TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Kış çiçekleri, soğuk havalarda içinizi ısıtacak güzelliğe ve muhteşem renklere sahiptir. Yaz ayları geçtikten sonra havaların yavaş yavaş soğumaya başlaması, kış mevsiminin çiçek bakmaya uygun olmadığını düşündürürken, diğer yandan buz gibi olma hissini uyandırır. Ancak bu düşünce yanlıştır. Zorlu şartlar her çiçek için uygun olmasa bile, kış aylarına uygun çiçekler kış aylarında çiçek açar ve ortamın enerjisini yükseltir.

Kış Çiçekleri

Kışın soluk atmosferini, çiçeklerin canlı renkleriyle şenlendirmek istiyorsanız pek çok çiçek alternatifi karşınıza çıkar. Biraz uğraştığınızda evinizi, ofisinizi ya da kış bahçenizi mis kokulu çiçeklerle renklendirmek ve yazı yaşamaya devam etmek mümkün. Renksiz günlere renk katacak çiçek seçeneklerine bu yazımızda göz atalım.

Kardelen Çiçeği

Kardelen çiçeği, kış aylarında açan çiçeklerin en başında yer alan ve en güzel mucizelerden biridir. Karın altından çıkabilme özelliğine sahip olan kardelen çiçeği zarif olduğu kadar güzel bir görünüme sahiptir. Bununla beraber dilediğiniz gibi saksıda veya bahçenizde yetiştirilmek için son derece uygundur.

Kardelen çiçeği soğanlı çiçeklere dâhil olan nergisgillerden bir bitki türüdür. Botanik dilinde ‘’Galanthus’’İngilizcesi ise ‘’snowdrop’’ olan kardelen çiçeğinin bilinen 20’den fazla çeşidi bulunuyor. Ayrıca yüksek yerleri çok seven bir çiçek olan kardelen nemli toprakları çok severken, aynı zamanda -15 derecelere kadar dayanabilme özelliğine sahiptir.

Kardelen çiçeğini yetiştirmek ise aslında çok basittir. Boyu 20-25 kadardır. Geçirgenlik özelliği yüksek olan toprakları, güneşli ve yarı gölge alanlarda daha verimli büyüme göstermektedir. Bu bitkinin en çarpıcı özelliği ise yetiştirilmesi oldukça kolay olmasına rağmen, çiçeklerine dokunulmasından pek hoşlanmamasıdır.

Kardelen bitkisini ilk kez dikecekseniz, sonbahar aylarını tercih etmenizde fayda vardır. Soğanları, toprağa yaklaşık 5-7 cm aralıklarla ve 5-7 cm derinlikte dikme işlemi yapabilirsiniz. Kardelen bitkisi, bir kez toprağa tutunduktan sonra hastalıksız ve sorunsuz bir şekilde uzun yıllar yaşayabilen bir bitki türüdür. Bu bitkinin çiçek açma dönemi ise aralık ayından Mart ayına kadardır. Çiçek açmaya başladıktan sonra kuruyan yeşil bölümler, bir sonraki yıl kendiliğinden tekrar yeşillenmeye başlar.

Kardelen çiçeğinin çoğaltmanın en kolay yöntemi ise soğanlardan elde edilen yavruların ayıklanarak tekrar toprağa ekilmesi gerekir. Bu bitkinin tıbbi alanda kullanılmasının sebebi, toprak altında kalan bölümü ve yeşil kısmının hastalıklara iyi gelmesinden kaynaklıdır. 

Görsel anlamda da beklentiyi karşılayacak güzellikte olan kardelen çiçeği kış aylarına renk katarken, çok derin bir hikâyesi olan bir çiçek olduğu da unutulmamalıdır. Bembeyaz güzelliği ile kış aylarında yağan karı bile güzelliğiyle kıskandıran kardelenleri dilediğiniz yerde yetiştirerek, kış aylarında bile ruhunuzu ısıtabilirsiniz.

Şebboy Çiçeği

Otsu bir bitki olarak da bilinen şebboy çiçeği, 2 yıllık bir bitkidir ve turpgiller familyasına dâhil olan bir çiçektir. En fazla 50-80 cm arası uzayabilen bu bitki, besin bakımından zengin topraklardan hoşlanır. Koyu renkli olduğu kadar son derece kaliteli bir toprak bitkisi denilebilir. 

Şebboy çiçeği aslında sanıldığı kadar kış aylarında soğuk hava şartlarına dayanıklı değildir. 10 dereceye kadar ısı olması bu bitkinin verimli şekilde büyümesini sağlar. Evinizde bakmak istediğiniz şebboy çiçeğini 1 gün önceden dinlendirilmiş hazır su ile sulamanız önerilir.

Şebboy çiçeği turuncu, sarı, pembe, beyaz veya morun çeşitli tonlarda olsa bile bu renklerden en sık rastlanan beyaz şebboy çiçekleridir.

Bakımı oldukça kolay olmakla beraber farklı renkli çiçekleri olan şebboy çiçeği kış aylarında olmazsa olmazdır.  Bu sebeple çok sık tercih edilir. Aşırı düşük sıcaklıklara pek uygun olmadığı için, özelliklede havaların çok sert düşüş yaşamadığı biraz daha ılıman Akdeniz ikliminde zahmetsizce yetiştirilebilir.

Her ne kadar şebboy çiçeği güneşi seven bir bitki olsa bile, yaz aylarında güneş ışınlarının tam tepede olduğu zamanlarda gölge alan bir yere konulmasında fayda vardır. Ayrıca şebboy çiçeği dış mekânlarda, iç mekânlara göre kıyaslandığında çok daha verimli bir şekilde yetişecektir. Bununla beraber çok güzel  renklere sahip çiçekler açar.

Yılbaşı Çiçeği

Yılbaşı çiçeğinin bir diğer ismi schlumbergeradır. Kaktüsgiler familyasına dâhil olan bu çiçeğin boyu 30 cm kadar uzayabilir. Ekim ayı ve ocak ayı ortalarında bile yeri geldiğinde çiçek açabilen bu bitki, kış mevsiminin en güzel açan çiçeğinden biridir. Büyüdüğünde sarkan bir çiçek olduğundan, önceden ona uygun ortam hazırlanması gereklidir. Salaş büyüdüğü için yanında başka bir bitkinin olmaması önem taşır.

Yılbaşı çiçeği kaktüsgillerden olduğu için pek fazla suya ihtiyaç duymaz. Düzenli aralıklarla sulamak yeterlidir. Özellikle de bitkinin çiçekli olduğu süre zarfındayken az sulanması önemlidir.  Ancak sürekli bir toprağa ihtiyacı vardır. Doğrudan güneş ışığı almasını engelleyen ve yarı gölge bir ortam hazırlandığında beklediğiniz güzellikte yetişecektir. Yılbaşı çiçeği genellikle pembe, beyaz, pembeli beyaz, lila, kırmızı beyaz gibi renkli çiçekleri görenleri kendine hayran bırakır.

Yılbaşı çiçeğinin ekildiği toprakta herhangi bir vitamin eksikliği durumu varsa, sulama suyuna biraz çiçek açtırıcı vitamin ekleyerek 15 günde bir olacak şekilde toprağa verilmelidir. Ayrıca çok büyük saksılar bu bitki için uygun değildir. Beklediğiniz şekilde gelişme göstermesine engel olacaktır. Bu sebeple yılbaşı çiçeğinin saksısı her sene değiştirilmemesi önerilir.

Yaz mevsimlerinde hafif esinti olan çardağa, teras ya da balkona konulmasında fayda vardır. Ancak kış mevsimlerinde herhangi bir esintiye ihtiyaçları kalmaz.

Kış Çiçekleri Wish Flowers Design Farkıyla

Kış çiçekleri, soğuk havalarda bile mis kokulu bir çiçeğin eşsiz güzelliğiyle enerjinizi yükselten bitkilerdir. Ancak yetiştirmek istediğiniz kış çiçeğinin özelliklerini her bakımdan bilmek ve detaylı bilgiye sahip olmak, verimli çiçek yetiştirmek adına önem arz eder. Bu anlamda Wish Flowers Design çiçekçilik konusunda uzun yıllara dayanan tecrübesi ve işinde uzman kadrosuyla canlı çiçek yetiştiriciliği hakkında her türlü bilgiye ulaşabileceğiniz bir firmadır.

Geniş çiçek seçeneklerinin yer aldığı web sitemizden, zevkinize uygun çiçek modellerini seçip tek tıkla siparişinizi oluşturabilirsiniz. Bütçeye uygun canlı çiçeklerin taze dokusu ve narin görüntüsüyle evinizi, ofisinizi ya da kış aylarında bahçenizi güzelleştirebilirsiniz.

Wish Flowers Design, online çiçekçilik söz konusu olduğunda kolay alışverişin ve kaliteli hizmet anlayışının tek adresidir. Sizde şimdi web sitemizi ziyaret edin, yaz-kış canlı çiçek yetiştirebilmenin ve bir bitkiye hayat olmanın sunduğu o muazzam duyguyu firmamız güvencesinde deneyimleyin. Wish Flowers Design, çok uzun zamandan beri online çiçekçilikte hep bir adım önde.