen yaprakların yerine de hemen yenileri çıkar. Pilea, minik beyaz soluk yeşil çiçek açar. Açan çiçekler, bitkinin yaprakları gibi çok fazla dikkat çekmezler.

Pilea çiçeği çoğaltma işlemi de son derece pratiktir. Pilea çiçeğini çoğaltarak çiçek koleksiyonunuzu oluşturabilir veya sevdiklerinize armağan edebilirsiniz. Yan dallarından kesip direkt toprağa ekebilir veya suda köklendirme işlemi yapabilirsiniz. Her iki yöntemle de çiçeğiniz gelişim gösterecektir. Çoğaltma işlemini nisan ayında yaparsanız daha verimli olacaktır. Ekim işlemini gerçekleştirdikten sonra can suyunu vererek çoğaltma aşamalarını tamamlamış olursunuz.

Çok fazla merak edilen konulardan bir tanesi de pilea çiçeğinin budama işlemidir. Aslında pileaların budama işlemi son derece kolaydır. Hiç çiçek edinmemiş kişilerin dahi kolayca budayabileceği bir bitkidir. Düzenli olarak her sene budama yapılmalıdır. Tek yapılması gereken, sararan yaprakları gövdeden, dikkatli bir şekilde keserek ayırmaktır. Ayrıca kesilen yaprakları başka bir toprağa dikerek pileaları hem budamış hem de çoğaltmış oluruz. 

Pilea Çiçeği Satın Al

Pilea çiçeği, bulunduğu ortama yaydığı pozitif enerjisi ve bereketiyle bilinen en güzel bitki türlerinden birisidir. Evlerde ve işyerlerinde güzelliği ile akıllarda kalırken, çevresine bolluk ve bereket saçmaya devam edecektir. Pilea çiçeğinin yaprakları çok zarif olduğu için, oldukça dikkat çeker. Kendinize ve ya sevdiklerinize armağan edebileceğiniz çok zarif bir çiçek türüdür. Pilea çiçeği için belirli bir fiyat biçmek maalesef ki mümkün değildir. Bu çiçeğin konseptine göre değişkenlik gösterir.

Eğer sizde pilea çiçeği almaya karar verdiyseniz ve nereden, nasıl temin edeceğiniz konusunda kararsızlık yaşıyorsanız, doğru adrestesiniz. Sitemize göz atarak sizin için en uygun pilea çiçeğini temin edebilirsiniz. Wish Flowers Design ailesi olarak en kaliteli pilea çiçeklerini, en uygun fiyatlarla hizmetinize sunduk. Satın almak için tek yapmanız gereken, sitemizden siparişinizi oluşturmak. Siz gönül rahatlığı ile siparişinizi oluşturun, biz güvenilir bir şekilde adresinize teslim edelim.