TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Yılbaşı çiçeği, yeni yıl yaklaşırken açmasından dolayı bu adı almıştır. Bu çiçeğin gerçek adı ‘schlumbergera’ olarak geçmektedir. Yılbaşı çiçeği çoğunlukla iç mekanda yetiştirilir. Bu çiçek kaktüs ailesine aittir. Yaprakları büyük olan bu saksı bitkisinin çiçekleri birbirinden ayrı renklere sahiptir. Peki yılbaşı çiçeği bakımı nasıl yapılır gelin bakalım.

yılbaşı çiçeği

Yılbaşı çiçeği kaktüs ailesine ait olduğu için suyla fazla ilişkisi olmaz. Genelde çiçekler bahar aylarında açarken yılbaşı çiçeği, kış aylarında açan ender bir bitkidir. Birbirinden farklı renk alternatifleri bulunmaktadır. Örneğin; pembe, beyaz, kırmızı, lila, sarı gibi renk tonlarına sahip olabilir. Yılbaşı çiçeğinin birden fazla türü mevcuttur ve bu türler arasında ciddi bir değişiklik bulunmamaktadır. Doygun yaprakları ile göz önüne çıkan bitki, yapraklarının köşelerindeki tırtıklı yapıdan dolayı da diğer çiçeklerden farklı görünmektedir.

Yılbaşı çiçeğine gereken bakım uygulandığı takdirde ofis gibi kapalı alanlarda da rahatlıkla kullanılabilir. Kış bitkisi olduğundan dolayı genellikle ocak – aralık aylarında açtığı görülür.

Sitemizde birçok yılbaşı çiçeği çeşidi en özenli aranjmanlar ile güzelleştirilip önünüze sunulmaktadır. Yılbaşı çiçeklerimiz özel olarak tasarlanmış saksılar ve aranjmanlarla birleştirilip sizleri en özel günlerinize hazırlamaktadır.

Yılbaşı Çiçeği Çoğaltma

Sahip olduğunuz yılbaşı çiçeğinin farklı bir saksıda da gelişimini sürdürmesini, oraya da yayılım göstermesini istiyorsanız en ideal yol çoğaltma işlemi olacaktır. Yılbaşı çiçeğini çoğaltmak için köklerden ayırmak gerekmektedir. Çiçeğin kökleri, çiçek için tehlike oluşturmayacak şekilde ayarlanıp kesilmelidir. Çiçeğin kökleri zaten yaygın vaziyettedir. Çiçeğin kök saçaklarına zarar gelmeyecek biçimde kesme işlemi uygulandıktan sonra, kesilen kökün toprakla bağı kalmamalıdır.

Yılbaşı çiçeğinin topraktan ayrıştırıldığı kök suya konularak hemen hemen üç gün bekletilir. Sonrasında ise o kök farklı bir saksıya dikilmelidir. Saksıya dikilir dikilmez çiçeği biraz sulamak, çiçeği daha diri tutacaktır. Ayrıca çiçeğin bütün kökleri saksının içinde bulunmalıdır. Çiçeğin köklerinin toprağın üzerinde kalmaması ve köklerin saksının kenarından sarkmaması dikkat edilmesi gereken unsurlardandır.

Sitemizde sizler için özel olarak tasarlanmış saksılar ile yılbaşı çiçeğini en güzel şekilde yetiştirebilirsiniz. Yılbaşı çiçeğinin yapısına uygun olarak hazırlanmış saksılarımızda köklerin taşması sorunu ile karşı karşıya kalmazsınız.

Yılbaşı Çiçeği Sulama

Yılbaşı çiçeği kaktüs ailesine ait olduğu için fazla su kullanılarak yetiştirilen bir çiçek değildir. Çiçeğe sadece toprak tümüyle kurulduğunda su verilmelidir. Çiçeğin açma zamanı geldiğinde ise suyun miktarında oynamalar yapılabilir. Sonbahar aylarında çiçeğe olabildiğince az su vermeli, kış aylarında ise su miktarı az olmalıdır.

Yılbaşı çiçeğini sularken su tercihinizi yağmur suyundan yapmanız çiçek için önemlidir. Çünkü şebeke suyu çiçeğinize zarar verebilir.

Yılbaşı Çiçeği Ne Zaman Açar?

Yılbaşı çiçeği adından da anlaşılacağı gibi kış aylarında çiçek veren bir bitkidir. Çoğunlukla ise aralık sonu ocak başı gibi bir zamanda çiçek veren bu bitki muazzam görüntüsüyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Fakat yılbaşı çiçeğinin muhteşem bir şekilde çiçek açabilmesi için bütün gereksinimlerinim karşılanması gerekmektedir.

Yılbaşı çiçeğinin bakımını eksiksiz bir şekilde yapıp yetişmesi için uygun ortamı sağlarsanız çiçeğinizi uzunca bir zaman koruyabilirsiniz. Yani çiçeğiniz uygun koşullarda sağlıklı bir şekilde büyüme gösterir. İlk olarak çiçeğin ışık ihtiyacı karşılanmalıdır. Yılbaşı çiçeği fazlasıyla gün ışığı isteyen bir bitkidir. Işık İhtiyacı yeterli oranda karşılanmadığı taktirde çiçeğiniz büyüme gösteremez, bir zaman sonra ise çürür. Bundan dolayı yılbaşı çiçeği ışık alan bir yerde yetiştirilmelidir.

Sitemizdeki en özel tasarımlı yılbaşı çiçekleri, uygun yetiştirilme ortamı oluşturulduğunda sağlıklı bir şekilde büyüme gösterecektir. Yılbaşı çiçeklerimiz büyüdükçe muazzam bir şekilde çiçek verecektir.

Yılbaşı Çiçeği Renkleri

Yılbaşı çiçekleri uygun şartlarda yetiştirildiğinde pembe, sarı, lila, kırmızı, beyaz gibi farklı renklerde çiçek verir. Farklı farklı renklerde açan yılbaşı çiçeğinin bakımları eksiksiz yapılmalıdır.

Sitemizde bulunan yılbaşı çiçekleri renk renk çiçek açarak adeta renk şöleni yaratır. Özel ve kaliteli yılbaşı çiçeklerimiz büyüdükçe muhteşem renklerde çiçek verir.

Yılbaşı Çiçeği Özellikleri

Yılbaşı çiçeğinin asıl adı ‘schlumbergera’ olarak geçmektedir. Yılbaşı çiçeği çoğunlukla iç mekanda yetiştirilir. Çiçek adından da anlaşılacağı üzere kış aylarında açan bir bitkidir. Yılbaşı çiçeği açtığında genellikle pembe, beyaz, kırmızı, sarı, lila gibi renkler vermektedir. Doygun yapraklara sahip olan yılbaşı çiçeği, kaktüsgiller ailesindendir. Yılbaşı çiçeğinin birbirinden farklı birkaç türü bulunmaktadır.

Yılbaşı çiçeği belirli bir düzende sulanmalıdır. Kaktüs ailesine ait olduğundan dolayı suyla çok ilişkisi yoktur. Yılbaşı çiçeği özellikle açma zamanı geldiğinde az sulanmalıdır. Yılbaşı çiçeği yaygın köklere sahip olduğundan dolayı yakınında farklı bir bitki bulunmamalıdır. Çünkü kökleri yayılmış olan bu bitki etrafında başka bir bitki varken rahat bir şekilde büyüme gösteremeyebilir.

Yılbaşı çiçeği gün ışığını çok seven bir bitki olsa da sağlıklı bir gelişim göstermesi için güneş ışığını dolaylı yoldan almalıdır. Doğrudan güneş ışığı çiçeğe zarar verebilir. Çiçek oda sıcaklığında muhafaza edilmelidir. Sitemizde bulunan yılbaşı çiçekleri, oda sıcaklığında gün ışığı alan bir yere konumlandırılırsa renkli renkli çiçekler açarak bulunduğunuz yere farklı bir hava katacaktır.

Yılbaşı Çiçeği Kime Alınır?

Yeni yıla girerken açan bir bitkidir. Dolayısıyla yeni yılını kutlamak istediğiniz kişilere, sevdiklerinize, eşinize, dostunuza bu çiçeği alarak onları mutlu edebilirsiniz. Bu çiçek renkli renkli açtığı ve bir iç mekan bitkisi olduğu için birçok kişi tarafından tercih edilmektedir. Yeni yıla mutlu, sevgi dolu girmek ve sevdiklerinizi mutlu etmek için yılbaşı çiçeği hediye edebilirsiniz.

Sitemizde oldukça özenli tasarımları ve uygun fiyatlarıyla dikkat çekmektedir. Yılbaşı çiçeklerimiz özel aranjmanlar kullanılarak hazırlandığı için bulunduğu ortama bir zarafet katacaktır. Dolayısıyla özel tasarımlara bu kadar uygun fiyatlar sunan sitemizi incelemekte fayda var.

Kaç Çeşit Yılbaşı Çiçeği Bulunmaktadır?

Yılbaşı çiçekleri birbirinden farklı pek çok çeşide sahiptir. Her bir çeşidi birbirinden güzeldir. Yılbaşı çiçeklerinin her türü için farklı bir bakım uygulamak gerekmektedir. Bilinen kaktüs ailesine mensup yılbaşı çiçekleri genellikle saksıda büyüyen ve küçük alanları seven bir bitkidir. Fakat kokina olarak bilinen diğer çeşidi ise geniş alanları seven yayılımcı bir bitkidir. Birbirlerinden ayrı olsalar da yılbaşına yakın açmalarından dolayı iki tür de yılbaşı çiçeği olarak bilinir.

Wish Flowers & Design olarak sizlere en kaliteli yılbaşı çiçeklerini sunmaktayız. Yılbaşı çiçeklerimiz oldukça özel bir tasarıma sahip olup kaliteli aranjmanlarla bütünleşip en uygun maliyet ile karşınıza çıkmaktadır.