TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Lavanta çiçeği sahip olduğu o hoş kokuyla herkesi derinden etkileyen bir bitkidir. Bu yüzden lavanta çiçeği birçok insan tarafından evde yetiştirilir. Lavanta çiçeğinin bakımı çok zorlayıcı değildir ve bulunduğu ortama oldukça fayda sağlayan bir bitkidir. Bu çiçeğin birçok çeşidi günümüzde mevcuttur ve kökeni çok eski zamanlara dayanan taze bir çiçektir. Lavanta çiçeğinin uzunluğu bir buçuk metreye kadar ulaşabilir. Bu çiçeği farklı aranjmanlarla bütünleştirerek çok şık bir görünüm kazandırabilirsiniz.

Lavanta çiçeğinin sağlıklı bir gelişim göstermesi için, toprağının alkali özellikte olması gerekir. Diyelim ki çiçeği yetiştireceğiniz toprak oldukça asidik bir özellik gösteriyor, bu durumda ise toprağa kireç koyarak asidini azaltabilirsiniz. Bu metotla da alkali özellikte toprak elde edebilirsiniz. Lavanta çiçeğini yetiştireceğiniz saksının alt kısmının drenajının kaliteli olmasına özen göstermelisiniz. Kumlu toprak tercih ederek, drenajın kalitesini yükseltebilirsiniz. Kumlar sayesinde suyun alt kısma erişmesi, yani tahliyesi oldukça basit olacaktır. Lavanta çiçeğini koyacağınız yeri belirlerken ışığa dikkat etmelisiniz. Lavanta çiçeğini koyacağınız yerin gün içerisinde en az 5 – 6 saat güneş alan bir yer olması oldukça önemlidir. Lavanta çiçeğini saksıda değil de bahçede yetiştirmeyi düşünüyorsanız, bahçedeki diğer bitkilerin lavantanın güneş almasını önlememesini sağlamanız gerekir. 

Sitemiz müşterilerine bu muhteşem kokulara sahip çeşit çeşit lavanta çiçeklerini en özel aranjmanlarla bütünleştirerek sunar. Sitemizde kendinizi oldukça değerli hissederek bu kaliteli lavanta çiçeklerine en hızlı ve uygun maliyetle sahip olabilirsiniz. 

Lavanta Çiçeği Anlamı

Birçok çeşit çiçekte olduğu gibi lavanta çiçeğinin de farklı renkleri farklı anlamlar barındırır. Beyaz lavanta çiçekleri çoğunlukla estetiği ve güzelliği sembolize ederken diğer bir taraftan da hayata yeni bir sayfa açmayı, baştan yaratılmayı, yeniliği temsil eder. Mor renge sahip lavanta çiçekleri ise ihtişam ve gücü sembolize eder. Mor renkli lavantaları birbirine aşık olan çiftler hediye ediyorsa anlamı bağlılık ve sadakat olarak değişir. Lavanta çiçekleri görüldüğü üzere çok hoş görüntüsünün ve kokusunun yanı sıra derin anlamlarıyla da insanları büyüleyen bir çiçektir. 

Lavanta Çiçeği Sulama

Su bilindiği gibi insan da dahil her canlının hayatına devam edebilmesi için gerekli olan en temel besin kaynaklarından biridir. Lavanta çiçeği de sıcaklığı ve suyu çok seven bir bitkidir. Sulama işlemi lavanta çiçeklerinin uzamasını ve yaprak güzelliğini direkt olarak etkiler. Lavanta çiçeğinin olması gerektiği şekilde sulanması içinse, çiçeğe verdiğiniz suyun çiçeğin köklerine kadar ilerlemesi sağlanmalıdır. Lavanta çiçeğinin yapraklarının güzel ve sağlıklı bir görünüme sahip olmasını istiyorsanız yapraklara da püskürtme yoluyla su verebilirsiniz. 

Lavanta çiçeği kaç günde bir sulanır, sorusunun cevabına gelirsek, lavanta çiçeği ilk ekildiği süreçte haftada en az 3 – 4 kere sulanması gereken bir çiçektir. Lavanta çiçeğini sulayacağınız suyu sulama işlemi gerçekleşmeden önce bir odada bekletmenizde fayda vardır. Çünkü oda sıcaklığında beklemiş suyla çiçeği sularsanız çiçeğiniz daha sağlıklı bir büyüme geçirir. Zaten bekletilen su klordan ve kireçten biraz arınmış olacağı için her halükarda daha temiz olacaktır. 

Sitemizden alacağınız lavanta çiçeklerini, uygun sulama yöntemlerini kullanarak doğru bir bakım uygulayarak oldukça sağlıklı bir şekilde büyütebilirsiniz. Sitemiz sizlere ulaşıncaya kadarki süreçte çiçeklerin bakımını yapmaktadır. Oldukça güvenilir ve hızlı teslimatla kaliteli ve hoş kokulu lavanta çiçeklerine ulaşabilirsiniz. 

Lavanta Çiçeği İçin Uygun Toprak 

Lavanta çiçeği hoş kokuya ve şık görüntüye sahip olmasının yanında bakımı oldukça kolay olan bir çiçektir. Lavanta çiçeği için en avantajlı durumlardan biri, çiçeğin neredeyse her toprak çeşidine uyumlu olmasıdır. Yani bu çiçeği hemen hemen her türlü toprakta kolaylıkla büyütebilirsiniz. 

Lavanta çiçeği için elbette hassas olan topraklar da mevcuttur. Bilindiği üzere kök yapısı güçsüz olan bu çiçeğin kökleri çabucak donabilir. Bu sebepten ötürü lavanta çiçeğini balçık bir toprak türünde büyütmek olumsuz sonuçlar doğurabilir. Lavanta çiçeği için olabildiğince içerisinde taş, kum barındırmayan toprak tercihi yapılmalıdır. Lavanta çiçeği her toprağa hemen hemen uyumlu olsa da, bu çiçek için toprak seçimi bir o kadar da hassastır. 

Lavanta Çiçeği Saksı Değişimi

Lavanta çiçeğinin uzun bir zaman diliminde solmamasını ve hoş kokusunu yaymaya devam etmesini istiyorsanız, bazı vakitlerde saksı değişimi yapılmalıdır. Saksı değişimi işlemi yılda bir defaya mahsus yapılmalıdır. Mevsim olarak ise bu işlem için ya sonbahar ya da ilkbahar mevsimi tercih edilmelidir. Saksı değiştirirken çiçeğin toprağını da yenileyebilirsiniz. Akan zaman içerisinde lavanta çiçeğinin boyu uzayacağı için her yıl saksı değiştirirken saksının boyutunu da en az 20 santimetre büyütmeniz gerekir. Her yıl yapılan saksı değiştirme işleminde toprağın üstüne çakıl taşları koyarak çiçeğin nemini koruyabilirsiniz. 

Sitemizde bulunan lavanta çiçekleri siz değerli müşterilerimiz için özel aranjmanlarla bütünleştirilerek hazırlanmıştır. Sizlere ulaşıncaya kadar tüm bakımları yapılan lavanta çiçeklerimizi gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz. Üstelik son kalite çiçek sunan firmamız tüm bu hizmetleri oldukça makul fiyatlarla gerçekleştirmektedir. 

Lavanta Çiçeğinin Özellikleri

Lavanta çiçekleri çoğunlukla mor renkli olarak karşımıza çıksa da başka birçok rengi de vardır. Bu renklerin başında beyaz ve açık pembe bulunur. Ama bu çiçek daha çok mor renkte olduğu için halk dilinde lavanta çiçeği olarak bilinir. 

Lavanta Çiçeğinin uzunluğu çoğunlukla 20 – 40 santimetre aralığında değişiklik gösterir. Ama bazen 60 santimetre boyutunda lavanta çiçeğine de rastlanır. Lavanta Çiçeğinin eşsiz gümüş renkli yaprakları gecenin koyuluğunda bile parlayarak oldukça muhteşem bir görüntü sunar. Lavanta Çiçeğinin yaprakları şekil olarak çalıları andırsa da oldukça güçlüdür. Bu çiçeği ani bir ısı değişikliğine de soksanız yaprakları dayanıklılık gösterir. Yaşadığımız dönemde lavanta çiçekleri kokusundan ötürü parfüm firmaları tarafından tercih edilen bitkilerde başı çekiyor. Lavanta çiçeğinden elde edilen yağ, masajlarda da sıklıkla tercih edilir. 

Lavanta Çiçeği Hangi İklimde Yetişir?

Lavanta çiçeği çoğunlukla deniz ikliminin görüldüğü yerlerde daha sık yetişmektedir. Türkiye için bakacak olursak hem iklim hem de toprak özelliklerinden dolayı lavanta için en uygun iklim Akdeniz iklimidir. Bu çiçek güneşi oldukça fazla sever. 

Sitemizde bulunan lavanta çiçeklerini kendinize alabileceğiniz gibi sevdiklerinize de alarak onları mutlu edebilirsiniz. Bu çiçekleri özel günlerinizde tercih ederek karşı tarafın kalbini kazanabilirsiniz. Sitemizdeki lavanta çiçekleri oldukça kaliteli ve hoş kokusuyla sizlere sunulmuştur. Sizler de online çiçek alışverişinin en güvenilir adresi olan sitemizden lavanta çiçekleri satın alabilirsiniz. 

Lavanta İç Mekanda Yetişir Mi?

Lavanta çiçeği kaprisleri olan bir iç mekan çiçeği olarak kabul edilir. Lavantanın tüm çeşitleri göz önünde bulundurulduğunda ev ortamında yetişmeye en elverişli olan çeşidi, ince yapraklara sahip lavantalardır. Ev ortamında lavanta büyütmek oldukça emek ister. Çiçeği büyütme şartlarına eksiksiz uyum göstermeniz gerekir. Lavanta çiçeği 3 – 5 sene aralığında belli bir uzunluğa ulaşacağı için ev ortamında güzel bir konumu olması gerekir. 

Lavanta Ne Kadar Sürede Büyür?

Lavanta çiçeği tohumla çoğaltılır. Tohumlar kum gibi maddelerle karıştırılır, 30 – 40 gün aralığında ortalama 5 derecede kalır. Bu işlemden sonra ise 3 mm derinliğe ekilerek karanlık olmayan bir ortama alınır. Lavanta tohumunun yetişmesi hemen hemen 21 günü bulur. 

Lavanta Çiçeğinin Ömrü Ne Kadardır?

Lavanta çiçeği, bakımı kolay ve kokusu oldukça hoş bir çiçektir. Bununla birlikte doğru bir bakım uygulandığında lavanta çiçeği uzun bir süre sizlerle kalır. Lavanta çiçeğinin ömrü ortalama 15-20 yıl aralığında değişir. 

Wish Flowers & Design olarak müşterilerimize oldukça kaliteli, hoş kokulu lavanta çiçeklerini sunuyoruz. Üstelik çiçekleri oldukça özel aranjmanlarla birleştirerek farklı bir hava katıyoruz. Online çiçek alışverişinde adeta öncü olan sitemiz, sizlere bu kaliteli hizmeti oldukça makul fiyatlara sunuyor. Her müşterisine ayrı ayrı değer veren sitemizde lavanta çiçeklerinin birçok çeşidini bulmanız mümkün. Sitemiz hızlı ve güvenilir teslimatı ile devrim yaratmıştır. Sizler de tüm bu fırsatlardan oldukça ekonomik bir şekilde yararlanmak istiyorsanız sitemizi ziyaret edebilirsiniz.