TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Hayatımız modernize oldukça aldığımız hediyeler de aynı şekilde modernize oluyor. Geçmiş yıllara göre alınan hediyelerde ciddi değişiklikler yaşandı. Birçok kişi değişmeyen tek hediyenin çiçek olduğunu ve her dönemde kabul gördüğünü söylüyor. Ancak sukulent bitkisi çiçek kültüründe de değişiklik yapıldığının kanıtı niteliğinde.

Kaktüs familyasının bir üyesi olan sukulentler son dönemin en popüler hediyeleri arasında yer alıyor. Sukulentlerin popülerliğini her geçen gün arttırıyor olması insanların sukulent çiçeği bakımı konusunda araştırmalar yapmasına sebep oluyor. Biz de sizler için en güzel hediyelerden bir tanesi olan sukulentlerin bakımı konusunda dikkat edilmesi gereken etmenleri bir araya getirdik.

Sukulent kaktüs ailesinden olduğu için bakımları son derece basit bir şekilde yapılabilmektedir. Bildiğiniz üzere kaktüsler çöllerde dahi uzun süre kendi başlarına yaşayabilirler. Bu sebeple de evlerde büyütülecek olan sukulentlerin bakımı için büyük bir zaman ayırmaya gerek olmaz.

Sukulent Bakımında Doğru Saksı Kullanın

Sukulent bakımının püf noktaları arasında yer alan ilk etmen eylem saksıların uygun bir hale getirilmesi olacaktır. Satın alınacak olan sukulentlerde saksıların her zaman delikli bir yapıda olması ve toprağın hava alması gerekmektedir. Saksılar delikli yapıda değilse hiç vakit kaybetmeden yeni bir saksı edinilmesi ve sukulent yetiştiriciliğine bu şekilde devam edilmesi gerekir.

Sukulent Bakımında Güneş Işığı Olmazsa Olmaz

Sukulent hem yaz aylarında hem de kış aylarında yeşil kalabilen bir bitki türüdür. Bu özelliğinin kaybetmemesi adına doğru bir şekilde bakımlarının yapılması gerekli olacaktır. Bakımın ikinci aşaması sukulentin devamlı olarak güneş ışığına maruz kalabileceği bir alana konmasıdır.

Sukulent direkt güneş ışığına maruz kalabileceği gibi kısmi güneş ışığında da yaşamına devam edebilir. Evlerin her zaman ışık alan alanlarına konması doğru olacaktır. Tabi ki cam kenarları uygun bir alan olarak gösterilebilir. Ancak bolca güneş alan bir oda söz konusuysa odanın herhangi bir kısmı da sukulentler için uygun olacaktır.

Sukulent Su İhtiyacını Doğru Karşılayın

Sukulent bakımının en önemli aşaması sulamadır. Sukulentlere az su ya da gereğinden fazla su verilmemelidir. Çünkü az su verildiğinde sukulent yapraklarında buruşmalar yaşanır. Çok su verildiğinde ise yapraklarda kahverengi lekeler ortaya çıkmaya başlar.

Sukulent toprağı geçirgen yapılı bir topraksa bu durumda bolca sulanması sorun yaratmaz. Fazla su saksının delikli kısımlarına doğru akıp buradan toprağı terk eder. Böylece toprak devamlı olarak nemli kalacak ve sukulent gerektiğinde bu suyu alabilecektir. Toprak bu yapıda değilse sulamanın bol yapılması sakıncalı olur.

Geçirgen olmayan topraklar söz konusu ise sprey ile sulama yöntemi tercih edilebilmektedir. Toprağın üzerine ve yapraklara gelecek şekilde haftada 1 defa sulanması yeterli olacaktır. Eğer sulama işlemleri sonrasında sukulentlerin yapraklarında beyaz ve pembe lekeler ortaya çıkıyorsa sulama doğru bir şekilde uygulanıyor demektir. Sağlıklı bir sukulentte pembe ve beyaz lekeler yer alır.

Sukulentler soğuğa karşı çok dayanıklı bitkiler değildir. Havaların soğuması durumunda evin içerisinde beslenmesi şart olur. Balkonlarda ya da teraslarda kalması zarar görmesine sebep olacaktır. Ancak evlerde de petek ya da ısıtıcıların yanına konmasına gerek olmaz. Oda sıcaklığı yeterlidir.

Sukulent Çiçeği Anlamı

Sukulentler son dönemin en popüler hediyelerinden bir tanesi haline gelirken anlamı da her zaman merak edilen bir konu oluyor. Verilen hediyelerin estetik açıdan güzel gözükmesi son derece önemlidir. Ancak her zaman insanlar taşıdığı anlamlara da önem verirler. Manevi yönden anlam taşımayan hediyeler unutulabilecek ya da istenen etkiyi göstermeyecektir. Bu sebeple de ilk olarak sukulent çiçeği anlamı öğrenilmeli, sonrasında bir hediye olarak sunulmalıdır.

Sukulent çiçeği anlamı yönünden oldukça geniş kapsamlı bir çiçektir. Paylaşım anlamına gelir. İnsanların hem sevinçlerini hem de hüzünlerini paylaşmak adına sukulent hediyesi doğru olacaktır. Sevinçler paylaştıkça büyüyeceğinden ve sıkıntılar paylaştıkça çözüleceğinden sukulent ile bu duygunun verilmesi son derece değerlidir.

Sukulent yeni bir işe giren kişilere gönderilebilecek harika hediyelerden bir tanesi olacaktır. Yeni bir işe adım adan ve bunun mutluluğunu yaşayan kişilerin duygularını paylaştığınızı ve onlara ne kadar değer verdiğinizi gösterecek bir hediye olur.

Ev ya da araba gibi değerli malları satın alan kişilere de sukulent hediye edilebilir. Satın alınacak olan sukulentler sayesinde mutluluklar paylaşılacak ve çok daha değerli bir hale gelecektir. Sukulentler yalnızca mutlu anlarda alınan ürünler olmaz. Özel sıkıntılar içerisinde olan kişilerin sakinlemesi ve onlara değer verildiğinin göstergesi olarak da sukulent hediye edilebilir.

Sukulent Çiçeği Çeşitleri

Sukulentlerin hediye olarak popüler bir hale gelmesinde çeşitlerinin de önemi büyüktür. Onlarca farklı sukulent çeşidi yer aldığı için daha öncesinde sukulent hediyesi almış kişilere dahi bu muhteşem bitkiler hediye edilebilir.

Sukulent çiçeği çeşitleri literatürde geçtiği isimler ile anılmaktadır. Her bir çeşit için henüz Türkçemizde yeni isimler belirlenmemiştir. Bu sebeple de direkt olarak orijinal ismiyle anılırlar. Akılda tutmak zor olduğundan satın alma aşamasında istenen ürünü bulmak biraz daha zor olacaktır.

Dünya üzerinde sıklıkla kullanan sukulent çeşitlerini;

  •   Aloe,
  •   Aeonium,
  •   Adromischus,
  •   Cotyledon,
  •   Graptopetalum,
  •   Graptosedum,
  •   Crassula,
  •   Echeveria,
  •   Gasteria,
  •   Haworthia,
  •   Kalanchoe,
  •   Pachyphytum,
  •   Rochea,
  •   Senecio,
  •   Peperomia,
  •   Rhipsalis,
  •   Sansevieria,
  •   Sedum,
  •   Tillandsia, şeklinde sıralamamız mümkün olacaktır.

Çeşitleri ismen görmeniz sizin için bir şey ifade etmez. Ancak bu isimlere karşılık gelen sukulentleri gördüğünüzde arasından seçim yapmanız son derece kolay olacaktır. Seçimlerinizi yaparken yalnızca görüntülerine bakmak yerine çeşidi hakkında küçük araştırmalar da yapabilirsiniz.

Etli yapraklarıyla dikkat çeken sukulentler olduğu gibi üzerinde yer alan desenler ile çok hoş bir görüntü sunan sukulentler de yer almaktadır. Bu hediyenin dekoratif özelliklerinin gelişmesini isterseniz farklı renklerde yapraklara sahip ürünleri seçebilirsiniz. Çizgili ya da benekli çeşitlerini bulmak da mümkün olacaktır.

Sukulent çeşitlerindeki değişim aynı zamanda sukulentin yaşam şartlarını da etkilemektedir. Bazı sukulentler daha serin havaları severken bazıları sıcak havalarda daha iyi büyürler. Sıcak havaları seven sukulentlerin oda içerisinde kalması ya da istediği sıcaklığı bulamaması hemen ölmesine sebep olmaz. Gelişimi daha yavaş olur ve istenen büyüklüğe ulaşamama durumu ile karşılaşılabilir.

Sukulent çeşitleri bu kadar çok olurken hepsine ulaşmak her zaman mümkün olmaz. Sitemiz aradığınız sukulent çeşitlerine ulaşabilmeniz için büyük bir çaba sarf etmektedir. Sizlere her dönemde onlarca farklı sukulent sunan sitemiz üzerinden siparişlerinizi kolaylıkla verebilirsiniz. Sizi mutlu etmek için çok özen gösteriyoruz. Bu sebeple de tam aradığınız ürünleri bulacağınızı garanti ediyoruz.