TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Gündüz sefası çiçeği halk arasında başka isimlerle de anılmaktadır. Gündüz sefası çiçeği yerine çoğu zaman kahkaha çiçeği, sabah sefası, yıldız sarmaşığı, çit sarmaşığı gibi isimler de kullanılmıştır. Global olarak ise daha çok ‘petunya’ olarak bilinen bir bitkidir. Gündüz sefası çiçeği, tohumdan ekilse bile çok hızlı gelişim göstermektedir. Bu yüzden gündüz sefası çiçeğini yetiştirmek oldukça kolaydır. Aynı zamanda bu bitki ülkemizde sıklıkla tercih edilmektedir. İnsanlar çoğunlukla balkonlarında bu çiçeği kullansalar da bazen bir bahçede bir parkta da bu çiçekle karşılaşmamız mümkün.

Gündüz sefası çiçeği, bir diğer adıyla petunya, dünya genelinde 20’den çok türü bulunan bir bitkidir. Bizim ülkemizde de farklı farklı bir sürü çeşidi bulunan gündüz sefası bitkisinin çiçekleri de çeşidine göre kırmızı, sarı, mor, beyaz olarak değişiklik göstermektedir. Yani bu bitkinin farklı türlerinin çiçekleri de farklı renklerdedir. Gündüz sefası çiçeği oldukça basit ve sık çiçek açar ve doğru bakım uygulandığı takdirde uzun yıllar boyunca yaşamını sürdürebilir. Bu özelliklerinden dolayı ev ortamında çoğunlukla tercih edilen çiçeklerden biridir. 

Sitemizde birçok gündüz sefası çiçeği en güzel aranjmanlarla birleştirilip özel tasarım olarak sizlere sunulmaktadır. Gündüz sefası çiçeklerimiz, özel günlerinizde ya da sevdiklerinize hediye almak istediğinizde sizin için adeta bir kurtarıcı olacaktır. Sitemizdeki gündüz sefası çiçeklerinin bakımları eksiksiz yapılmıştır. 

Gündüz Sefası Çiçeği Özellikleri

Gündüz sefası çiçeğinin ömrü hemen hemen 6 ay sürmektedir. Bu bitki ilkbahar aylarında tohumlarından yetişerek çok hızlı bir şekilde büyümektedir. Gündüz sefası çiçeği genellikle kış ayları yaklaşırken ölürler. Yaprakları kalp figüründe açan gündüz sefası çiçekleri, sabahları açan muhteşem çiçekleriyle balkonlarda ve bahçelerde yerini almaktadır. Toprak yapısına göre bitkinin yapraklarının ebatında değişiklikler meydana gelmektedir. Gündüz sefası çiçeğinin yaprakları, verimli topraklarda 10 – 12 santimetre bir genişliğe ulaşmakta ve oldukça şatafatlı bir görünüm sergilemektedir. 

Gündüz sefası çiçeği, boyut olarak uzadıkça yapraklarında daralma meydana gelmektedir. Gündüz sefası sarmaşıklı yapısıyla da ön plana çıkarlar ve bu özelliğinden dolayı başka bitkilere sarılarak 2 – 3 metre kadar boy atabilirler. Marmara ikliminin görüldüğü yerlerde gündüz sefası çiçeği, toprağa bir kere dikildiklerinde tohumları etrafa dağılır ve her ilkbahar mevsimi geldiğinde tekrardan yetişirler. Bu durum gerçekleşirken özel olarak bir çabaya gerek yoktur. Gündüz sefası çiçeği, gün boyu çok kavurucu güneş almayan, besleyici toprağa sahip bahçelerde görülmektedir. Büyüme alanının sağlanmadığı yerlerde büyüyen gündüz sefası çiçeğini sökmek gerekmektedir. 

Sitemizdeki tüm ayrıntıları özenle hazırlanmış olan gündüz sefası çiçeklerimiz bulunduğu ortama şıklık ve zarafet katacaktır. Sitenizdeki gündüz sefası çiçeklerimiz, en kalitelidir şekilde hazırlanmıştır ve tüm bakımları yapılmıştır. Sitemizden alacağınız gündüz sefası çiçeklerimiz özenle paketlenip kargoya verilmektedir. 

Gündüz Sefası Çiçeği Bakımı

Gündüz Sefası çiçeğini iç mekanda kullanacaksanız bakımını eksiksiz olarak yerine getirmeniz gerekir. Çiçeğin bakımını yapıldığı takdirde uzun yıllar boyunca sizinle kalacaktır. Gündüz sefası çiçeği adından da anlaşılacağı üzere gün ışığını sever, fakat çok fazla güneşe maruz kalması çiçeği olumsuz etkiler. Gündüz sefası çiçeğini biraz güneş biraz gölge olan bir alanda tutmanız çiçeğin sağlıklı büyümesini sağlar. Bu çiçeği sulamak gereklidir, ama günün her saati sulanmamalıdır. Sulama için akşam saatlerini tercih etmek gerekir. 

Gündüz sefası çiçeği, çok nemli toprağı sevmediği için sürekli sulamamak gerekir. Çiçeğin toprağı kontrol edilmeli ve toprak kurumaya yakın olduğunda sulama işlemi gerçekleştirilmelidir. Ancak buradaki püf nokta toprağın tamamen kurumasını beklememek gerektiğidir. Toprak tümüyle kurumadan sulama işlemi tamamlanmış olmalıdır. Gündüz sefası çiçeği, şiddetli rüzgara maruz kalmamalıdır. Çiçeğin bahçede veya balkonda büyütecek kişiler kesinlikle rüzgar şiddetini de hesaba katmalıdırlar. 

Gündüz sefası çiçeği sağlıklı bir büyüme gösterdikçe uzunluğu da artacağından ve tıpkı bir sarmaşık edasıyla büyüdüğünden çiçeğin sağlığı adına türlü türlü destekler kullanılabilir. Bu işlem orkidelerde de karşımıza çıkar. Sitemizde bulunan gündüz sefası çiçeklerimiz bakımları tümüyle yapılmış olarak sizlere sunulmaktadır. Özenle hazırlanmış olan çiçeklerimizle sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. 

Gündüz Sefası Çiçeği Yetiştirilmesi

Gündüz sefası çiçeği güneşi doğrudan sevmez. Biraz güneş alan yarı gölgeli yerleri daha çok sever. Çünkü gündüz sefası çiçeği gölgeye de adapte olabilen bir çiçektir. Normal şartlarda evlere uygun olmayan bu bitki pencere kenarında güzel bir konumu olduğu taktirde evlerde de sıklıkla tercih edilir. Gündüz sefası çiçeği yalnızca tohumla çoğaltılabilir. Gelişimi tamamlanan, kuruyan tohumları gerekli ortam sağlandığında yetişir. Gündüz sefası çiçeğini, ikliminin uyduğu bir yerde bahçeye ekerek yetiştiriyorsanız her ilkbahar aylarında tekrardan büyürler. Ama bahçede değil de saksıda ya da balkonda yetiştiriyorsanız tohumlarını stoklayarak bir dahaki ilkbahar aylarında tekrardan ekmelisiniz. 

Gündüz sefası çiçeği çok kısa sürede yetişir. Çiçeğin tohumları yarım metre aralıkla beşer beşer ekilmelidir. Bu çiçek her toprağa adapte olur. Ama verimli ve besin değeri yüksek topraklarda gündüz sefası çiçeğini, çok daha gür ve şatafatlı bir büyüme gösterir. Bu çiçek düzenli bir sulama rutini gerektirmez. Yağışın olmadığı ve kavurucu sıcakların olduğu zamanlarda kurumamasına dikkat etmeniz yeterli olacaktır. Bahçelerde görülen salyangozlar gündüz sefası çiçeklerinin yapraklarına dadanırlar. Ama bu çiçek hızlı gelişim gösterdiği için bu durum problem yaratmaz. 

Wish Flowers & Design olarak en şık çiçek çeşitlerinden biri olan gündüz sefası çiçeğinin bakımını, özel aranjmanlarla süslemesini yapıp sizlere sunmaktayız. Gündüz sefası çiçeğini, yapısına en uygun saksılarla tamamlayarak sağlıklı gelişmelerini ön planda tutan sitemizde fiyatlar da oldukça makuldur. Her bütçeye uygun çeşitlerimiz sitemizde mevcuttur. Gündüz sefası çiçeği siparişleriniz özenle oluşturulup aynı gün yola çıkar. Her ayrıntısıyla göz kamaştıracak olan gündüz sefası çiçeğini iyi günlerde kullanmanızı dileriz.