TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Çiçekler yeryüzündeki en değerli canlılardan biridir. Her zaman içlerinde çok özel anlamlar barındırırlar. Bu özel anlamlı çiçeklerden biri de hiç şüphesiz şakayıktır.

Şakayık Çiçeği Anlamı ve Bakımı

Şakayık çiçeği büyüklüğü, mis kokusu ve yumuşak dokusu ile her zaman göz doldurur. En özel duyguların temsilcisi olan şakayık çiçeği en renkli çiçeklerden biridir. Şakayık bitkisinin ilettiği mesajlardan biri şefkattir. Mutluluğu ve huzuru yarı katmerli ve rengarenk çiçekleri ile hissettirir. Renkleri dışında kokusu ile de duyguların heyecanını iletmeyi başarır. Güzelliği ile herkesi hayran bırakan şakayık çiçeklerini farklı dokunuşlar ile sizlerin beğenisine sunuyoruz.

Şakayık çiçeklerine Wish Flowers Desing farkı ile ulaşabilirsiniz.

Şakayık Çiçeği Hikayesi

Şakayık çiçeğin hikayesi Yunan mitolojisine dayanmaktadır. Eski yunan döneminde ilaç tanrısının öğrenci olan Paeon hikayeye göre hocası tarafından ormana çiçek bulmaya gönderilmektedir. Paeon hamile olan kadınların çektikleri ağrıları azaltmak amacı ile şakayık çiçeğini aramaktadır. Fakat ilaç tanrısı kıskançlığı ile bilinir ve Paeon’u kıskanır. Bunu farkında olan Zeus ise Paeon’u korumak için onu şakayık çiçeğine dönüştürmüştür. Şakayık çiçeği olarak hayatına devam eden Paeon tüm hamile kadınların şifası olmuştur. Zeus sayesinde öldürülmeyen Paeon şifa veren bir çiçek olarak hayatına devam etmiştir. 

Şakayık Çiçeği Özellikleri

Şakayık çiçeği renk çeşitliliği ile oldukça zengin bir skalaya sahiptir. Şakayık çiçekleri genellikle nisan ve mayıs aylarında çok fazla çiçek açarlar. Şefkati temsil eden şakayık çiçekleri Türkiye’de yaygın bir şekilde yetişmektedir. Pembe, sarı, beyaz, mor, kırmızı olmak üzere pek çok çeşidi bulunur. Çok yavaş büyüyen bir yapıya sahiptir. Çiçekleri genellikle yarı katmerli veya katmerli olarak karşımıza çıkar. Evlerde ve bahçelerde oldukça tercih edilir. 

Kök olarak soğanlı bir bitki olduğu için hem kolay yetişir hem de çoğaltılabilir. Genelde yüksek alanlarda yetişirler. Sıcağı seven şakayık çiçeği soğukta solarlar. Eylül veya ekim aylarında ekim yaparsanız nisan ayında zevkle çiçeklenmesini bekleyebilirsiniz.

Şakayık Çiçeği Bakımı

Şakayık çiçeği bakımı nasıldır sorusu pek çok kişinin kafasını karıştırmaktadır. Evinizde şakayık yetiştirmek istiyorsanız bu bilgileri dikkate alabilirsiniz.

Her çiçekte olduğu gibi şakayık çiçeğinde de sulama rutini oldukça önemlidir. Yaz aylarından sıcak havadan dolayı toprakları kuru olduğu için sulamaya çok daha fazla ihtiyaç duyarlar. Şakayık çiçeği nemli toprakları sever. Eğer toprağı nemli ise yaz ayında sulama işini bir gün erteleyebilirsiniz. Soğuğa karşı dayanıklı olmayan şakayıklar için kış aylarında içeride yetiştirmeniz uygun olacaktır. Şakayık çiçeği humuslu toprak sever. Mineral açısından zengin olan toprağın şakayık bitkisinin yetişmesinde büyük katkısı vardır. Şakayık çiçeği sık yer değiştirmekten hoşlanmaz. Bakımı için en uygun yeri seçmek doğru olacaktır. Yanlış konumlandırma sonucunda yapraklarını döker ve gelişimini kötü yönde etkiler.

Renklerine Göre Şakayık Çiçekleri

Beyaz Şakayık: Beyaz şakayık mahcubiyeti ve masumiyeti simgeleyen bir çiçektir.

Pembe Şakayık: Pembe renge sahip olan şakayık çiçeği güzel şansı bolluğu ve refahı simgeler.

Kırmızı Şakayık: Kırmızı her zaman olduğu gibi aşkın simgesidir. Romantik ve özel günler için kırmızı şakayık hoş bir tercih olacaktır.

Şakayık çiçeklerinin en canlı renklerine güzel buketler halinde Wish Flowers Desing ürünleri arasından ulaşabilirsiniz. Özel günlerinize şakayık çiçek aranjmanları ve şakayık buketlerimiz ile eşlik ediyoruz.

Şakayık Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Şakayık çiçeğini tohumlama yöntemi ile çoğaltabilirsiniz. Bu yöntem çok uzun sürmektedir. Bu yüzden çok fazla tercih edilmez. Diğer bir yöntem ise şakayık çiçeğinin soğanı ile çoğaltma işlemi yapmak. Tohuma göre daha hızlı büyüme sağlar. Köklerin rahat yayılabilmesi için soğanların aralarına yeterli miktarda boşluk bırakılmalıdır. Mineralli toprak ve gübre kullanmanız çoğalması için destek olacaktır. Yaz çiçeği olarak bilinen şakayık için dikim işlemini eylül ekim aylarında yapmanız uygundur.

Şakayık Çiçeğinin Faydaları

Şakayık çiçeğinin hikayesinden de anlaşıldığı üzere ağrı kesici etkiye sahip olması en yaygın bilinen faydalarından biridir. Demleyip, iyileşmek ve ağrıları kesmek için çokça fazla kullanılan bir bitkidir. Diş enfeksiyonları için gargara şeklinde de kullanılmaktadır. Bazı kanamalar içinde kullanılabileceği söylenir. Şakayık çiçeğinin suyu yüzdeki gözenekler ve sıkılaşma için kullanılır.

Güzel görüntüsünün yanında pek çok faydası bulunan şakayık çiçekleri oldukça büyüleyici. Taze görünümü ve güzel renkleri ile duygularınıza şifa olacak.

 Wish Flowers, klasiğin dışına çıkan şakayık çiçekleri ile hem evlerinizi hem de kalplerinizi süsleyecek.

Wish Flowers ile Şakayık Buketleri

Şakayık çiçeği buketi ile sevdiklerinize duygularınızı en özel şekilde hissettirebilirsiniz. Büyüleyici buketlerimiz ile özel günleri daha özel bir hale dönüştürebilirsiniz. Şakayık, katmerli yaprakları ile göz alıcı bir görüntü ortaya koyar. Canlı ve mis kokulu olan şakayık çiçeği ilgi odağı haline dönüşür. Web sitemiz üzerinden şakayık çiçeklerimizi inceleyebilirsiniz. İnsanların ruhuna doğrudan dokunan bu çiçekler farklı renk seçeneklerine sahip. Şakayık çiçeği buketlerine en hızlı ve en güvenilir şekilde ulaşabilmek için doğru adrestesiniz. Tüm sorularınız için her zaman yanınızdayız!

Wish Flowers Desing ile sevdiklerinizi mutlu etmenin tadını çıkaracaksınız!