TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Zarif çiçekler tabirini herkes duymuştur fakat zaten zarafet akan çiçeklerin daha ne kadar zarif olabileceği merak konusudur. Bir çiçekçiye girip zarif bir çiçek almak istediğinizde ya da internette bu tabiri arattığınızda karşınıza çıkacak modeller hemen hemen aynıdır. Tek renkli, orta boyutlu yapraklı, uzun saplı, güzelce buketlenmiş ya da güzel bir saksıya yerleştirilmiş ve ilk gördüğünüz anda “İşte bu!” diyeceğiniz çiçekler zarif olarak tabir edilen çiçeklerdir.

Halk arasındaki deyimiyle “zengin gösteren” bu çiçeklerin yanında başka bir türden ya da renkten çiçekler bulunmaz. Örneğin çiçekçilerin çoğunda satılan karmaşık renkli buketler, bu çiçeklerden değildir. İyi sarılmış beyaz gül buketleri ya da dolu dolu bir sarı lale buketi, konumuz olan çiçeklerdir.

Dünyanın en güzel çiçeği olarak nitelendirilebilecek bu çiçekler arasında genellikle beyaz, pembe ve sarı renkli çiçekler bulunur. Bu çiçeklerin yumuşak ve romantik görüntüsü, insanları cezbeder. Buket olarak satılabilecekleri gibi saksıda da satılabilirler.

Zarif Çiçek Çeşitleri

Zarif çiçek çeşitleri arasında bulunabilecek çiçeklerin renkleri dünya genelinde belirlidir. Beyaz, pembe ya da sarı renkli olabilecek bu çiçekler, her kıyafete ve her ortama uyum sağlarlar. Bu sebeple “Acaba yakışır mı?” tarzında ikilemde kalma durumu doğmaz.

Bu kategorinin alabileceğiniz en iyi çiçekleri şu şekildedir:

  • Beyaz çiçekler: Amerikan mürver, gelin çelengi spirea, portakal yasemin, Lilyturf Monroe’nun beyazı, civanperçemi, zambak, leylak, açelya, ortanca, gül, karanfil, orkide ve begonvil.
  • Sarı çiçekler: gül, orkide, lale, gerbera, ay çiçeği, nergis, kasımpatı, süsen, keten, çuhaçiçeği ve karahindiba.
  • Pembe çiçekler: açelya, akasya, aslanağzı, karanfil, lale, kasımpatı, orkide, kantaron, tavuk çiçeği, şifaotu, kan çiçeği ve ebegümeci.

Zarif Çiçek Özellikleri

Her çiçeğin her bir yaprağından zarafet akar çünkü her biri kendine özeldir. Her ne kadar görünüşleri benzede de dünyada her çiçeğin kendine has şekli ve ismi vardır. Aynı familyadan olan çiçekler dahi birbirinden farklıdır. Hal böyle olunca binbir çeşitli çiçekler arasından en güzelini bulmak, oldukça zor olabilir. Bu sebeple önemli olan en narin çiçeği bulmak değil, onu en güzel şekilde hediye etmektir.

Çiçek alınırken dikkat edilmesi gereken en önemli olgu, çiçeğin canlı ve diri olmasıdır. Solmaya yüz tutmuş ve yaprakları yumuşamış olan çiçekler için zarafetten bahsedilemez. Parlak renkli yaprakları olan ve lale ya da gül almıyorsanız tamamen açmış olan çiçekleri tercih edin. Lale ya da gül almak isterseniz henüz yumru halinde olan modelleri de tercih edebilirsiniz.

Dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de çiçeğin paketlenişidir. Eğer saksı çiçeği alıyorsanız iki seçenek vardır: Yalnızca kurdele bağlamak ya da tüle sardırmak. Eğer çiçek çok yapraklı ve dağınık ise tüle sardırmak anlamsız olacaktır. Saksının etrafına ince bir kurdele ve toprağına iliştirilmiş not yeterlidir. Fakat çiçek, gelin çiçeği gibi toplu bir haldeyse ya da orkide gibi bir iki daldan oluşuyorsa o halde tülle sarılabilir. Tül içinden çiçeğin tamamen görünür olmasına ve mümkünse krem ya da beyaz tül kullanılmasına özen göstermenizde fayda var. Tül çevresine sarılacak kurdelenin de uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.

Buket olarak tercih edeceğiniz bir çiçek varsa bu durumda buket kumaşının ya da kağıdının mümkün olduğunca tek renk olmasına, çiçek ile uyumlu olmasına ve bu kumaş/kağıt ile uyumlu bir kurdele ya da iple bağlanmasına özen göstermelisiniz. Zarif olarak nitelendirilen çiçeklerde mümkün olduğunca az renk kullanılması gerektiği unutulmamalıdır. Örneğin beyaz gül buketinin sarılacağı kumaş da beyaz olmalı ve buna bağlanan kurdele de beyaz olmalıdır.

Çiçek alırken dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da aksesuardır. Çiçek üzerine sıkılan koku ve sim, aksesuar olarak nitelendirilir. Bunlardan ise kaçınılmalıdır. Her çiçeğin kendine özgü kokusu ve güzelliği vardır. Bırakın öyle kalsın.