TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Kış aylarında da birbirinden güzel soğuğa dayanıklı çiçekler tercih ederek balkonlarınızı, teraslarınızı ya da bahçelerinizi güzelleştirebilirsiniz. Eğer etrafınızda dört mevsim içinizi açacak detaylar istiyorsanız soğuk havaya dayanıklı çiçekler ile bunu sağlayabilmeniz mümkün. Tıpkı sıcak havalarda olduğu gibi. Doğru çiçekler tercih edildiği ve iyi bakıldığı sürece kış mevsiminde de çiçeklerinizi gayet iyi bir şekilde yetiştirebileceksiniz. 

soguga-dayanikli-cicekler-ve-ozellikleri.jpg

Soğuk Havalara En Uygun Çiçek Türleri

Hem soğuğa hem zorlu hava şartlarına uygun birçok çiçek bulunmaktadır. Böylelikle mevsim şartlarına uygun olarak dilediğiniz alanları şekillendirebilirsiniz. Peki soğuk havalara dayanıklı ve rengarenk çiçekleri ile kullanıldığında her ortama renk katan çiçekler nelerdir?

Orkide

Orkide zarif bir çiçek türüdür. Çok sıcak ya da havasız ortamlarda bulunmayı sevmedikleri gibi soğuğa dayanıklı bir bitkidir. Kış mevsiminde bile orkideler mümkün olduğunca havadar olan ortamlarda bulunmak isterler. Özellikle iç mekanlarda en çok tercih edilen orkide çeşitleri her mevsim canlılıklarını koruyabilme özelliğine sahiptirler. Ama aşırı sıcağa maruz kalırlarsa bu canlılıklarını kaybedebilirler. Her mevsim kapalı ortamlarda yetiştirmek için ya da sevdiklerinize hediye etmek için zarafetiyle göze hitap eden orkide seçeneklerini tercih edebilirsiniz. İstediğiniz orkideye Wish Flowers Design ile sahip olabilirsiniz. Orkide seçenekleri arasında beyaz, mor, mavi, turuncu gibi birçok farklı renk seçeneği de bulunmaktadır. Beğeniniz doğrultusunda bir seçim yapabilirsiniz. Orkide, sevdikleriniz için iyi bir seçim olacaktır.

Şebboy

Soğuğa dayanıklı çiçekler arasında yer alan şebboy, otsu bitki türleri arasındadır. Ortalama olarak 50-80 cm arası uzunluklarda görülebilmektedirler. Şebboy, koyu renkli ve kaliteli olan zengin toprakları sever. Şebboy bakmak isteyenler kış mevsiminde de ev ortamında bunu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirler. Tabi bunun için de bazı noktalara dikkat etmek gerekmektedir. Örneğin şebboyu sularken, suyu bir günden önceden dinlendirmiş olmanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra şebboyun -10 dereceye kadar ısı istediğini de göz ardı etmemek gerekir. Siz de sevdiklerinize şebboy hediye etmek istiyorsanız web sitemizde yer alan şebboy aranjmanlarını inceleyebilirsiniz. Özellikle farklı renklerdeki vazolar içerisinde yer alan rengarenk aranjmanlar ile sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz.

Karanfil

Soğuğa dayanıklı bitkiler arasında yer alan karanfil hoş kokulu olarak bilinmektedir. Yaz kış, kolay bir şekilde bakılabilen karanfiller yaklaşık -17 ile -40 dereceye kadar ısıya dayanıklılık gösterebilmektedir. Karanfil bakımına dikkat edildiği sürece uzun süre canlılığını koruyacaktır. Karanfil sulanacağı zaman bu işlemin toprağın çok kurumadan yapılması gerekmektedir. Toprağı kuru gördüğünüz zaman karanfili sulayabilirsiniz. Tabi ki burada tercih edilen toprağın da önemi büyüktür. Kullanılan toprağın, suyu iyi bir şekilde süzmesi gerekmektedir. Karanfillerin en renkli halini Wish Flowers Design’da bulabilirsiniz. Rengarenk aranjmanlar içerisinde birçok gösterişli seçenek bulunmaktadır. Dilediğiniz özel günlerde sevdiklerinize hediye etmek için bu alternatifleri değerlendirebilirsiniz. Soft ya da canlı renklerde hazırlanan bu çiçek aranjmanları ile hem kış aylarında hem diğer aylarda sevdiklerinizi mutlu edebilirsiniz. 

Sümbül

Sümbül, soğuk havaya dayanıklı olan çiçekler arasındaki alternatiflerden biridir. Kış çiçekleri arasında bulunan sümbüller genellikle beyaz ve pembe renk seçenekleri ile karşımıza çıkmaktadırlar. Kış aylarında da çiçek açabildikleri için çok sevilmektedirler. Doğrudan güneşe maruz bırakılmaları önerilmemektedir. Yeterince ilgilenildiği sürece sümbüller serin ortamı sevmektedirler. Wish Flowers Design’da kutu, vazoda ya da buket şeklinde sümbüllerin yer aldığı aranjmanları inceleyebilmek mümkün. Beğendiğiniz renk ya da modelde bir seçim yapabilirsiniz. Sümbülleri, aranjman içerisinde tercih edebileceğiniz gibi aynı zaman da buket şeklinde de tercih edebilmek mümkün. Mor, pembe gibi renk seçenekleri bulunan bir sümbül buketi ile sevdiklerinize kendilerini özel hissettirebilirsiniz. 

Yılbaşı Çiçeği

Yılbaşı çiçekleri soğuk havalara ve kış mevsimlerine uygun olan çiçeklerden biridir. Wish Flowers Design’da da oldukça göz alıcı tasarımlara sahip yılbaşı çiçeği tasarımları bulabilirsiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi özellikle yılbaşı dönemlerine doğru çok sık tercih edilen yılbaşı aranjmanları içerisinde kozalak, kokina gibi sevilen detaylar da bulunduruyor. Kış çiçekleri seçeneklerimiz arasından bir seçim yapmak istiyorsanız bu kategorimizdeki çiçekleri inceleyebilirsiniz.

Hercai Menekşe

Hercai menekşe kış bahçelerinin ve balkonların en çok sevilenlerinden. -20 dereceye kadar dayanıklılığı ile bilinen menekşe, neredeyse tüm toprak türlerine de uyum sağlamaktadır. Toprağı kurumaya başladığı anda hercai menekşeyi sulamak uygundur. Renkleriyle her zaman kişilerin içini açan menekşeler kışın bahçeler de dahil olmak üzere, saksıda ya da balkonda yetiştirilebilir. Menekşeler kış sonunda bile ekildiğinde ilkbahar dönemlerinde çiçek açan bir türdür. Sonbahardan ilkbahara kadar ekildiği yerlere rengarenk bir hava katan çiçekleri ile hercai menekşeler estetik bir görüntüye sahip olmaktadır. 

Kar Topu

Kar topu, viburnum tinus licidum olarak da bilinmektedir. Çalı formunda ve dalları sık olan, kış mevsiminde çiçek açan bitkilerden biridir. Yeşil yaprakları ve rengarenk çiçekleri ile uyum içerisindedir. Başlarda çiçekler her ne kadar pembe ve kırmızı olarak gözükse de zamanla bu çiçekler beyaz renge dönüşebilmektedir. Kar topu, yarı gölge alanlarda yetiştirilebileceği gibi bahçelerin ya da balkonların güneş gören kısımlarında da yetiştirilebilmektedir. Kasım aylarında çiçeklenme dönemleri başlar, Nisan ayına kadar çiçek dönemi devam edebilmektedir. Humuslu toprak sevdiği için dolayısıyla rutubetli toprakları da sevmektedirler. 

Çuha Çiçeği

Çuha çiçekleri özellikle kış aylarında çok tercih edilmektedir. Kış boyunca rengarenk görünümüyle dikkatleri üzerine çekmektedir. Kış mevsiminde turuncu, pembe, kırmızı gibi renkli çiçekleri ile birçok ortamı güzelleştirmek için tercih edilebilir. İlkbahar dönemlerinde daha mevsimlik çiçeklerle karşımıza çıkmaktadır. Kasım ve Mayıs ayı dönemlerinde çiçek açan çuha çiçekleri, soğuk havalarının yanı sıra nemli toprakları da çok sevmektedir. Kolay bir şekilde bakılabilen bu türün bakımı için yarı gölge alanlar gayet idealdir. Çuha çiçeğini ister bahçede isterseniz saksıda da yetiştirebilirsiniz. 

Kardelen

Kardelenler soğuk havaların belki de en sevilen çiçeklerindendir. -15 derece ısıya kadar dayanabilen kardelen çiçeği Ocak-Mart ayları boyunca çiçek açmaktadır. Bu çiçekler soğuğa karşı da oldukça dayanıklıdır. Ama eğer evde yetiştirilecekse sıcaklık seviyesinin 12 derecenin altına düşmemesine dikkat etmek gerekmektedir. Görünümüyle de ayrı bir güzellik sunan kardelen çok fazla su istemeyen bir çiçektir. Hatta fazla güneş de istemez. Bu yüzden de bakımı kolaydır. 

Siklamen

Siklamen de kış çiçekleri arasında yer almaktadır. Çiçekleri yalnızca kış mevsiminde değil, bahar dönemlerinde de açmaktadır. Beyaz, kırmızı, mor, pembe gibi farklı renk seçeneklerinde karşımıza çıkabilmektedirler. Genel olarak bakıldığında aydınlık, nemli ve serin bir çiçektir. Buna rağmen güneşe fazla maruz kalmamalıdır. Ayrıca yetiştirildiği alanlar iç kesimler de olabilir. 

Siz de eğer özellikle kış mevsimlerinde soğuğa dayanıklı çiçekler yetiştirmek ve yaşam alanlarınızda farklı bir atmosfer oluşturmak istiyorsanız soğuk havalara karşı dayanıklı olan çiçek önerilerimizi inceleyerek bir seçim yapabilirsiniz. Mevsimin zorlu şartlarına takılmadan keyifli bir şekilde çiçeklerinizi yetiştirebilmek için çiçeklerin özelliklerini göz önünde bulundurarak, en doğru çiçeği seçebilirsiniz. 

Wish Flowers Design'da yaz kış içinizi açacak ve birçok mevsime uyum sağlayacak çiçekler sizi bekliyor. İncelemek için web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.