TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Bolluk ve bereketin simgesi Bambu!

Bambu Bakımı ve Çoğaltılması

Bambu rengi ve görüntüsü ile tüm dikkatleri üzerine çekebilecek bir zarafete sahiptir. Evlerde en çok tercih edilen bitkiler arasında yerini alır. Bambu bitkisi yukarıya doğru uzanan yeşil yaprakları ile her ortama hoş bir hava kazandırır. Bulunduğu ortamın dekorasyonuna güzel bir dokunuş oluşturur. Uzun ömürlü olan bambu çiçekleri yaşamınızda ve yaşam alanlarınızda size eşlik eder. Wish Flowers & Design bambu çiçeklerini en güzel hali ile sizlerle buluşturuyor. İçinizi açacak bambular için tek tık uzağınızdayız.

Bambu Bakımı Nasıl Yapılır?

Bambu çiçekleri bakımı en kolay bitkiler olarak bilinirler. Birçok yerde rahatlıkla yetişebilir, sağlıkla büyür ve çiçek açarlar. Bambuların boyu bir metreye kadar uzayabilir. Kök kısmı etli ve açık renklidir. Sürekli yeşil kalabilen bambular su miktarı az verilerek yetiştirilip büyüyebilir. Bambu bitkisi için aydınlık ve uzun bir saksı tercih edilmelidir. Bazı bambu çiçekleri suda bazıları ise toprakta yetişmektedir.

Uzun ve tekli saplı olan bambu için cam vazo tercih edilebilir. Vazonuzun içerisine bambuları yerleştirdikten sonra köklerini tamamen kaplayacak şekilde vazoyu su ile doldurabilirsiniz. Bambular ışığı çok seven bitkilerdir. Her ne kadar sevseler bile direkt güneş ışığına maruz bırakmamak gerekir. Saksıda bakılan bambular için ise delikli bir saksı tercih edebilir, aralıklar ile su vererek güneş alan noktaya koyabilirsiniz. Böylelikle sağlıklı bir yetiştirme süreci yaşayabilirsiniz.

Şans Bambusu

Şans bambuları bulunduğu her ortama dekoratif bir hava kazandırır. Tüm mekanlara uyum sağlayan şans bambuları çokça tercih edilir. Yaşamak için toprağa ihtiyaç duymayan bu bitki güzelliği ile büyüler. Çiçeklerinde dökülme, bozulma veya sararma olmayan bambular uzun ömürlüdür. Yeşil rengi ile ortama otantik bir hava kazandırır. Şans bambuları ferahlık hissi verir ve enerji arttırıcı bir etkisi bulunur. Adından da anlaşılacağı gibi şans getirdiği bilinir. Sert bir yapısı vardır fakat esnek dokuya sahiptir. Bambu çiçeğinin sağlıklı bir şekilde büyümesi oldukça kolaydır. Bu yüzden evlerinizde rahatlıkla tercih edebilirsiniz.

Wish Flowers Design ile şans bambularınızın enerjisi bambaşka!

Bambu Çiçeği Nasıl Çoğaltılır?

Bambu çiçeği çelik yöntemi ile çoğaltılmaktadır. Her mevsim yapılabilen çelik yöntemi kısa sürede yeni bambu bitkisi elde etmenizi sağlar. Bambu çiçeğinin ana gövdeden yukarı doğru uzanan sürgün kesilerek, çelik alınır. Kesilen çeliğin alt yaprak kısmı alınarak sap kısmı köklenebilmesi için hazırlanır. Su içinde bekletilen çelikler filizlenmeye başladığında toprağa dikilir, dar ve uzun vazolarda yarıya kadar suya yetiştirilmeye başlanır. Bambuyu saksıda yetiştirmek istiyorsanız altı delikli bir saksı tercih ederek saksının dibine çakıl taşlarına bir taban hazırlamalısınız. Ardından saksıyı yarıya kadar toprak ile doldurun ve toprağı ıslatın. Bu adımları uygularsanız evinizde mükemmel bambu çiçekleri yetiştirebilirsiniz.

Bambu Çiçeği Nedir?

Görsel olarak hoşluk veren ve insanın ruhuna iyi gelen bir bitki olarak bilinir. Aynı zamanda bambu bitkisi pek çok sektörde kullanılır. Bambu çiçeği çok hızlı uzayan bitki olarak bilinir. Genellikle mekan tasarımlarında, süs amaçlı ve dekoratif olarak kullanılır. Bambu çiçeği bakımı çok kolay bir bitkidir ve oldukça popülerdir. Sene boyunca yeşil kalan bambunun şans ve bereket getirdiğine inanılır. Dürüstlük, saflık ve dostluk gibi duyguları da sembolize eder. Bu bitki oldukça uzun ömürlüdür.

Bambu Çiçek Açar Mı?

Bambu çiçek açmayan bir bitkidir. Yeşil yapraklıdır ve uzun bir boya sahiptir. İlk başlarda kıvrımlı yapıya sahip olan bambular büyüdükçe kıvrımlı yapısını kaybeder ve uzun saplara dönüşür.

Bambu Neden Sararır?

Bambu bitkisi direkt güneş ışığına maruz bırakılmaktan hoşlanmaz ve bunun sonucunda sararma yaşayabilir. Fazla güneş ışığından zarar görebileceği gibi soğuk bir ortama maruz kaldığında ise aynı sonuçla karşılaşılır. Klima etkisinde kalması ve klorlu suda yetiştirilmesi de sararma nedenleri arasında yerini alır.

Bambu Çiçeğinin Özellikleri

Bambu çiçeği Uzak Doğu ve Hindistan gibi ülkelerde oldukça yaygındır. Görünüm olarak bambular bir metreye kadar büyüyebilmektedir. Kök kısmı etlidir ve yeşil renge sahiptir. Bakımı çok kolay çiçeklerin başında gelir. Az su ile serpilen bitkiler arasında yerini alır. Hem saksıda hem de vazoda yetişebilme özelliğine sahiptir. Şans getirildiğine inanılarak evlerde ve ofislerde tercih edilen bir bitkidir. Zarif ve şık görüntüye sahip olan bambu çiçeğine web sitemiz üzerinden kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Evleriniz için satın alabilir, hediye olarak sevdiklerinize iletebilirsiniz.

Şans Bambusu Ne İşe Yarar?

Çin kültüründe şans bambusu bulunduğunda evde ve ortamda şans getirdiğine inanılıyor. Herkesin dileklerine göre farklı sayı ve formda oluşturuluyor. Mutluluk zenginlik isteyen kişiler şans bambusunun sapının 3 adet olacak şekilde bir araya getiriyor. Bolluk, bereket isteyen kişiler ise bambu dallarını altın rengi iple bağlayarak evlerine veya ofislerinin baş köşesine koyuyor. Bunları uygulayan kişilere isteklerinin gerçekleşebileceğine inanıyor.

Şans Bambusu Kaç Adet Olmalı?

Şans bambusunun adeti dileklere göre değişiyor. Mutluluk isteyenler için üç veya beş adet bambu tercih ediliyor. Sağlık dileyenler için ise yedi adet bambu bir araya getiriliyor. Aşk için iki adet, iyi bir gelecek için ise dokuz adet şans bambusunun yeterli olacağı biliniyor. Genel olarak yirmibir adet bambu, iyi bir geleceği ve güzel günleri simgeliyor.

Bambu Çiçeği Fiyatları

Bambu çiçeği hem suda hem de toprakta yetişebiliyor. Her iki çeşit bambu için de vazo ve saksı seçimleri oldukça önemli. Evlerimizi, ofislerimizi ve yaşam alanlarımızı süsleyen bambular için suda yetişenler genellikle cam, dar ve uzun vazolar ile satışa sunuluyor. Saksı da yetişen bambular ise oldukça şık tasarımlı saksılar ile buluşturuluyor. Fiyat konusu da bu tasarımlara göre değişiklik gösteriyor. Wish Flowers Design en şık vazo ve saksıları bambular ile buluşturmasının yanında, uygun fiyat seçenekleri ile de cazip bir hale dönüştürüyor. Uygun fiyatlı ve şık görünüme sahip bambular için doğru online çiçekçilik adresindesiniz.

Wish Flowers Design Bambu

Bambular son dönemin en çok tercih edilen bitkileri arasında ilk sırada yerini alıyor. Her evde ve ofislerde bulunan bambular için en güzel tasarımları ise Wish Flowers Design oluşturuyor. Saksıları ve vazoları ile bambuları farklı bir görünüme kavuşturuyor. Uyum yakalamak için kullanacağınız dekoratif bambu seçeneklerini sizlere sunuyor. Wish Flowers Design yeşil renkli bambuları bütünleyici ve özgün dokunuşlar ile bambaşka bir yere taşıyor. Bambu seçeneklerinin hepsini özenle hazırlıyor ve sizlere en güzel şekilde ulaştırıyoruz. Sizlere mükemmel bir alışveriş deneyimi yaşayacağınızın garantisini veriyoruz.