TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Şişli, İstanbul’da birbirinden güzel dokulara ve hatıralara ev sahipliği yapıyor. Gezip görülecek ve bu dokunun geçmişe dayanan tarihini mutlaka gezip görmek gerekir. Şişli kent rehberi sayesinde seyahate çıkmak, bu şehrin mekânlarını keşfederek daha dolu dolu bir gün geçirmenizi sağlar. Genel olarak otelleri, lüks mekânları ve moda anlayışı ile bilinse bile, tarihi caddelerinde kaybolup gitmemek elde değildir. Şişli’de gezilecek yerler arasında müzeler, hamamlar, parklar ve daha birçok güzellik bir arada sizi bekliyor.

sislide-gezilecek-yerler-1.jpg

Bu ilçede, tabiatın eşsiz güzelliği eşliğinde eşsiz ve sakın bir hayatla yolunuz kesişecek, lüks mekânlarında lezzetli yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Bununla birlikte tarihi hamamları kullanıma açık olduğu için, dilediğiniz zaman rahatlamak için tercih edilebilir bir seçenektir.

Şişli’de Gezilecek Yerler

Şişli’de gezilecek yerler denildiği zaman, daha çok akıllara kültürel ve tarihi mekânlar gelir. Bu şehir aslında kültür seviyesinin yüksekliği ile bilinirken, aynı zamanda tarihi yapılarına ekstra bir özen gösterdiğini söylemek mümkündür. Şişli’de gezip görülebilecek olan yerler şu şekilde sıralanabilir:

  • Şişli Askeri Müze: Halaskargazi’de bulunan Şişli Askeri Müze, Osmanlı Döneminde asker yetiştirmek amacıyla kullanılan çok önemli bir eğitim kurumu olarak kullanılır. Günümüzde ise tarihi dokusundan hiçbir şey kaybetmeden güzelliğini korumaya devam eden bu bina, ziyaretçilerine kapılarını hafta içi ve hafta sonu açmaya devam ediyor. 1862 senesinde inşa edilen bu askeri okul, 1986 yılında önemli bir müzeye dönüştürülerek ziyaretçilerine açılmaya başlanmıştır,
  • Şişli Atatürk Evi: Şişli Atatürk Evi, Mustafa Kemal Atatürk’ün oturduğu ve tarihimizin en özel yapılarından biri olarak önemini korumaktadır. 1942 yılında, İstanbul Büyükşehir Belediye, burayı müze olarak ziyaretçilerine açmıştır. İçerisinde Atatürk’ün eşyaları, Kurtuluş Savaşı’na dair materyaller ve farklı tablo çeşitleri bulunur. Müze, Pazartesi gününden hariç, tüm günler rahatlıkla ziyaret edilebilir olan yerler arasındadır.
  • Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi: Nazım Hikmet Kültür Merkezi, Şişli Halide Edip Adıvar semtinde bulunur. Farklı etkinliklerin yapıldığı bu kültür evinde, arkadaşlarınızla ya da ailenizle katılabileceğiniz birçok farklı tiyatro sergilenir. Diğer yandan müzikli görseller, festivaller, sirkler ve komedi programları gibi belli dönemde yapılacak şeyler ziyaretçilere sunulur.
  • Şişli Beth İsrael Sinagogu: Şişli Beth İsrael Sinagogu, Yahudilerin ibadet edebilmek için tercih ettiği önemli bir dini yapıdır. 1920 senesinde inşa edilen bu yapı, 1950 yılında Yahudi nüfusundaki artıştan kaynaklı genişletilmiştir. Günümüz tarihinde hala ibadete açık olan yapı, dini dokusunu merak eden ziyaretçilere de açıktır.

Şişli Kent Rehberi

Şişli, İstanbul'un en hareketli ve çeşitliliğin merkezi olan semtlerinden biridir. Tarihi ve modern yaşamın iç içe geçtiği bu bölge, alışveriş merkezleri, tarihi binalar, sanat galerileri ve lezzet durakları ile ziyaretçilerine benzersiz bir deneyim sunar. Nişantaşı'nın şık mağazalarından, Osmanbey'in tekstil atölyelerine, Mecidiyeköy'ün iş merkezlerinden, Halaskargazi Caddesi'nin canlı atmosferine kadar Şişli, İstanbul'un dinamizmini her köşesinde hissettirir.

sislide-gezilecek-yerler-2.jpg

Kültür ve sanatın kalbi olarak da bilinen Şişli'de, Atatürk Müzesi gibi tarihi mekanların yanı sıra, birbirinden farklı sanat galerileri ve tiyatrolar bulunur. Şişli aynı zamanda lezzet tutkunlarını da cezbeder; farklı mutfakların en iyi örneklerini sunan restoran ve kafeler, her damak zevkine hitap eder. Yeşil alanları ve parkları ile de dikkat çeken bu bölge, şehrin yoğun temposundan kaçıp nefes almak isteyenler için idealdir. Şişli, hem yerel halkın hem de turistlerin uğrak noktası olmayı başaran, İstanbul'un vazgeçilmez semtlerinden biridir.

İstanbul Şişli’de Gezilecek Yerler

  • Şişli Camii: Şişli’de gezilecek olan yerler arasında olmazsa olmaz olan bir diğer yapı ise Şişli Camii’dir. 19 Mayıs semtinde olan bu tarihi mimarı, İslam dinine özgü çeşitli motiflerle süslenmiştir tarihe meydan okuyan duruşu ve sahip olduğu eşsiz dokusuyla Şişli’de mutlaka görülmesi gereken bir yerdir.
  • Saint Esprit Katedrali: Saint Esprit Katedrali, Cumhuriyet Caddesinde yer alan, Notre Dame de Sion Fransız Lisesi’nin avlusunda bulunan önemli tarihi dokulardan biridir. 1846 yılında ibadete açılan bu katedral, günümüzde hala ibadete açık olduğu gibi, tarihini merak eden ziyaretçilerini de beklemeye devam eder. Dolayısıyla ibadet saatleri dışında da bu kiliseyi gezmek mümkündür.
  • Aya Dimitri Rum Kilisesi: Şişli’de gezilecek yerler listesinde en başlarda yer alan kültürel dokulardan birisi de Aya Dimitri Rum Kilisesi’dir. Bu kilise Feriköy semtinde konumlanırken, günün her saati ibadete açıktır. Diğer yandan turistler, belli saat aralıklarında bu kiliseyi ziyaret edebilir.
  • Şişli Bilim Merkezi: Bilim Merkezi; İnönü semtinde ziyarete açık olan kültürel mekânlardan biri olarak dikkat çeker. Bilime dar farklı materyallerin sergilendiği bu özel müze, haftanın her günü ziyarete açıktır.
  • Şişli Radyoevi: Harbiye Radyo Evi, Şişli’de mutlaka ziyaret edilmesi gereken bir yerdir. 24 saat boyunca açık olan bu Radyo Evi, ziyaretçilerini günün neredeyse her saati kabul eder.
  • Bomontiada: Bomontiada, bir süre dikkat çeken bir bira fabrikası olarak kullanılırken, günümüzde sanat merkezi olarak kullanılır. Burası açık hava konserleri ve sanat sergisi gibi birçok sanat etkinliğinin de yapıldığı yerdir.
  • Şişli Habitat Parkı: Şişli Habitat parkı, sevdikleriyle ya da tek başına sakin bir gün geçirmek isteyenler için çok güzel bir seçenektir. Özellikle hafta sonları kalabalık olsa bile, hafta için gezilebilir bir nokta olan bu park huzurla doğanın sesini dinlemek için çok uygundur.
  • Maçka Demokrasi Parkı: Habitat Parkı ile çok yakın mesafelerde olan Maçka Demokrasi Parkı, ilçenin en popüler olan parkı olarak dikkat çeker içerisinde yer alan şık restoranlar, kafeler ve eğlenceli aktiviteler keyifli vakit geçirmenizi sağlarken, sanat sergileri kültürel olarak da son derece tatmin edicidir.
  • Şişli Bit Pazarı: Alışveriş merkezlerinin en lüks kısmı bölgesi olarak bilinen Şişli, diğer yandan bit pazarıyla da bilinir. Şişli bit pazarı, elektronik aletlerden kıyafetlere kadar aradığınız her ürünü rahatlıkla bulabileceğiniz, oldukça uygun fiyatlı bir Pazar olma özelliğine sahiptir.
  • Şişli Hamamları: Şişli; hamam yapılarıyla bilinen bir bölge olmasa bile, bu semte gideceğiniz nezih hamam seçenekleri bulunur. Osmanlı Hamam Havuz ve Ağa Hamamı, Şişli’nin en fazla rağbet gören hamamları arasında yer alır.
  • Şişli Cevahir AVM: Bu AVM, Şişli’nin ve Avrupa Yakası’nın en lüks ve en sevilen alışveriş merkezidir. 19 Mayıs semtinde bulunan bu şık AVM, birçok farklı markayla beraber yeme- içme gibi alanlarda da ev sahipliği yapar.

Şişli Hangi Yakada ?

İki yakadan oluşarak görenleri büyüleyen İstanbul’da, hangi ilçelerin hangi yakada olduğu çok merak edilen bir konudur. Özellikle Şişli’yi keşfetmek isteyenler için ‘’Şişli hangi yakada?’’ sorusu ile çok sık bir şekilde karşılaşılır. Şişli, İstanbul Avrupa Yakasında yer alır. Ayrıca Kâğıthane ve Beşiktaş’a komşu olduğunun bilinmesinde fayda vardır.

Şişli Semtleri

Şişli’nin birçok semti vardır. Bu semtler arasındaki mesafe çok uzak olmadığı gibi Şişli semtleri konumlarından dolayı ülke içerisinde her semte sipariş gönderebilme imkânı tanır. Şişli çiçekçi hizmetleri ile ön plana çıkan Wish Flowers Design, aşağıda yer alan tüm konumlara sipariş gönderimi yapar.

  • Feriköy: Şişli’nin olmazsa olmazı olan Feriköy, kafeleri ve restoranları ile bilinen bir konumda yer alır. Feriköy çiçek gönder seçeneği ile uzakları anlamsız kılan Wish Flowers Design farkını tercih etmek için oldukça uygundur,
  • 19 Mayıs: Birbirinden farklı kültürel etkinliği içerisinde barındıran 19 Mayıs, kesinlikle gezilip görülmesi gereken bir noktadır. 19 Mayıs çiçekçi hizmeti ile ön plana çıkan firmamızdan bu konuda faydalanabilirsiniz,
  • Teşvikiye: Bu şehrin en lüks ve işlek semtlerinden biri olarak ön plana çıkan Teşvikiye, alışveriş için çok iyi bir seçim olarak karşınıza çıkar. Wish Flowers Design olarak Teşvikiye çiçekçi konusunda üst düzey standartlarda canlı çiçek çeşitlerini size sunmaya devam ediyoruz,
  • Maslak: Genel olarak holdingleri ve ofisleri ile bilinen Maslak’ta, yeni iş tebriği dileklerinizi iletmek isteyeceğiniz sevdikleriniz olabilir. Maslak çiçekçi söz konusu olduğunda, ilk akla gelen firmamız, gönlünüze göre çeşitli hediye alternatiflerini sizlere sunmaya devam ediyor.

Yukarıda yer alan semtlerle beraber, Şişli’de yer alan tüm semtlerin çok kıymetli olduğunu ve işlek olduğunun bilinmesi gerekir. Bu yüzden Wish Flowers Design olarak Şişli gibi merkezi bir konumda yer alan bölgenin her yerine, birbirinden güzel kokan eşsiz güzellikteki taze çiçekleri göndermeye devam ediyoruz.

Şişli Nereye Bağlı ?

İstanbul; Türkiye’nin en büyük şehri olarak her göreni etkisi altında bırakır. Bu yüzden bu ilin semtleri ve nereye bağlı olduğu hakkında bilgi sahibi olmak önemlidir. Eğer ‘’Şişli nereye bağlı?’’ sorusunun cevabını arıyorsanız, Şişli bir ilçedir ve Avrupa yakasında bulunur. İlçenin semtleri arasında bulunan Şişli semti, diğer yandan ilçeye ismini de vermiştir. Bu yüzden İstanbul Şişli semtinin nereye bağlı olduğunda dair zaman zaman kafa karışıklığı yaşanması normaldir.

Şişli Çiçekçiler

Şişli; İstanbul’un çok özel bir semti olurken, bu semte hizmet veren çiçekçiler sevdiklerinizi mutlu etmeniz için fırsat alanı oluşturur. Bu konuda nitelikli hizmet anlayışının ön planda tutulduğu Wish Flowers Design, söz konusu özel günlerde Şişli’ye çiçek göndermek ve uzak mesafelerden bile zarif bir taze çiçek buketi ile sevdiklerinizin yanında olduğunuzu hissettirmek olduğunda özgün çiçek tasarımları sunar.

sislide-gezilecek-yerler.jpeg

Bütçeye uygun fiyatlarda sunulan canlı çiçekler, aynı gün teslimat özelliği ile en kısa süre içerisinde sevdiklerinizin adresine teslim edilir. Geniş ürün seçeneklerinin yer aldığı Wish Flowers Design web sitesine göz atarak, her zevke ve her kesime hitap eden benzersiz çiçek aranjmanları ile sevdiğiniz insanları mutlu edebilirsiniz. Kalite, güven ve ayrıcalıklı hizmet söz konusu olduğunda, Wish Flowers Design seçkin çiçek modellerinin eşsiz güzelliği ile her zaman yanınızda olmaya devam ediyor.