TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

mavi ortanca bakımı

Mavi ortanca bakımı doğru şekilde yapıldığında istenilen sonuç elde edilebilir. Bu bitkinin gelişimi için en uygun ekim zamanı ilkbahar mevsimidir. Ortanca çiçeğinin ekileceği toprak için özel bir koşul aranmaz.

Bu çiçeğin en avantajlı yanlarından biri her türlü toprakta rahatlıkla yetiştirilebiliyor olmasıdır. Fakat toprağının alkali seviyesinin yüksek olmaması gerekir. Bunun yanı sıra ortancanın yetiştirileceği toprak tipinin son derece doğal olması önemlidir.

Mavi ortanca çiçeğine düzenli olarak su vermek gerekir. Ortancalar suyu çok fazla severler. Bu bitki ekildiği andan itibaren düzenli bir şekilde sulanmalı ve toprağı asla kuru bırakılmamalıdır. Eğer bitki ihtiyaç duyduğu suyu alamazsa, bitkinin gelişimi olumsuz etkilenir. Ayrıca bitkinin toprağı susuz bırakılmamalıdır, ama çok fazla su da verilmemelidir.

Mavi ortanca bitkisinin toprağı çamurumsu bir yapıda olursa bitki için uygun olmaz. Önemli olan bitkiye ihtiyaç duyduğu kadar su verilmesidir. Fazla ya da az su vermek bitkinin sağlığını kötü etkiler.

Günün hangi saatinde sulandığı da oldukça önemlidir. Çiçeğinizi sabah saatlerinde sulandığınızda daha canlı bir görünüme sahip olurlar. Bu sebeple mavi ortancanızı genellikle sabah sulanmanız önemlidir. Soğuk havalardan çok çabuk ve olumsuz etkilenirler. Dolayısıyla bitkinin sağlığı ve gelişimi için soğuk havalardan korunması gerekir.

Sonbahar aylarında mavi ortancalar yaprak dökmeye başladığı için bitkinin dallarının belli bir miktar kesilmesi uygun olacaktır. Mavi ortancanın budama zamanı ise kış ayları olarak bilinir. Kış mevsiminin son anına kadar budama işleminin bitmiş olması gerekir. Bunun yanı sıra ortanca bitkisinin bit ve hastalıklara karşı muhafaza edilmesi gerekir. Ortanca çiçeklerinde görülebilecek bit ihtimaline karşı önlem alınmalı ve gereken durumda ilaçlama yapılmalıdır.

Henüz bir mavi ortanca bitkisine sahip değilseniz sitemizden mavi ortanca bitkisi için sipariş oluşturarak kendinizi mutlu edebilirsiniz.