TÜM İSTANBUL'A AYNI GÜN TESLİMAT
Siparişini Takip Et
Sepetim0TL

O önemli gün geldiğinde, gelinliğinizin ve düğün mekanının vazgeçilmez aksesuarlarından biri çiçeklerdir. Ancak nasıl bir çiçek tercih edeceğiniz konusunda kararsız kalabilirsiniz. Sevdiğiniz bir çiçeğe, örneğin bir güle karar verdiğinizde, 100'den fazla farklı gül türü olduğunu öğrenirsiniz.

yeni-evlenecek-ciftler-icin-en-guzel-dugun-cicekleri.jpg

Diğer yandan, düğününüzde mevsimi olmayan bir çiçek kullanmak fiyaskoyla sonuçlanabilir. Düğünün ortasında çiçeklerin solmasını istemiyorsanız bu yazı dizini size ne tür bir çiçek seçmeniz konusunda tavsiye verecektir.

Her Mevsim İçin En İyi Düğün Çiçekleri

Düğününüz için mevsim çiçeklerini seçmek, çiçeklerinizin olabildiğince parlak ve taze olmasını sağlamaya yardımcı olur. Ayrıca, düğün çiçeklerinizi mevsime göre koordine ederek büyük gününüz için kusursuz ve akılda kalıcı bir genel görünüm ve his yaratabilirsiniz.

  • Bahar düğünü için düğün çiçeği çeşitleri
  • Yaz düğünü için düğün çiçeği çeşitleri
  • Sonbahar düğünü için düğün çiçeği çeşitleri
  • Kış düğünü için düğün çiçeği çeşitleri

Bahar Düğünü İçin Düğün Çiçeği Çeşitleri

Bahar düğün çiçekleri, pastel tonlar ve parlak yeşilliklerle tipik olarak zarif, romantik ve tazedir. İlkbahar mevsiminde olan çiçekler genellikle oldukça kokulu ve hacimlidir. İlkbahar için en yaygın düğün çiçekleri de oldukça bütçe dostu olabilir. Lale gibi bahar bekleme çiçekleri ve nergis, leylak ve karanfil gibi diğer favoriler, bahar gelinleri için daha düşük maliyetli seçeneklerdir.

Şakayık

Şakayıklar popüler düğün buketi çiçekleridir. İlkbahar boyunca yaz başlarına kadar mevsimdedir. Hacimli, romantik şekli ve fırfırlı yaprakları, onlara en güzel buket çiçekler arasında bir yer kazandırmıştır. Ancak aynı zamanda daha pahalı düğün çiçeği türleri arasında yer alır. Şakayıklar, saf beyazdan allığa, bebek pembesi, sarı ve kırmızıya kadar çok çeşitli renklerde mevcuttur. Diğer çiçeklerle birlikte oldukça şık bir aranjman elde edilebilmektedir.

Ortancalar

Rüya gibi, bulut benzeri ortancalar yıllardır en popüler buket çiçeklerden biri olmuştur. İlkbaharda beyaz, mavi ve mor tonları yumuşak, çekici taç yapraklarıyla oldukça idealdir. Bu, en iyi düğün çiçekleri arasından kalıcı ve çok yönlü bir seçimdir.

Geleneksel bir düğün buketi için onları güller ve zarif yeşilliklerle karıştırabilirsiniz. Daha editoryal bir görünüm için hacimli ve tek renkli, tamamı ortancalardan oluşan bir buket de seçebilirsiniz.

Laleler

Bir bahar düğününün en ikonik çiçeklerinden biri olan mütevazi lale, eşsiz mimari silueti ve renk cümbüşüyle vazgeçilmez düğün çiçeklerinden biridir. Sarı, fuşya, sıcak pembe ve turuncu gibi parlak tonların yanı sıra beyaz, koyu kırmızılar ve morlar gibi daha hafif tonları mevcuttur. Ayrıca çeşit çokluğu olan lalelerin çizgili veya ebrulu taç yapraklı çeşitleri de vardır. Lale sonsuz derecede çok yönlüdür ve tam anlamıyla bahar ayının çiçeğidir.

Yaz Düğünü İçin Düğün Çiçeği Çeşitleri

Tatlı bahar mevsiminden yazın sıcağına geçilen günlerde çiçeklerin tonları daha canlı bir hal alır. Kır çiçekleri açar, Ayçiçekleri sıcak güneşin altında serpilir. Yaz mevsimi dendiğinde ise en çok tercih edilen çiçek türü orkidelerdir. Orkideler sevgi ve bereketin sembolüdür. Eğer bir yaz düğünü planlıyorsanız o halde bu mevsime özel çiçek türlerine bir göz atmalısınız.

Papatyalar

Uzun mevsimleri (ilkbahardan erken sonbahara kadar) ve klasik yaz düğünü havasıyla papatyalar, düğün buketiniz için çok yönlü ve ilginç bir seçimdir. Geleneksel sarı ve beyaz papatyanın ötesinde başka çeşitler de mevcuttur.

Kırmızı, pembe ve beyaz gibi renk seçenekleriyle daha dolgun bir çiçek açan İngiliz papatyası tercih edebilirsiniz. Diğer yandan parlak ve iddialı renk seçenekleriyle daha uzun taçyapraklara sahip olan Gerber Papatyalar yaz düğünlerinin vazgeçilmez çiçekleri arasındadır.

Ayçiçekleri

Klasik düğün çiçeklerinden farklı olarak ayçiçeği konseptiniz daha önce görülmemiş bir yaz düğünü yapmanıza olanak sağlayabilir. Bu büyük, cesur ve güzel düğün çiçekleri, parlak sarı veya altın renkli yaprakları, geniş siyah merkezleriyle kendini ifade eder. Zarif bir görünüm için onları benzer tonlu kadife çiçekleri, bahçe gülleri ve yıldızçiçekleri ile bir buket içine dahil edebilirsiniz.

Orkideler

Belki de en çok aranan yaz düğün çiçeği olan orkide, her yaz gelin buketini yükseltebilecek çarpıcı bir çiçektir. Bereket çiçeği olarak da bilinen orkide, ortama sıcak bir hava kazandırır. Bu tropik çiçek, sade, zarif beyazdan sıcak fuşyaya, allık pembesine, abartısız yeşile ve ötesine uzanan bir dizi renge sahiptir. Her rengi ayrı bir duyguyu simgeler.

Pembe kadınlığı ve zarafeti, beyaz mutluluğu, kırmızı romantizmi, turuncu cesareti, mor gücü, sarı canlılığı ve mavi orkide ise nadirliği ile güzelliği simgelemektedir. Düğün çiçekleri söz konusu olduğunda, orkide en pahalı çiçekler arasında yer alır. Ancak birçok çift inkar edilemez güzelliklerini ve çok yönlülüklerini ekstra maliyete değer bulur.

Sonbahar Düğünü İçin Düğün Çiçeği Çeşitleri

Sonbahar, yakında evlenecek çiftler için tamamen yeni bir renk paleti hikayesi getiriyor. Yanmış turuncudan derin altınlara, zengin kırmızılara ve rustik kahverengilere, sonbaharın en popüler düğün buketi çiçekleri, doğal dünyanın değişen renklerini yansıtıyor.

Krizantemler

Dokulu ve bütçe dostu krizantemler çok yönlülükleri ve çeşitlilikleri nedeniyle düğün çiçeği olarak popülerdir. Hafif renklerde mor ve mavi, parlak sarılar ve yumuşak, romantik pembeler dahil olmak üzere birçok renkte mevcuttur. Krizantemler, buketlerini son derece özel bir renk paletine veya estetiğe göre özelleştirmek isteyen yaratıcı çift veya DIY gelini için harika olabilir.

Kadife Çiçeği

Sonbahar buketleri deyince akla ilk gelen Kadife çiçekleridir. Ponpon şeklindeki kafaları zengin portakal, sarı, altın ve kestane rengi parlak patlamalar sunar. Ayrıca canlılık ve boyut unsurları da getirir.

Sümbül

Sümbüller farklı pek çok renkte, narin yapısı ve kokusuyla ideal bir düğün çiçeğidir. Çok yıllık bir bitki olmasından dolayı her mevsim düğün çiçeği olarak seçilebilir. Yine de genel olarak sonbahar aylarından tercih edilen çiçekler arasında yer alır. Uzun ömürlü ve dayanıklı olan sümbüller kolay kolay solmayacaktır. Gerek düğün buketi gerekse dekor için oldukça uygundur.

Kış Düğünü İçin Düğün Çiçeği Çeşitleri

Kış çiçekleri, düğünler için en eşsiz ve iddialı çiçek türleri arasındadır.

Güller

Düğün çiçekleri deyince akla ilk gelen güllerdir. Gül, yıllar içerisinde düğünlerin geleneksel çiçekleri haline gelmiştir ve modası asla geçmez. Ancak düğünlerinizde klasik kırmızı gül yerine sarı ve pudra pembesi güller tercih edebilirsiniz. Böylece daha pastel tonlar yakalayarak şık ve zarif bir görünüm elde edebilirsiniz.

Ekvator Gülleri

Normal bir gülden çok daha dolgun ve kadife görünen ekvator gülleri kış aylarının vazgeçilmez düğün çiçekleri arasında yer alır. Bu iri kafalı güllerin vazo ömrü oldukça uzundur. Sıcak yaz günleri hariç her mevsim dayanıklılığını korumaktadır. Kırktan fazla renk seçeneği bulunan ekvator güllerinin en çok tercih edilen rengi hiç şüphesiz ki kırmızıdır.

Anastasia Çiçeği

Kış çiçekleri dendiğinde akla ilk gelen Anastasia çiçeğidir. Neredeyse -5 dereceye bile dayanabilen bu çiçekler, kış mevsiminden etkilenmezler. Doğal olarak bir kış düğünü için en ideal çiçek olarak bilinir. Mor, pembe, beyaz en çok tercih edilen renklerdir.

Bu çiçeklerin yüksek enerjiye sahip olduğu söylenmektedir. Bulunduğu ortama sıcaklık getirdiği, aynı zamanda güçlü ve asil bir görünüm kazandırdığı da bilinir.