TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Çiçeklerin güzelliği son derece etkileyicidir ancak mevsimlere göre çiçeklerin ne zaman açtığını bilmek bu bitkilerin gelişimi konusunda bilgi sahibi olmanızı sağlar. Çiçeklerin her biri farklı mevsimlere göre gelişim göstererek eşsiz güzelliğini ortaya koyar. Güneşin konumu, yağmurun yağma oranı, havanın sıcaklığı gibi etkenler hangi çiçeğin hangi mevsimde daha verimli geliştiğine yön verir. Hava şartları ne olursa olsun, her mevsim bahçeleri ve balkonları renklendirecek bir çiçek çeşidi bulmak neyse ki mümkündür. Her mevsim çiçek açan çiçekleri bilerek seçim yaparak sizde mevsimine göre bahçenizde yer vereceğiniz çiçekler hakkında fikir sahibi olabilirsiniz.

mevsimlere-gore-cicekler.jpg

Her çiçeğin açarak müthiş güzelliğini gözler önüne serdiği bir mevsim bulunur. Tüm çiçeklerin yalnızca bahar mevsiminde açtığına inanıyorsanız yanılıyorsunuz demektir. Her mevsimde ve her ayda açan bir çiçek türünü doğa yaşamında bulmak ve güzelliği ile mest olmak mümkün. Bu bahsi geçen çiçekler hangi mevsim ne tür çiçek açar sorusunun da en güzel cevabı niteliğini taşır. Kışın en çetin hava şartlarında açan çiçeklerden baharın en cümbüşlü olduğu günlere kadar açan tüm çiçek çeşitlerini bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kış Aylarında Açan Çiçekler

Kış mevsiminde zorlu havayla mücadele biraz zorlu geçebilir. Bu mevsimde çiçeklerin baş döndüren estetik görselini hala yaşamak isteyenler için bahçe bakımı yapmak biraz özenli olmayı gerektirir. Havalar soğumaya başladığı an toprakta beraberinde soğumaya başlayacaktır. Ancak buna rağmen kış mevsiminde çiçek açmaz diye düşünmek aslında bir yanılgıya düşmektir. Rengârenk güzellikte kış mevsimine dayanıklı pek çok çiçek modeli bulunmaktadır. Bu aşamada önemli olan kış şartlarına dayanabilen doğru çiçek seçeneğini bulmaktır. Bu sayede bu güzel bitkilerin zarif görüntüsüyle görsel bir şölen yaşayabilirsiniz.

Genellikle kış aylarında bahçeye çiçek ekimi yapmak çok verimsiz bir adım olacaktır. Ancak eğer kış mevsimi sert geçmeyen bir iklimde, kendinize ait bahçenizde çiçek ekmek için özel kapalı bir yeriniz varsa diğer çiçekseverlere göre çok daha şanslısınız demektir. Ancak bahsi geçen bu şartlara sahip değilseniz bahçenize renk katmanıza neden olacak, soğuk hava koşullarında da büyütmeye uygun çiçeklere yönelmekte fayda vardır.

Sıklamen Çiçeği: Sıklamen çiçeği soğuk hava koşullarını çok sevdiğinden dolayı kış mevsiminde çiçek açar. Bahçe ve balkon ortamında yetiştirilebilmesi için sıklamen çiçeğine hava akımı nemli olan bir alan yaratılması gerekir. Kışın dondurucu soğuklar bastırdığında sıklamen çiçeğinin kuzey yönünde rüzgâr almasının önüne geçerek çok daha uzun ömürlü bir güzelliği keşfedebilirsiniz.

Kardelen Çiçeği: Doğanın bir mucizesi olarak karşınıza çıkan kardelen çiçeği karda çiçek açan soğuk toprağı son derece seven bir bitki türüdür. Bu çiçek güneş ışığıyla doğrudan temas etmeyi sevmediğinden kış mevsiminde yetişmektedir. Ayrıca kış çiçeği olmasına rağmen daha az sulama ihtiyacı bulunur.

Açelya: Estetik güzelliği sayesinde kış mevsimine renk katabilen açelya çiçeği neredeyse -30 derece soğuk şartlara bile dayanıklıdır. Bol yağışlı olan Karadeniz bölgesinde güneş görmeyerek tüm yıl boyunca çiçek verebilme özelliğine sahiptir. Sonbahar aylarında gelişmeye ve büyümeye başlayan açelya, kış aylarının olmazsa olmaz çiçeği olarak dikkat çeker.

Yaz Aylarında Açan Çiçekler

Yaz aylarında ilkbaharın renk cümbüşü ve bolluğun kalmasa bile uygun çiçekler kullanıldığında bahçeleri çiçeklerle donatmak hala mümkün olabilir. Özellikle de güneşe dayanıklı seçenekler göz önünde bulundurulduğunda yaz aylarında bahçeyi rengârenk yapmak mümkündür.

Ortanca: Ortancalar, son derece romantik bir görüntüye sahiptir. Haziran ve Eylül ayı arasında çiçek açmaya başlayan ortanca çiçeğinin estetik görüntüsü bahçelere renk katar.

Gül: Güller yaz mevsiminin olmazsa olmaz çiçeği olarak her zaman favoridir. Genel olarak güller yaz aylarının başlangıcında çiçek açmaya başlar. Havalar soğumaya başladığında ise yaprak dökerek dinlenme dönemine giriş yapar.

Küpe Çiçeği: Küpe çiçeğinin pembe, beyaz, kırmızı ve mor renklere sahip çiçekleri bulunur. Bu çiçek genel olarak yaz aylarında açmaya başlar. Bazı iklimlerde ise ilkbahar sonlarına doğru çiçeklenmeye başladığı görülür. Ayrıca gölgeli alanlar küpe çiçeği için çok önemlidir.

Zambak: Zambaklar genellikle yaz başlangıcı sayılan ilkbahar mevsiminin sonuna doğru çiçek vermeye başlar. Açık havayı çok seven bu çiçekler için bol güneş almak çok önemlidir. Ancak direkt olarak güneş almak yerine filtrelenmiş güneş almak gelişimi açısından çok daha uygundur.

Manolya: büyük ve beyaz çiçeklere sahip olan manolya, kendine özgü mis kokusuyla çok yaygın bir şekilde tercih edilir. Yaz ayının ortasında çiçeklenme dönemi başlayan manolyaların gösterişli ve parlak yaprakları kış ayı boyunca dökülmeden güzelliğini korur.

Sonbahar Aylarında Açan Çiçekler

Doğanın renklerini kaybetmeye başladığı çoğunlukla kırmızı ve sarı tonların hâkim olmaya başladığı dönem olan sonbaharda ilk olarak serinlemeye başlayan hava ile bitki örtüsünde gelişim duraksamaya geçer. Sonrasında soğumaya başlayan hava, genel olarak doğayı bir dinlenme dönemine geçirir. Ancak buna rağmen hala bazı çiçekleri bulmak ve bahçelere renk katmak mümkündür.

Medine Çiçeği: Beyaz ve mor renklerde ponponlara sahip olan renkli çiçekleri en fazla sonbaharda açan Medine çiçeği, yaz aylarından sonra havalar soğumaya başladığında en fazla tercih edilen çiçektir. Bu çiçekle bahçe ve balkonların canlılığını havalar soğumaya başladığında bile korumasını sağlayabilirsiniz.

Portakal Nergisi: Bulunduğu alana turuncu rengi sayesinde çok güzel renk veren bu çiçek en fazla sonbahar mevsiminde çiçeklenerek kendini göstermeye başlar.

Bebek Nefesi Çiçeği: Bakımı son derece kolay olan bebek nefesi çiçeği aydınlığı çok seven ve genel olarak sonbahar mevsiminde güzelliğini ortaya koyan bir çiçektir.

İlkbahar Aylarında Açan Çiçekler

Kış bittiğinde ilkbaharın kendini göstermeye başlamasıyla doğada adeta bir şenlik yaşanmaya başlar. Ağaçlar canlanır, günler daha da uzamaya başlar ve yeni bir yaşam serüvenine yolculuk başlar. Ancak buna rağmen güneşin hala az olan sıcaklığı, yağmurun sık sık yağmaya devam etmesi nedeniyle çiçeklerden aranan verim elde edilemez. Mart ayının ortası gibi başlayan ilkbahar mevsimi, eşsiz ve rengârenk güzellikte olan görünümüne tam anlamıyla mayıs ayında sahip olur. Mayıs ayı, tüm yıl söz konusu olduğunda çiçeklenmeler anlamında en bereketli zaman dilimidir.

Söğüt Çiçeği: Bir diğer adıyla keçi söğüdü olarak bilinen söğüt çiçeği, ilkbahar aylarının ilk günleri olan Mart ayında açmaya başlar. Söğüt çiçeği bir nevi baharın geldiğini müjdeleyen çiçektir. Keçilerin sıklıkla söğüt çiçeği yapraklarıyla beslenmesi, bu çiçeğin diğer isminin verilmesine neden olmuştur. Aşırı kurak topraklardan hoşlanmayan söğüt çiçeği ıslak bir toprak bulduğunda sağlıklı büyüme göstermeye başlar.

Lale: Laleler senede yalnızca bir kez mart ve Nisan aylarında çiçeklenen bir bitkidir. Gelişim sürecinde güneş ışığına çok fazla ihtiyacı olan laleler çiçek açtıktan sonra ortalama olarak bir buçuk ay boyna bahar mevsiminin özelliklerine ihtiyaç duymaya devam eder. Aksi halde lale yapraklarının canlılığını kaybetmeye başladığını görebilirsiniz. Pembe, kırmızı, mavi ve sarı renkte dikkat çeken laleler özellikle İstanbul’da şenlik tadında bir görsellik sunar.

Defne Çiçeği: Kokusu ile baş döndüren ve meşhur olmuş bazı çiçekler vardır. Bu çiçeklerin başında gelen defne, Mart ayının ortasında çiçeklenmeye başlayarak ilkbahar boyunca güzelliğini korumaya devam eder.

Mevsim Çiçekleri Wish Flowers Design’de

Mevsim çiçeklerinin güzelliğini yaşamak ve yaşam alanlarınıza bu çiçeklerle güzellik katmak için Wish Flowers Design kalitesini hemen deneyimleyebilirsiniz. Çiçekler konusunda tasarımlarıyla öncü marka haline gelen Wish Flowers Design, sevgi dilini ifade eden bu güzel bitkilerin yaydığı pozitif enerjiden kalite standartlarında faydalanmanız için durmadan gelişmeye ve büyümeye devam ediyor.

Sizde sevdiklerinize ve kendinize hoş bir jest yaparken mis kokulu bir çiçeği gölgesinde duygularınızı ifade etmek için hemen web sitemize göz atabilirsiniz. Wish Flowers Design, çiçekler söz konusu olduğunda nitelikli hizmetin tek adresi olmaya devam ediyor.