TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Saksı çiçekleri; evlerde, iş yerlerinde ve daha birçok ortamda yerini almaktadır. Saksı çiçekleri canlı renkleri, güzel kokuları ve estetik görünümleri ile birçok kişinin ilgisini çekmektedir. Saksı çiçeklerinin yapraklarının kuruması ya da solması ise sık karşılaşılan sorunlardan biridir. Kurumuş ya da solmuş saksı çiçeklerinin yeniden canlandırılmasının mümkün olup olmadığı merak edilmektedir. 

Günümüzde kurumuş saksı çiçeklerini canlandırmak için birbirinden çeşitli yöntemlere başvurulmaktadır. Fakat her yöntem her çiçekte işe yaramamaktadır. Çiçeğin türüne bağlı olarak birbirinden çeşitli ve etkili yöntemler arasından en uygun olanı uygulayabilirsiniz. 

saksi-cicekleri-nasil-canlandirilir.jpg

Gübreli Toprak Kullanarak Çiçeği Canlandırma Yöntemi

Saksı içerisinde yer alan çiçek solduğunda gübreli toprak kullanarak çiçeği canlandırmanız mümkündür. Gübreli toprak kullanmak, birçok çiçek için sıklıkla başvurulan bir yöntemdir. Bu yöntem için ilk olarak çiçeğe zarar vermeden saksıdan çıkarmanız gerekmektedir. Çiçeğin saksıdan çıkarırken köklerini korumalısınız. Daha sonra ise solmuş olan yaprakları dikkatli bir şekilde kesmelisiniz. Yeni bir saksı içerisine gübreli toprak dökerek solmuş yapraklardan arındırdığınız çiçeği yeni saksıya yerleştirmelisiniz. 

Gübreli toprak attığınız saksıya kurumuş yapraklarını kestiğiniz çiçeği yerleştirdikten sonra sulamaya başlayarak canlandırabilirsiniz. Bu yöntem çoğu zaman işe yaramaktadır. Gübreli toprak kullandığınız zaman bitki beslenecek ve kısa süre içerisinde yeşermeye başlayacaktır. 

Sigara Külü Yöntemi

Saksı çiçeklerinin yaprakları ve kökleri kuruduğunda böceklenmeye daha müsait hâle gelmektedir. Çiçeklerin hem yeniden canlanması hem de böceklenme sorununun önüne geçilmesi için sigara külü yöntemini uygulayabilirsiniz. Sigara külü yöntemi halk arasında oldukça yaygındır ve hızlı bir şekilde sonuç vermektedir. Sigara insan sağlığına son derece zararlı da olsa sigaranın külü çiçeklerin böceklenmesini engelleyici bir etkiye sahiptir. 

Solmuş olan çiçeklerinizi canlandırmak ve böceklenmeyi önlemek için az miktarda sigara külünü saksı içerisindeki toprağa yerleştirmeniz gerekmektedir. Sigara külü yöntemi ile bitkilerinizi canlandırarak kısa süre içerisinde eski haline gelmesini sağlayabilirsiniz. 

İnternet adresimiz üzerinden kaliteli ve bakımlı saksı çiçeklerimizi temin edebilirsiniz. Uzun süre boyunca canlılığını koruyan saksı çiçekleri için bizleri tercih edebilirsiniz. Firmamızı ziyaret ederek çiçeklerimiz hakkında daha fazla bilgi alabilirsiniz.