TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

Evinizin, ofisinizin ya da dilediğiniz ortamın enerjisini, huzurunu arttıran, şans getiren çiçekler ile havanızı değiştirmeye ne dersiniz? Tüm çiçekler aslında bir estetik görünümden çok daha fazlasıdır. Bazen sevdiklerinize ya da kendinize alacağınız bir buket çiçekle güne pozitif enerji katabilirsiniz. Ortamın enerjisini değiştirecek olan çiçekler yalnızca özel günlerde tercih edilmez, kimi zaman şans getirmesi için kimi zamansa dekoratif olarak kullanmak için de tercih edilir. Evinizde ya da bulunduğunuz ortamlarda canlı çiçek ve bitki kullanmanız size ayrıca huzurlu bir ortam da oluşturmak için yardımcı olacak. Bununla da kalmayarak ortamın havasının kalitesini de iyileştirecektir.

uğur getiren çiçekler

Çiçekler, Feng Shui felsefesinde de önemli bir yere sahiptir. Feng Shui felsefesini daha önce hiç duymayanlar için kısaca açıklamak gerekirse, doğada olan yaşam enerjisini, yaşam alanlarımızda harekete geçirmemize yardımcı olan eski bir Çin öğretisi diyebiliriz. Feng Shui’ye göre çiçek seçimi ve kullanım alanları oldukça önemlidir. Kişinin yaşam alanlarında çiçek bulundurması iyi şans ve aynı zamanda enerji de getirir.

Uğur Getiren Çiçek Çeşitleri

Sevdiklerinizi mutlu etmenize yarayacak, uğur getiren çiçekler ile harikalar yaratmak istiyorsanız, hangi çiçekleri tercih edebileceğinize hep birlikte göz atalım.

Gül Tasarımları

Enerjisi yüksek ve romantizm içeren bir çiçek seçimi yapmak istiyorsanız gül tasarımları, alternatifler arasında en iyi tercihlerden birisidir. Evinize şans ve enerji getirmek istiyorsanız Wish Flower Design’da sizler için özel olarak hazırlanan gül aranjmanlarını ya da gül buketlerini inceleyebilirsiniz.

Karanfil Buketi

Romantizm ve enerji dengelenmesi için Feng Shui, yatak odasında beyaz karanfil bulundurmanızı öneriyor. Kokusuyla ve görüntüsüyle eve uğur getiren çiçekler arasında olan karanfil buketi vazgeçilmezler arasında.Enerji anlamında iyi ve bakımı kolay bir çiçek istiyorsanız siz de evinizde karanfil bulundurun.

Orkide

Orkide eve şans ve bereket getiren, özellikle dekorasyonlarda kullanılan en sevilen çiçekler arasındadır. Genellikle yeni iş tebriklerinde ya da diğer özel gün kutlamalarında da orkide oldukça fazla tercih edilir. Orkide ayrıca saflığı, bereketi ve üretkenliğin de simgesidir.

Para Ağacı

Eve uğur getiren bitkiler arasında bir de para çiçeği diğer bir adıyla para ağacı da yer alıyor. Adından da anlaşılacağı gibi tam bir küçük ağaç şeklindedir. Para ağacı, Feng Shui felsefesinde de zenginlik ve bolluğu hayatınıza çekmek için kullanılır.

Bonsai Ağacı

Bonsai ağacı da, tıpkı para ağacı çiçeğinde olduğu gibi bulunduğu ortama şans getirir, bereket getirir. Üstelik diğer bitkilerin aksine bonsai ağacı, daha az bakım gerektirdiği için sizi pek uğraştırmayacaktır.

Şakayık

Feng Shui felsefesine göre şakayıklar romantik çiçekler arasında bulunuyor. Gül ve şakayık çiçeği sevdiğiniz kişilere hediye etmek için değerlendirebilirsiniz. Harika renkleri bulunan şakayıkların yüzyıllardan beri insanlara iyi şans getirdiğine inanılmaktadır.

Mimoza

Mimoza çiçeği, başarı getirdiğine inanılan bir çiçektir. Bu yüzden yalnızca evlerde değil, iş yerinde de mimoza çiçeği tercih edilebilir.

Monstera

Şans getiren çiçekler arasında olan monstera, başarıyı da sembolize etmektedir. Monstrera bitkisi büyüyor ve büyüdükçe de yukarıya doğru tırmanıp aynı zamanda genişliyor. Monsteranın bu özelliği her zaman iyi yerlere gelmeye ve gelişmeye işaret ediyor.

Deve Tabanı

Deve tabanı, kalp şeklindeki yapraklarıyla dikkat çekmektedir. Bulunduğu ortama yaydığı enerjiler sayesinde, mutlu bir atmosfer oluşmasını sağlar. Özellikle ilişkileri geliştirme konusunda da deve tabanı tercih edilebilecek bitkilerin başında geliyor diyebiliriz.

Şans Getiren Çiçek Tasarımları

Bulunduğunuz ortamlara bolluk, bereket, şans getiren çiçek tasarımları ile tanışmak istiyorsanız sizi Wish Flowers Design havalı tasarımlarını keşfetmeye bekliyoruz. Tasarımlarımız arasında doğum günü çiçekleri, yeni iş çiçekleri, yıldönümü çiçekleri, söz-nişan çiçekleri, tebrik çiçeği, geçmiş olsun çiçekleri gibi birçok kategoride özgün seçenekler bulabileceksiniz. Tercih ettiğiniz kategoride, istediğiniz çiçeği saksıda aranjman olarak ya da buket olarak da satın alabilirsiniz. Sitemizde ofis ortamına, ev ortamına uygun birçok tasarım sizi bekliyor.

Tüm özel günler için Wish Flowers Design’dan online çiçek siparişi vermek çok kolay. Hatta dilerseniz telefonla da sipariş verebilirsiniz. Kaliteli ve eşsiz çiçek tasarımlarıyla sevdiklerinizi mutlu etmek hiç bu kadar kolay olmamıştı.

Hangi Çiçek Eve Bereket Getirir?

Bazı çiçekler evin dekorasyonunu zenginleştirmenin yanı sıra evinize bereket ve bolluk da getirmektedir. Bu çiçekleri temiz ve bakımlı olarak evinizde bulundurursanız bereketi evinize çekebilirsiniz. Hatta dilerseniz küçük bir not kağıdına “Bereket getiren çiçeğim.” gibi benzer olumlama cümlelerini de çiçeklerinizin bulunduğu saksının içerisine yerleştirebilirsiniz. Peki tercih edeceğiniz hangi çiçek eve bereket getirir. Afrika menekşeleri, portakal ağacı, nergis, şans bambusu, para ağacı, bonsai gibi çiçekler eve bereket çekmek için kullanılabilir.

Bolluğu ve bereketi çektiği düşünülen Afrika menekşeleri yuvarlak ve madeni paraya benzer yapraklara sahiptir. Farklı renk seçeneklerine sahip çeşitlerini bulabilmek mümkündür. Dilerseniz evinizin dekorasyonuna göre bir renk tercihi yapabilirsiniz. Uzun ömürlü bir çiçektir. Ev ortamında saksıda yetiştirilmeye uygundur. Gölge ve az güneş alan yerleri sevmektedir.

Evinize bereket getirecek olan çiçeklerden bir diğeri ise portakal ağacıdır. Özellikle Feng Shui uzmanları portakal ağacı çiçeğini eve bolluk getirdiği için önermektedir.

Kauçuk bitkisi de bereketi, bolluğu isteyenler için bir diğer alternatiftir. Evinizde bulunduğunuz odanın güneydoğusu Feng Shui felsefesine göre bereket ve zenginlik köşesidir. Kauçuk bitkisini de bu kısma yerleştirebilirsiniz. Parlak yaprakları ile dikkat çeken kauçuk bitkisi sade ve şık bir görünüme sahiptir.

Sonbaharın sevilen çiçeklerinden olan nergis de zenginliği temsil eden çiçeklerden biridir. Görsel olarak da göze hitap ettiği için hediye olarak da iyi bir alternatiftir.

Para ağacı çiçeği, anlamını adında saklayan çiçeklerden biridir. Zenginliği ve bolluğu sembolize eden bu çiçek adeta küçük bir ağaç formundadır.

Az bakım gerektiren bitkiler arasında olan bonsai ağacı da servetin ve zenginliğin sembolüdür.

Ev Hediyesi Olarak Hangi Çiçekler Gönderilir?

Yeni ev alan ya da yeni bir eve çıkan sevdiklerinize alınabilecek en samimi hediyelerin arasında çiçekler gelmektedir. İster yakın bir arkadaşınız olsun isterseniz aile üyelerinizden biri olsun çiçekler her zaman kurtarıcı olmuştur. Hatta yeni tanıştığınız kişilere de ev hediyesi olarak çiçek gönderebilir ya da götürebilirsiniz.

Klasik seçimlerden vazgeçmek istemeyenler ya da işini şansa bırakmak istemeyen kişiler seçimini orkide çiçeğinden yana kullanabilir. Özel günlerde olduğu kadar ev hediyelerinde de iyi bir seçenek olan orkide çiçek açtığında harika bir görünüme kavuşmaktadır. Gerekli koşullar sağlandığı sürece uzun yıllar yaşayan bir çiçek olması da orkideyi cazip kılıyor.

Sukulentler de son zamanların en sevilen ve birçok dekorasyonla uyum sağlayan seçeneklerden biridir. Birçok türü olan sukulentler farklı renk ve şekilleri ile şık bir görünüme sahiptirler. Bakımlarının çok kolay olması sayesinde de evde yetiştirilebilecek çiçekler arasında iyi bir alternatiftir.

Masaüstü ağacı olarak bilinen bonsai saksıda yetişen ve ev ortamında bakılabilecek bitkiler arasındadır. Ev hediyesi olarak harika bir dekorasyon seçeneği de olabilecek bonsai ile sevdiklerinizin kalbini fethedebilirsiniz. Tabi bakımının biraz özen istediğini de belirtmeden geçmeyelim.

Ev hediyesi için farklı bir çiçek önerisi arayanlar için teraryum da güzel bir seçenek. Genellikle cam fanusların içerisine yerleştirilmiş olarak karşımıza çıkmaktadır. Dekoratif olarak çok tercih edilen teraryumlar adeta minik bir bahçe görünümüne sahiptir. Evlerin birçok alanında değerlendirilebilecek teraryumlar uzun ömürlü olması sebebiyle de tercih edilmektedir.