TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Statis çiçeği, halk arasında ‘deniz lavantası’ adıyla bilinir. Bitki bilimine göre ise bu çiçeğin adı ‘limonium siniuatum’dur. Kardikenigiller familyasına ait bir bitkidir. Bildiğimiz asıl lavanta ile herhangi bir bağı olmayan bu çiçeğin, anavatanı net olarak belli değildir. Genellikle Akdeniz bölgesinde yetiştirilmeye uygundur.

Statis çiçeği ile ilgili oldukça etkileyici bilgiler vardır. Mesela yapısı gereği çok yıllık bir bitkidir, fakat kültür olarak yetiştirilen türlerine tek yıllıkmış gibi davranılır. Bu bitkinin çiçeği olarak bilinen şatafatlı ve renkli kısmı aslında çiçeğin kılıfıdır. Çiçeğin sapı ise yaprakçıklarının değişim geçirmesi ile meydana gelmiştir.

statis çiçeği

Dokunulduğunda kağıda dokunuyormuş hissi verir. Bu bitkinin çiçek bölümü yıldız şeklindedir ve birbirinden farklı renklere sahip yaprakçıkların iç kısmında bulunur. Bu işlem için çiçekler sap kısımları ile birlikte kesilir ve ışık almayan bir ortamda ters bir biçimde iki haftaya yakın bir süre boyunca tutulur. Statis bitkisinin asıl çiçeği çoğunlukla beyaz renklidir. Bu çiçeğin gövdesi ve dalları ise yeşil renklidir, çok geniş renk seçeneğine sahiptir. Sıklıkla tercih edilen renkleri ise; pembe, mor ve beyazdır.

Statis çiçeğinin yaprak boyu uzundur ve oldukça incedir. Bu çiçeğin bakımı aslında çok zor değildir. Fakat her gün özenli bir şekilde bakımını eksiksiz uygulamak gerekir. Doğru bakım uygulandığı takdirde sağlıklı bir büyüme gösterir ve bulunduğu ortamın en dekoratif parçalarından biri olur.

Bu bitki adını botanik bilimine göre almıştır. Fakat halk arasında değişik isimlerle anılır. Mesela en sık deniz lavantası denilse de limon otu, sahil karanfili, deniz otu, herdemtaze gibi farklı isimlere de sahiptir. Sitemizde yer alan Statis çiçekleri arasından en beğendiğiniz renk ve tasarıma sahip olanı seçtikten sonra kolaylıkla sipariş oluşturabilirsiniz. Sitemizde yer alan çiçekler son derece kalitelidir. Online çiçek alışverişinde zirvede olan sitemizin, kampanyalarından faydalanabilirsiniz.

Statis Çiçeği Anlamı

Statis çiçeği anlam olarak genellikle ‘barış’ anlamına gelir. Birbirine küs iki kişiden biri diğerine bu çiçeği vererek aslında ona varış teklif etmiş olur. Statis çiçeğinin farklı renkleri farklı anlamlara da gelebilir. Mesela beyaz rengi masumiyeti, mor rengi inancı sembolize edebilir.

Aslında çiçeğe hangi anlam yüklenirse çiçek o anlamı taşır. Çoğunlukla barış anlamına gelen Sevdiğiniz kişiye ne kadar değerli olduğunu hissettirmek için de verebilirsiniz. Bu çiçek büyüleyici güzelliği ile her ortamda dikkat çeker. Ülkemizde de son zamanlarda ev dekorasyonları için sıklıkla tercih edilir.

Statis çiçeği nerede bulunur? Akdeniz bölgesinde yetişmeye uygun olduğu için ılıman iklimi sever. Ayrıca bu bitkiye deniz lavantası, sahil karanfili denilmesinin sebebi, deniz kıyılarında sıklıkla görülmesidir. Yetişmesi için özel bir toprağa ihtiyaç yoktur. Çünkü bu çiçek, toprak açısından seçici değildir. Ama mineralli, tuzlu ve geçirimli topraklarda daha sağlıklı büyüme gösterir. Statis çiçeği; susuzluğa, sıcağa ve soğuğa karşı direnç gösterebildiği için sıklıkla tercih edilir. Genellikle kurutularak değerlendirilir ve kuru hali bile uzun bir süre tazeliğini korur.

Statis çiçeğinin neredeyse bütün renklerde çiçek veren tohumları bulunur. Fakat bu bitkinin doğada yetişen versiyonu mavi renklidir. Peyzaj alanında sıklıkla tercih edilir. Saksı çiçeği olarak yetiştirilmeye de uygundur. Çiçek verdikçe budanırsa tekrar tekrar açar. Günden güne popülerliğini arttıran bir bitkidir. Kurutulduğu takdirde yıllar boyunca bozulmadan ister vazolarda ister kitap aralarında saklanabilir.

Statis Çiçeği Satın Al

Statis çiçeği satın almak istiyorsanız Wish Flowers & Design olarak sizler için en kaliteli ve bakımlı çiçekleri sunuyoruz. Sitemizde her zevke hitap edecek çeşitliliktedir. Farklı renk seçenekleri ve aranjmanlar ile içinize sinen çiçeği satın alabilirsiniz.

Sitemizdeki çiçekler çok çeşitli olduğundan fiyatları da değişir. En ucuzdan en pahalıya çiçek alternatifi sunan sitemiz üzerinden sipariş oluşturabilirsiniz. Sizlere güvenilir alışveriş ve hızlı teslimat sağlıyoruz. Ayrıca sitemizde zaman zaman bazı büyük kampanyalar da yapılıyor. Sitemizin kaliteli ürünlerinden ve avantajlarından faydalanmak için internet adresimiz üzerinden bizlere ulaşabilirsiniz.